Last Week's Budget #7 | Super goedkope vakantie & McDonald's - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Last Week's Budget #7 | Super goedkope vakantie & McDonald'sHet is maandag en dat betekent: een nieuwe Last Week's Budget! In deze wekelijkse rubriek laat ik je zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven, hoe ik heb bespaard op mijn uitgaven en hoe ik komende week mijn budget inruim. Afgelopen week was een beetje rommelig: ik ben twee dagen ziek geweest, maar heb ook buiten de deur gegeten en geluncht.

Vorige week gaf ik mezelf de volgende actiepunten waar ik aan moest werken:

     ⦁ Niet onnodig buiten de deur eten/drinken 
     ⦁ Meer de fiets/OV gebruiken
     ⦁ Meer "me-time"  

Benieuwd wat ik deze week heb uitgegeven en hoe ik aan mijn actiepunten heb gewerkt? Lees dan snel verder!

Maandag
Na mijn werk ga ik naar mijn vriend. Tim woont 35 kilometer bij mij vandaan dus dat betekent dat ik 70 kilometer rijd om hem te zien. Helaas is benzine niet gratis - in tegendeel, het is mijn grootste kostenpost in de maand - en betaal ik €11 aan benzine. Dinsdag
Ik ben een dagje ziek thuis en lig lekker op de bank met de nieuwste Flair. Ik vind het zo'n leuk tijdschrift, het is het eerste tijdschrift waarvan ik bijna alle rubrieken lees. De tijd dat tijdschriften gewoon nog €2 kostten is al lang verleden tijd, tegenwoordig betaal je al snel €4 of €5 voor een tijdschrift en dat vind ik echt belachelijk veel. De Flair kost €3 en dat vind ik duur genoeg.

Samen met mijn zusje plande ik een minivakantie voor tijdens de herfstvakantie. Via Vakantieveilingen.nl boeken we een mega goedkope vakantie: we bieden op een hotelovernachting in een schattig hotelletje in Bergen aan Zee. Uiteindelijk krijgen we de deal voor €41 voor twee nachten, wat beteken dat we slechts €10 per persoon per nacht betalen. Hoe goedkoop?!

Woensdag
En de vakantie naar Bergen is niet de enige vakantie die ik boekte deze week. Volgende week spreek ik af met mijn Duitse en Belgische vriendinnen die ik in Istanbul heb ontmoet tijdens mijn studietijd. We hebben een huis gehuurd in Nieuwegein voor twee nachten en betalen €47,50 per persoon. Dat is een heel stuk goedkoper dan Amsterdam - waar we in eerste instantie heen wilden gaan. Daar betaalde je al €37 per nacht in een hostel waar je op een kamer sliep met nog 11 anderen. Op deze manier hebben we mooi bespaard, dus!Donderdag
's Avonds ga ik met Tim naar het concert van Lifehouse, waar ik al weken naar uitkeek! In eerste instantie hebben we al flink bespaard op het concert doordat we de kaartjes via Marktplaats hebben gekocht. Daar betaalden we €18 per kaartje in plaats van €25. We reizen met de trein naar Utrecht (lang leve gratis OV!) en eten bij de McDonald's. Tim heeft een app met kortingscodes op zijn mobiel en daardoor scoren we 20 (!) kipnuggets voor €5. Uiteindelijk betaal ik €7 voor mijn menu.Vrijdag
De laatste werkdag van de week en dan is het toch wel heel verleidelijk om wat lekkers te snacken tussen de middag. Samen met Janet rijd ik naar de bakker die bij het tankstation zit. Ik zie zoveel lekkere dingen en ik moet me inhouden om niet de hele kraam leeg te houden. Uiteindelijk houd ik het bescheiden: een broodje warme kip dat €3,95 kost.

Na mijn werk rijd ik weer naar Tim, wat €11 aan benzine kost.

Zaterdag
Een dagje bij Tim en 's avonds met familie: een dag waarop ik niets uitgeef!

Zondag
's Ochtends rijd ik naar de kerk, wat me €3,75 aan benzine kost. Ook geef ik €2 aan de collecte. 

Totale uitgaven:
Benzine: €25,76
Eten & drinken: €10,95
Vrije tijd: €3,00
Vakantie: €62,00

Totaal: €101,71

Deze week heb ik me niet zo goed aan mijn actiepunten gehouden. Ik heb veel met de auto gereisd en ook heb ik onnodig buiten de deur gegeten. Ach, af en toe moet het kunnen, maar als ik het totale weekbedrag zie, schrik ik toch altijd weer. Dat komt ook wel omdat ik twee minivakanties heb geboekt in één week. 

Deze week heb ik nog weinig op de planning staan. Een goede reden dus om deze week ook eens op mijn uitgaven te letten en geen onnodige dingen te doen. Mijn actiepunt voor komende week is "simpel": mijn totale uitgaven moeten lager dan €100 zijn. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

10 opmerkingen:

 1. Om 2 vakanties geboekt te hebben, vind ik dat je héél weinig uit hebt gegeven deze week! Oké, benzine, maar helaas kan je jezelf nu eenmaal niet naar je vriend teleporteren ;)! En op zich heb je ook wel gewoon lekkere kortingen gescoord, bijvoorbeeld bij de McDo! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Met twee vakanties geboekt te hebben vind ik dat je heel weinig geld uit hebt gegeven, knap hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk om te lezen dat je naar Bergen aan Zee gaat! Ik kom er vandaan (uit Bergen dan haha) en je hebt vorig jaar ook die mooie leren koffer naar mij toe mogen sturen! Mocht je AH restaurantactie zegelboekjes hebben moet je die zeker meenemen! Er zijn veel leuke restaurants in de buurt die meedoen! Mocht je nog andere tips willen reageer je maar :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke week, behalve dat je ziekjes was! Gaaf die vakantie zo goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor twee vakanties er ook bij vind ik zeker de uit komst van je uitgaven zeker mee vallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap dat je na 2 vakanties boeken zo weinig hebt uitgegeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat tof van die vakanties! Lekker goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit zijn echt leuke artikelen om te lezen, ik besef me opeens dat er echt veel geld aan onnodige dingen uitgegeven worden. Maar ach, af en toe moet je er gewoon van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Netjes hoor! Zonder die vakanties heb niet heel veel uitgegeven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vind het alsnog netjes hoor! Leuk ook dat je het zo elke week bijhoudt. Originele rubriek! :D

  BeantwoordenVerwijderen