Last Week's Budget #25 | Zo goedkoop heb ik nog nooit getankt! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #25 | Zo goedkoop heb ik nog nooit getankt!Wat vind ik het toch leuk om elke week een nieuwe Last Week's Budget in elkaar te zetten! Niet alleen geniet ik van jullie leuke reacties op deze vaste rubriek, ook is het voor mezelf super fijn om al mijn uitgaven op een rijtje te hebben! Wekelijks vul ik mijn uitgaven in in een Excel-bestand waarin ik sinds de zomervakantie mijn inkomsten en uitgaven in bij houd. Zo heb ik een heel duidelijk overzicht en zie ik in een oogopslag waar het meeste geld naar uit gaat.

Deze week was - net als vorige week - een dure week vanwege de meubels die ik kocht. Ik ben druk bezig met het verzamelen van leuke meubelstukken voor in mijn nieuwe kamer. Vooral Instagram is voor mij een heel handig inspiratiemiddel! Ik volg steeds meer interieuraccounts waar ik veel inspiratie bij op doe. Naast al die meubels, heb ik ook nog geld uitgegeven aan andere dingen, bijvoorbeeld tanken. En ik kan je alvast verklappen dat ik nog nóóit zo goedkoop heb getankt! Benieuwd wat ik deze week nog meer heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Eten & drinken: €11,32
Op maandagochtend doe ik - zoals altijd - boodschappen bij de Albert Heijn voor mijn lunch op werk. Ik doe dan direct boodschappen voor de hele week, net zo makkelijk! Ik koop Italiaanse bollen (in de bonus), kaas, eiersalade en een vers sapje (met 35% korting!) Op kantoor heb ik nog genoeg crackers liggen, dus hier kom ik wel weer een weekje mee door.

Op vrijdagavond komen er vier vriendinnen langs en iedereen neemt wat te eten of te drinken mee. Ik koop een zak chips, knakworstjes om hapjes mee te maken een pak drinken. Via de app Scoupy kun je nu gratis een pak Crystal Clear uitproberen, dus het geld daarvan krijg ik gewoon teruggestort op mijn rekening, handig!

Meubels: €376,89
Net als vorige week heb ik ook deze week weer een paar honderd euro aan meubels uitgegeven voor in mijn nieuwe kamer. Op woensdag ga ik na mijn werk even langs de Leen Bakker om daar mijn bank en stoel te bestellen. De bank had ik al een aantal weken op het oog en nu hij in de sale was, moest ik natuurlijk toeslaan! Het is een donkergrijze 2,5-zits bank geworden. De stoel die ik kocht, is eigenlijk een eetkamerstoel, maar ik vind hem heel erg leuk in mijn woonhoekje staan. Ook de stoel was in de sale en nu afgeprijsd voor €95. De bank kostte officieel €299 en nu €239. Wat dat betreft is het nu echt de perfecte periode om te gaan verhuizen, aangezien er heel veel sale is!

Ook koop ik bij de Leen Bakker nog een wit, rond bijzettafeltje (in de sale voor maar €12,50!) en op zaterdag haal ik bij iemand een tweedehands tafel van IKEA op. Deze wilde ik eigenlijk vorige week al kopen toen ik bij IKEA was, maar helaas zat onze auto al zó vol, dat de tafel er onmogelijk bij paste. Geluk bij een ongelukje dus dat ik nog een week wachtte met het kopen van de tafel, want nu vond ik hem tweedehands voor maar €20!

Cadeautjes: €21
Een dure week qua cadeautjes. Op de één of andere manier vallen bij mij alle verjaardagen samen in één maand, zo lijkt het soms wel. Twee vrienden zijn jarig en vieren binnenkort hun verjaardag en ook de moeder van mijn vriend is jarig.

Benzine: €34,78
Bij één van de tankstations in mijn stadje, is op donderdag altijd een speciale kortingsactie. Op die dag is mijn tank ook nét bijna leeg en grijp ik de kans met beide handen aan om voordelig te tanken. Ik tank voor €1,34.9 per liter!! Zo goedkoop heb ik nog nooit getankt. En volgens het nieuws kan de benzineprijs de komende maanden nog met 20 cent per liter zakken, bizar! Maar je hoort mij niet klagen... :-)

Goede doelen: €15,50
Het geld voor de goede doelen die ik steun, wordt deze week ook weer afgeschreven. Elke maand is dat €15,50. Ik vind het fijn dat ik met het geld wat ik verdien, ook andere mensen kan helpen! Natuurlijk is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat je goede doelen kunt steunen, maar ik ben blij dat ik dat gewoon kan doen.

Totaal: €459,59

Tja, de komende weken zijn even een aanslag op mijn bankrekening! Zo'n verhuizing gaat altijd meer geld kosten dan je van tevoren bedenkt. Ik doe mijn best om veel meubels in de sale of tweedehands te kopen, maar ik ben ook absoluut niet van plan om extreem te besparen op hoe mijn kamer eruit komt te zien. Ik wil nu een plekje inrichten wat écht voelt als mijn thuis en dat mag best wat kosten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

12 opmerkingen:

 1. Leuke rubliek, altijd leuk om naar andermans uitgaven te kijken ;). Ook bij ons is het op donderdag met korting. Wij betaalde afgelopen donderdag €0,959, aan diesel. Zo liepen de liters eens sneller op dan het bedrag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zo benieuwd hoe je kamer eruit komt te zien uiteindelijk, daar mag je inderdaad best in investeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! En ja, meubels zijn nou eenmaal duur. Gelukkig kun je er, als het goed is, wel lang mee doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. super chill die tankactie ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je zo goedkoop hebt kunnen tanken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker hoor, zo goedkoop tanken! Ik woon dicht bij de Belgische grens en tank altijd in Essen. Daar stond van de week de benzine op 1,15,6. Echt ongelooflijk, maar wel heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat onwijs goed dat je nu al een goed doel steunt, dat doen er niet veel, ook al hebben ze het geld ervoor! welldone! en wauw die tankprijs mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit zo leuk om te lezen, ik heb afgelopen week voor 45 euro getankt.. oeps. Gelukkig delen mijn vriend en ik de kosten van het tanken en tanken we om de beurt. Dat scheelt :-) Ik moet ook zeggen dat ik niet echt op de benzineprijzen let..

  BeantwoordenVerwijderen
 9. IK ben echt benieuwd naar je kamer en ja dat is nog eens leuk tanken! bij mij kan er zeker 60 euro in haha

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat heb je weinig uitgegeven aan eten!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Whuuuuut dat benzine nieuws heb ik gemist. Het was me wel al opgevallen dat het mega goedkoop is. Toen ik mijn auto net had, was het rond de 1,80 per liter. Wat een verschil. Mij hoor je ook niet klagen! :D

  BeantwoordenVerwijderen