Last Week's Budget #9 | Een weekendje weg voor minder dan €90?


Welkom bij een nieuwe Last Week's Budget! In deze wekelijkse rubriek laat ik je elke maandag zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven, hoe ik mijn geld als een malle over de toonbank heb gesmeten, of juist onwijs heb bespaard op mijn uitgaven. Met deze rubriek hoop ik je te inspireren om zelf ook een beter inzicht te krijgen in je uitgaven en er zo achter komen hoe je kunt besparen op je uitgaven. Kijk je mee naar mijn week?

Twee weken geleden stelde ik mezelf een positief doel: mijn weekuitgaven onder de €100 houden. Vorige week redde ik dat makkelijk door nog niet eens €30 uit te geven, maar deze week zit ik dik over de €100 heen. Gelukkig heeft dat een goede reden, want ik ben namelijk op minivakantie geweest! Ik zag eindelijk mijn vriendinnen uit Istanbul weer: we huurden een huis in Nieuwegein en zijn een dag naar Amsterdam geweest. Ook voor mij voelde het vakantie en ik denk dat mijn portemonnee die gedachte ook had; ik heb namelijk makkelijk geld uitgegeven, vooral aan drankjes en eten buiten de deur. Maar ach, soms moet dat kunnen, toch?


Eten en drinken buiten de deur: €31,85
Oké, dit was best wel een grote kostenpost deze week, maar aangezien ik écht even vakantie vierde, mocht het van mezelf. Ga er even voor zitten, want hier komt een flinke opsomming. Ik betaal €9,50 aan boodschappen (avondeten en ontbijt), haal thee bij de Starbucks (€2,75), ijsthee en cola op een terrasje (€5,75) nachos wat we delen met z'n zessen (€1), poffertjes (€1), gevulde speculaas (€1,50), chocoladepepernoten (€1,85), een maaltijdsalade (€3,00) en een bagel voor lunch (€5,50).

Cadeautjes: €7,15
Mijn Duitse vriendinnetje Aimee is jarig op de dag dat ze naar Nederland komt. Ik koop échte Nederlandse snacks voor haar: boterkoek, koetjesrepen, pepernoten en stroopwafels.

Benzine: €37,50
Op maandag rijd ik naar Tim (70 kilometer), op donderdag rijd ik naar Nieuwegein voor ons weekendje weg en op zaterdag weer terug naar Ede (in totaal 110 kilometer). 's Avonds rijd ik ook nog naar Tim met de auto en de volgende dag weer terug (70 kilometer). Tja, benzine blijft een grote kostenpost.


Kleding: €85,99
Ik heb de hele week al een ongelooflijke drang om te shoppen. Ik had ook wel een aantal dingen nodig (nieuwe laarsjes en een nieuwe broek) dus vind ik dat me aardig heb ingehouden. Bij de Scapino koop ik échte leren laarsjes en een rugzak. Er geldt een actie (tweede artikel voor €1) waardoor ik flink bespaar. Uiteindelijk betaal ik €66 voor geweldige nieuwe laarsjes én een nieuwe rugzak.

Ook heb ik een nieuwe spijkerbroek nodig. Ik vind de spijkerbroeken van C&A nog steeds de fijnste die ik ooit heb gehad, dus ga ik ook dit keer weer naar de C&A. Ik vind een mooie, donkergrijze spijerbroek die ik voor €19,99 mee naar huis neem. Koopje!

Make-up en verzorgingsproducten: €5,50
Ik heb nieuwe make-upremover nodig. Ik koop altijd de goedkoopste, van Kruidvat eigen merk. Deze is ook nog eens in de aanbieding (2+1 gratis) waardoor ik direct weer een voorraadje heb én heb bespaard. Ook koop ik nog wat wattenschijfjes, aangezien die ook op zijn. Ik koop een voordeelverpakking bij de Kruidvat, wat ook weer in de kosten scheelt.


Overige dingen: €6
Bij de Flying Tiger kan ik het niet laten. Ik vind het zó'n leuke winkel dat ik wel wat moet kopen. Ik koop een notitieboekje met witte bladzijdes (€3) - hier ga ik mijn plakboek van maken, stickers (€1) en verjaardagskaartjes (4 stuks voor €2).

Totale uitgaven: €184,99

Toch heeft mijn weekendje weg me in totaal nog geen €90 gekost, wat ik een goede deal vind voor zo'n weekendje. Het huis wat we huurden, kostte €47,50 per persoon voor 2 nachten (dit bedrag heb ik twee weken geleden al bij mijn kosten gerekend), voor het reizen was ik €15 kwijt en qua eten en boodschappen, eten en drinken heb ik in totaal €27 betaald. Het totale bedrag voor een weekendje weg was dus €89,50.

Oké, zullen we de conclusie kort houden? Deze week moet ik écht even rustig aan doen... :-)

6 opmerkingen:

 1. Da's knap een weekendje weg voor minder dan €90 :) ik zal mijn Lille-weekendje eens bij elkaar optellen, ben benieuwd wat ik heb uitgegeven. Goede tip, die spijkerbroeken van C&A. Nu ben ik wel heel nieuwsgierig ... ga snel eens checken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! Ik ben laatst naar Londen geweest voor maar 50 euro.. Het was dan wel maar 1 dag en natuurlijk moet je in Londen zelf nog alles betalen, maar dat kan je zelf zo duur maken als je zelf wilt. Het is inderdaad maar net hoe je het doet!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh, knap zeg dat je zo weinig hebt besteed voor een weekendje weg. Het hoeft inderdaad helemaal niet zo duur te zijn! Op deze manier wil ik weer een keer naar Parijs, lekker budgetproof!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het alsnog best weinig voor als je een weekendje bent weggeweest het had veel meer kunnen zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed gedaan zeg! Het hoeft ook allemaal niet zo duur te zijn! Ik ga ook eens bij de C&A kijken voor broeken, want die heb ik echt nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Valt toch mee, je hebt heel veel kunnen dienen voor je geld dus dat scheelt wel :)
  xx

  BeantwoordenVerwijderen