Pepernoten tiramisu


Als ik bij een restaurant een menukaart voor me krijg en dan alle nagerechten zie, zou ik het liefst drie nagerechten eten in plaats van een normaal driegangenmenu. Ik ben dól op toetjes! En dat terwijl ik op mijn blog nog bijna nooit een recept heb gedeeld voor een nagerecht. Daar moet verandering in komen!
Deze pepernoten tiramisu past perfect bij de decembermaand en is ontzettend makkelijk om te maken. Een erg leuk (en lekker!) nagerecht voor Sinterklaasavond - maar ook heel erg lekker op iedere andere dag van het jaar.

Wat heb je nodig?

250 gram mascarpone
• 1 grote hand pepernoten
2 eieren
• 1 zakje vanillesuiker
• 150 gram witte basterdsuiker
1 theelepel amandelessence

Hoe ga je te werk?
Scheid de eidooiers van het eiwit en klop de eidooiers met alle suiker tot een stevige massa. Mix vervolgens de mascarpone erdoor.

Klop in een andere kom de eiwitten met kloppers stijf. Schep deze heel luchtig door het mascarpone/eimengsel. Druppel de amandelessence erdoor.

Pak een glazen beker of schaaltje en doe daar eerst een laagje mascarpone/ei mengsel in. Leg er alvast wat pepernoten op. Doe er vervolgens weer een laagje mascarpone/ei in en leg er weer wat pepernoten op. Vervolgens nog één laagje mascarpone/ei en als decoratie kun je nog één pepernoot op het dessert leggen.

Daarna zet je je pepernoten tiramisu in ieder geval drie uur in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen doortrekken en de pepernoten lekker zacht worden. Genieten is gegarandeerd! :)

18 opmerkingen:

 1. Hmm! Klinkt echt heel erg lekker. Ook heel apart met die pepernoten, lijkt me wel heel geslaagd! Ik eet ontzettend graag tiramisu met speculoos of lange vingers, dus dit zal er ook wel ingaan ;)! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah yummie, wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Ben benieuwd hoe het smaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah yes en als ik het goed lees ook zonder drank erdoor :D. Lekkerrrr!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahw dit ziet er lekker uit! Misschien ga ik dit wel maken voor Sinterklaas! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit klinkt lekker en ziet en leuk uit! Ik heb hem opgeslagen, bedankt voor het recept'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze klinkt ook goed. Ik heb zelf een andere versie gemaakt met slagroom ipv ei met suiker.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oh ziet er goed uit en klinkt ook mega lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah ziet er heerlijk uit Nicole, leuk gedaan! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een origineel toetje voor sinterklaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een geniaal recept, haha! Ik ben dol op tiramisu <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben gek op pepernoten, ik ben gek tiramisu, wat een wereldcombo!!!

  BeantwoordenVerwijderen