Pepernoten tiramisu - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Pepernoten tiramisu



Als ik bij een restaurant een menukaart voor me krijg en dan alle nagerechten zie, zou ik het liefst drie nagerechten eten in plaats van een normaal driegangenmenu. Ik ben dól op toetjes! En dat terwijl ik op mijn blog nog bijna nooit een recept heb gedeeld voor een nagerecht. Daar moet verandering in komen!
Deze pepernoten tiramisu past perfect bij de decembermaand en is ontzettend makkelijk om te maken. Een erg leuk (en lekker!) nagerecht voor Sinterklaasavond - maar ook heel erg lekker op iedere andere dag van het jaar.

Wat heb je nodig?

250 gram mascarpone
• 1 grote hand pepernoten
2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 150 gram witte basterdsuiker
1 theelepel amandelessence





Hoe ga je te werk?
Scheid de eidooiers van het eiwit en klop de eidooiers met alle suiker tot een stevige massa, bijvoorbeeld in een keukenmachine. Mix vervolgens de mascarpone erdoor.

Klop in een andere kom de eiwitten met kloppers stijf. Schep deze heel luchtig door het mascarpone/eimengsel. Druppel de amandelessence erdoor.

Pak een glazen beker of schaaltje en doe daar eerst een laagje mascarpone/ei mengsel in. Leg er alvast wat pepernoten op. Doe er vervolgens weer een laagje mascarpone/ei in en leg er weer wat pepernoten op. Vervolgens nog één laagje mascarpone/ei en als decoratie kun je nog één pepernoot op het dessert leggen.

Daarna zet je je pepernoten tiramisu in ieder geval drie uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen doortrekken en de pepernoten lekker zacht worden. Genieten is gegarandeerd! :)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

  1. Hmm! Klinkt echt heel erg lekker. Ook heel apart met die pepernoten, lijkt me wel heel geslaagd! Ik eet ontzettend graag tiramisu met speculoos of lange vingers, dus dit zal er ook wel ingaan ;)! X

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aah yummie, wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Ben benieuwd hoe het smaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ah yes en als ik het goed lees ook zonder drank erdoor :D. Lekkerrrr!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ahw dit ziet er lekker uit! Misschien ga ik dit wel maken voor Sinterklaas! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit klinkt lekker en ziet en leuk uit! Ik heb hem opgeslagen, bedankt voor het recept'

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit klinkt echt heerlijk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lijkt me zo ontzettend lekker! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ziet er super lekker uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Deze klinkt ook goed. Ik heb zelf een andere versie gemaakt met slagroom ipv ei met suiker.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. oh ziet er goed uit en klinkt ook mega lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ah ziet er heerlijk uit Nicole, leuk gedaan! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een origineel toetje voor sinterklaas!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een geniaal recept, haha! Ik ben dol op tiramisu <3

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben gek op pepernoten, ik ben gek tiramisu, wat een wereldcombo!!!

    BeantwoordenVerwijderen