Last Week's Budget #8 | De goedkoopste week ooit?! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #8 | De goedkoopste week ooit?!Vorige week stelde ik mezelf een doel: mijn weekuitgaven moesten onder de €100 blijven. Als ik al mijn Last Week's Budgets tot nu toe bekijk, ben ik namelijk bijna elke week wel meer dan €100 kwijt, terwijl ik gewoon thuis woon. Ook werk ik vijf dagen in de week, dus vind ik het heel knap dat ik het toch elke week voor elkaar krijg om tijd vrij te maken en geld uit te geven. Veel geld.

€100 uitgeven in een week aan etentjes buiten de deur, veel benzine en kleding vind ik helemaal niet nodig. Vandaar dus dat ik besloot deze week niet meer dan €100 uit mocht geven. Of dat gelukt is?

Ja, dat is zeker gelukt. Ik denk dat deze week de geschiedenisboeken in gaat als goedkoopste week ooit. Ik heb mezelf er bewust mee bezig gehouden dat ik niet onnodig geld zou uitgeven en het feit dat ik er zo bewust mee bezig was, heeft zeker geholpen.

Er waren deze week dagen bij waarop ik zelfs helemaal niets uitgaf, vandaar dat ik deze week geen weekoverzicht laat zien, maar mijn uitgaven direct opsom.


Eten & Drinken buiten de deur: €0
Bravo! Ik heb deze week regelmatig de verleiding weerstaan om niet onnodig eten en drinken te kopen. Ik heb elke dag braaf mijn lunchpakketje meegenomen, tijdens mijn werk niet de Jumbo of bakker bezocht en ook toen ik in de trein onderweg was en ik op het station wel héél erg veel zin had in iets lekkers, heb ik mijn portemonnee in mijn tas gehouden.

Benzine & parkeerkosten: €16,50
De enige grote uitgavenpost deze week was benzine. Ik moest een keer naar school rijden (25 km) en één naar Zetten en weer naar huis (75km). Ook betaal ik nog €1,50 voor een half uurtje parkeren.

Cadeautjes: €5
Een vriend is jarig en daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Ik koop samen met Tim twee mooie notitieboeken voor hem, wat €5 per persoon kost.


Make-up en verzorging: €4,78
Ik wil graag wat reviewen uit de nieuwe limited edition van Essence. Ik koop twee lipsticks en de review heb je deze week al kunnen bekijken op mijn blog.

Totale uitgaven deze week: €26,28

Maandelijkse uitgaven
Maandelijks heb ik terugkerende kosten die natuurlijk ook meegerekend moeten worden. Omdat het bijna weer het einde van de maand is: een maandoverzicht van mijn vaste uitgaven in september.

     - Telefoonabonnement: €27,50
     - Goede doelen: €15,50
     - Pot voor leuke dingen: €15

Door dit op een rijtje te zetten, besef ik me dat mijn maandelijkse, vaste kosten best wel laag zijn. Dat komt natuurlijk omdat ik nog thuis woon en geen kosten betaal voor huur, gas, water en licht en boodschappen. Ook heb ik (nog) geen auto en betaal ik geen wegenbelasting of verzekeringen. Daar gaat natuurlijk binnenkort wel verandering in komen als ik mijn eigen auto ga kopen. Goed om daar rekening mee te houden in mijn maandelijkse budget!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

16 opmerkingen:

 1. Lekker zeg, zo weinig uitgegeven! Dat is meestal wat ik op een week uitgeef aan eten, haha. Maar ik moet dan ook wel elke dag voor mezelf (en mijn vriend) koken :D. Ik vind een auto trouwens ZO bizar duur! Benzine, parkeren, verzekering, onderhoud etc. etc. Ik stel het kopen nog maar even (heel lang) uit haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blijft super interessant deze rubriek! Well done! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw goed bezig geweest! Ik zet nu tegenwoordig alle uitgaven per maand op een rij en ik merk ook wel dat ik daardoor bewuster omga met mijn geld. Ik heb voor de vakanties volgend jaar nogal een hoog spaardoel dus ik spaar nu ook makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat goed dat je al je uitgaven op een rijtje zet! Zo kun je aan het einde van de maand heel duidelijk zien waar je geld aan hebt uitgegeven en hoe je misschien in het vervolg kunt besparen. Helemaal als je een spaardoel hebt, werkt het motiverend om te besparen op andere uitgaven!

   Verwijderen
 4. Goed bezig geweest deze week! Ik blijf dit een hele handige post vinden voor jezelf, maar natuurlijk ook om te zien. Succes aankomende week. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel netjes! Ik moet het helaas met €88,69 euro per maand doen (stufi..), en af en toe verdien ik wat met fotograferen, maar eigenlijk is het echt niet te doen :(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, dat is wel een krap budget inderdaad! Als je nog thuis woont, scheelt dat natuurlijk wel. En fijn dat je met je fotografie ook nog wat bijverdient!

   Verwijderen
 6. Maar... Heb je dan geen ziektekostenverzekering die je zelf moet betalen?
  Die vergeet ik zelf nog wel eens omdat ik die in 1x betaald (scheelt weer 3%)
  Maar die hoort er ook bij :) En een (doorlopende) annulerings-/reisverzekering voor vakanties?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad een zorgverzekering, maar... daar hoef ik helemaal niets aan te betalen! In mijn blog van aanstaande donderdag leg ik uit hoe dat kan.

   Verwijderen
 7. Wat een ontzettend tof project haha, dwingt mijzelf ook om naar mijn uitgaven een keer te kijken. Ik werk ook fulltime (en woon dan wel op mezelf met alle uitgaven van dien haha), maar gaat ook echt veel uit volgens mij per week. Dank je wel dus voor deze inspiratie dame.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed gedaan! Ik probeer zelf ook altijd heel erg op mijn uitgaven te letten en zo weinig mogelijk te besteden aan eten buiten de deur. Vaak is dat toch niet echt nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem28.9.15

  Wauw wat knap gedaan zeg! Super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooh wauw echt gek! Zou ik ook eens moeten proberen... Allesinds gefeleciteerd met de mooie prestatie! xo Romy
  Find me at : Rusty Revolvers

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat heb je weer goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel netjes heb je het gedaan, vooral als je thuis woont moet je zoveel mogelijk eten en drinken gewoon van thuis meenemen anders loopt het zo snel erg op. Ik woon nu dan samen dus ik heb wel veel maandelijkse lasten, ook kost mijn school me erg veel geld dus ik moet altijd wel beetje opletten hoeveel ik ongeveer uitgeef.

  BeantwoordenVerwijderen