Last Week's Budget #24 | IKEA & Leen Bakker leegkopen


Welkom bij weer een nieuwe Last Week's Budget! Voor degenen die mijn blog nog niet zo lang volgen en geen idee hebben wat deze rubriek inhoudt: elke maandag geef ik je een kijkje in mijn portemonnee en laat ik je zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven.

Begin er maar vast aan te wennen dat de Last Week's Budget's van de komende weken duur zijn. Over anderhalve maand ga ik namelijk verhuizen en dat betekent dat ik nu volop bezig ben met het kopen van meubels! Ook al duurt de verhuizing nog wel even, dit keer wil ik mijn kamer écht leuk inrichten, dus neem ik ruim de tijd om te oriënteren en veel verschillende woonwinkels te bekijken.
Afgelopen week kocht ik al wat leuke dingetjes bij IKEA, Leen Bakker en de kringloop. En dat waren niet mijn enige uitgaven deze week. Zo ging ik uit eten (voor €6 per persoon!) en lunchte ik bij de IKEA. Benieuwd wat ik allemaal heb uitgegeven? Lees dan snel verder!

Eten & drinken: €32,56
Op maandagochtend doe ik altijd boodschappen voor mijn lunch op werk, direct voor de hele week. Inmiddels word ik steeds beter in het inschatten van hoeveel ik nodig heb, zodat ik aan het einde van de week eigenlijk niets hoef weg te gooien. Ik koop twee pakken crackers (1+1 gratis!), ham, kauwgum en een salade voor 's avonds aangezien ik na mijn werk direct ergens anders heen moet. Later die week koop ik nog twee avocado's en een vers fruitsapje, beide met 35% korting, lang leve de AH!

Op zaterdag ga ik met Tim naar de IKEA waar we lunchen met Zweedse balletjes en wat te drinken.

's Avonds gaan we uit eten bij een Grieks restaurant in Wageningen. Maanden geleden won ik een veiling via VakantieVeilingen waardoor we voor €6 per persoon onbeperkt Griekse tapas konden eten. We hoefden alleen nog onze drankjes af te rekenen (€4 per persoon), waardoor we voor €10 p.p. super lekker hebben gegeten!

Op zondagavond eten we met de club van de kerk en iedereen moet wat meenemen. Samen met Tim maak ik wrapjes met kip, kruidenkaas en sla en kleine worstenbroodjes. We delen de kosten van de boodschappen.

Meubels & woonaccessoires: €249,67
De komende weken zal ik wel vaker moeten slikken als ik mijn pinpas in de pinautomaat van een woonwinkel steek. Tja, meubels zijn nu eenmaal duur, maar wél heel erg leuk om te kopen. Deze week slaag ik al goed!
Bij de Leen Bakker koop ik een heel mooi turquoise kussen (€12,99) en een wit ladekastje (€40).
Op zaterdag koop ik vier lichtgrijze eetkamerstoelen (€39,95 per stuk) en kussentjes op de stoelen. Verder koop ik vier placemats, een waterkaraf, een onderzetter voor op een klein salontafeltje en een kussen met geometrische print. In totaal reken ik bijna €200 bij de IKEA af, maar voor dat geld heb ik al veel leuke spulletjes kunnen scoren!

Bij de kringloop koop ik nog een klein wit mandje (€1) en een vintage sieradendoosje (€0,20).

Cadeautjes: €150
Mijn ouders zijn dit jaar 25 jaar getrouwd. Ter ere van hun jubileum, mogen ze van mij en mijn zusje een nieuwe camera uitzoeken. Ze kiezen voor een hele mooie digitale camera van Sony waar menig vlogger jaloers op zal zijn!

Tandarts: €43,61
Dit is de reden waarom ik nooit naar de tandarts ga: ik heb geen gaatjes, krijg altijd te horen dat ik goed poets en een geweldig gebit heb. En daarna krijg ik een dikke rekening. Toch ga ik eens in de zoveel tijd ter controle naar de tandarts, gewoon voor de zekerheid. En dit keer was het toch wel goed, want ik heb last van ontstoken tandvlees. Toch krijg ik geen speciale behandeling en moet ik alsnog een paar tientjes afrekenen.

Totaal: 475,84

Een vrije dure week dus, zoals je ziet. Zo gek is dat ook niet met een duur cadeau, een tandartsrekening en nieuwe meubels. Ach, de komende weken zal er veel geld worden afgeschreven van mijn spaarrekening, maar wel met een goed doel. En dat is ook waar je voor spaart, toch? :)

12 opmerkingen:

 1. Wat leuk om bezig te zijn met spulletjes kopen voor de verhuizing! Het kost natuurlijk wel wat Maar zo is het ook, daar spaar je voor :) Ik ben benieuwd naar de aankoopjes die je gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen! Oh ja, ontstoken tandvlees, ik ken het. Ondanks dat mijn tanden ook altijd goed schoon zijn! Stokers helpen bij mij wel een beetje. Ik ben zo benieuwd naar de meubels die je hebt gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Meubels en verhuizen is gewoon duur, maar het is zo leuk om een huisje in te richten. Geniet van het shoppen van jullie inrichting!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies, dat zijn dingen waar je voor spaart! Geniet van het inrichten, ZO leuk om te doen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat handig dat je allemaal bijhoudt wat je hebt uitgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle uitgaven voor een goed doel! Dat je huisje straks gevuld is met een inrichting waar jij je goed bij voelt is ook belangrijk, ook al kost het wat centjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op jezelf gaan wonen is inderdaad voor je bankrekening niet altijd even leuk. Gelukkig zijn het aankopen die je eenmalig doet voor een bepaalde periode en heb je er (als het goed is) straks veel plezier van. Dan kun je genieten van alle leuke spulletjes op je kamer!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Idd een dure week maar alles voor je nieuwe plekje !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn om te zien hoeveel je uitgeeft aan alles! Ik merk zelf dat ik bijna elke maand minstens 100 euro uitgeef aan uit eten en uitgaan, dat moet echt anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te zien! Sinds dit jaar probeer ik ook meer op mijn uitgaven te letten. En superleuk dat je gaat verhuizen. Lijkt met leuk om je eigen stulpje te kunnen inrichten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk voor te lezen, inderdaad een dure week maar alles voor je nieuwe plek :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk! Ik heb nog een goede tip voor je! Ik ga zelf in Nijmegen bij de universiteit naar de tandarts. De tandheelkunde faculteit biedt tandartscontrole's aan, door studenten dan wel. Je krijgt een volwaardige behandeling en op het einde komt de docent nog controleren of alles wel echt in orde is. En het kost maar ongeveer 7 euro, en is naar mijn gevoel net zo goed! Wie weet hebben ze in Wageningen of ergens anders ook wel zo iets :)

  BeantwoordenVerwijderen