Ibis Budget hotel in Antwerpen - Review


Of ik het misschien leuk vind om een nachtje te overnachten in het Ibis Budget hotel in Antwerpen? Nou, daar hoefde ik niet heel lang over na te denken, natuurlijk wilde ik dat! Vorige week woensdag pakte ik mijn tas en reisde ik samen met mijn vriend naar Antwerpen. Voor ons allebei de eerste keer in deze Vlaamse stad én de eerste keer in een Ibis Budget hotel! Vandaag deel ik mijn ervaringen over mijn verblijf in het hotel.

Reizen naar Antwerpen

Met de auto ben je binnen anderhalf uur in Antwerpen vanaf Utrecht. Ben je niet gezegend met een auto én heb je geen zin om de dure parkeerkosten te betalen? Dan is reizen met het openbaar vervoer een prima alternatief. Helemaal als je student ben en in Nederland gratis reist! Het enige stuk wat je nog hoeft te betalen, is van Roosendaal naar Antwerpen (€4,20 voor een enkele reis). Vanaf Utrecht doe je er ongeveer twee uur over om in Antwerpen te komen.Het Ibis Budget hotel Antwerpen Station

Zoals de naam van het hotel al doet vermoeden, ligt het Ibis Budget hotel op loopafstand van het Centraal Station. Het hotel ligt als het ware achter het station, vanaf het perron is het ongeveer tien minuutjes lopen. Ook alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand: binnen een kwartiertje ben je in de Meir, de winkelstraat van Antwerpen. Als je dan nog even verder loopt, ben je zo bij de Grote Markt en alle culturele bezienswaardigheden. Een prima ligging dus!

Prijs Ibis Budget Hotel

Het Ibis Budget hotel heeft niet voor niets "budget" in haar naam. Het is een goedkoop hotel met een prima prijs-kwaliteitverhouding. Je hebt al een tweepersoonskamer vanaf €49,-. Het ontbijt en de toeristenbelasting is daar niet bij inbegrepen.

Hotelkamers

Voor zo'n laag bedrag kun je natuurlijk geen enorme luxe verwachten. Toch heb ik echt wel eens in slechtere hotels geslapen! Wij hadden een kamer op de tweede verdieping met uitzicht op het station. Wat fijn was, is dat we een kamer aan het einde van de gang hadden. Zo heb je geen last van anderen, alhoewel het ook helemaal niet gehorig was in het hotel.

De kamer heeft een heerlijk groot (!) tweepersoonsbed, een simpel tafeltje met twee krukjes en een aparte douche en toilet. De wastafel zit in de kamer. Ook douchegel en zeep is aanwezig, het enige dat ik miste was shampoo.

Op sommige kamers vind je boven het tweepersoonsbed nog een soort hoogslaper voor één persoon. De kamer is zo ook geschikt voor drie personen.Ontbijt bij Ibis Budget Hotel Antwerpen

Eén van de leukste dingen van een hotelovernachting, vind ik het ontbijtbuffet. Je eet er altijd drie keer zoveel als normaal en ik vind het heel erg leuk om alles te proberen. Het ontbijt bij het Ibis Budget hotel kun je voor €7,50 per persoon bijboeken. En dat vind ik het meer dan waard! Oké, je kunt ook broodjes bij de supermarkt kopen, maar zo'n hotelontbijt hoort er toch een beetje bij, vind ik.

Voor die €7,50 heb je een uitgebreid ontbijtbuffet met diverse soorten broodjes (het lekkerste krentenbrood dat ik ooit heb gegeten!), hartig en zoet beleg, yoghurtjes, muesli en fruit. Eigenlijk alles wat je je kunt wensen!

Bagage achterlaten

Wat ook nog een pluspunt is aan dit hotel, is dat je op de dag van uitchecken, je je bagage voor slechts €2 kunt achterlaten in het hotel. Zo konden we de hele dag nog in de stad doorbrengen, zonder een zware rugtas op onze rug. Ideaal!

Het Ibis Budget Hotel is wat mij betreft een échte budget aanrader als je goedkoop een nachtje in Antwerpen wilt overnachten. Voor dat geld heb je een prima kamer en het geld wat je bespaart, kun je mooi uitgeven aan shoppen! :-)

Ben jij al wel eens in Antwerpen geweest?

11 opmerkingen:

 1. Fijn dat het budget is, maar wel met kwaliteit. Het ziet er in ieder geval prima uit voor het geld dat je betaald! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben groot fan van ibis budget :D kwam er alleen laatst wel achter dat je dus als je voor 3 personen boekt je zelf het 3e bed moet opmaken, raar he? Hahaha. Wel een fijne ibis budget is dit inderdaad in Antwerpen. Toch de goede waar ik het al over had ;). En juist, zo'n hotelontbijt hoort er nou eenmaal bij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, het derde bed zelf opmaken?! Wat grappig! Wel een beetje apart... En die hotelontbijtjes.. ik weet dat jij daar ook gek op bent!

   Verwijderen
 3. Ik ben pas één keer in Antwerpen geweest. Dat was met school en we kregen helaas een of andere opdracht waardoor we niet echt van de stad konden genieten (of shoppen). Dus ik zou graag eens terug willen gaan voor een weekendje of zo. Dit hotel zal ik zeker onthouden!
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk zeg om mee te maken! Ik ben gek op weekendjes weg maar ben al tijden niet meer geweest omdat het toch nét wat te duur begon te worden. Misschien is dit een leuk alternatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er goed uit, zeker voor een budget hotel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga in december naar Antwerpen, maar slaap dan in het Scandic Hotel Antwerpen. Maar dit klinkt ook goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er mooi uit! Enige nadeel vind ik de locatie. Het is echt wel een beetje uit de richting van het centrum..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb zelf geslapen in de Ibis budget op schiphol, inderdaad wel een fijn goedkoop hotel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vorig jaar in London in een Ibis Budget overnacht voor een kleine week met idd 3 personen.
  Was erg goed te doen! Gewoon erg netjes en genoeg ruimte voor de weinig tijd die er toch bed!

  BeantwoordenVerwijderen