Nieuwe rubriek: Last Week's Budget

Joehoeee, een nieuwe budget rubriek op The Budget Life! Onlangs ontdekte ik de Amerikaanse budgetblog OurFreaking Budget: een toffe blog van het koppel Johnny en Joanna die op hun blog tips geven voor een leven met een budget én ook een kijkje geven in hun eigen budget lifestyle.

Heb jij aan het einde van de maand ook geen idee waar je geld naartoe is gegaan? Denk je soms wel eens dat je teveel geld uitgeeft aan onnodige dingen? En zou je nu eindelijk wel eens voor die vakantie, laptop of nieuwe wasmachine willen gaan sparen? Dan is deze nieuwe rubriek een inspiratiebron voor jou!


Wat houdt de nieuwe rubriek in?
Nou, dat zal ik je eens even snel gaan beginnen! Ik zit al langer met het idee in mijn hoofd om op The Budget Life meer concrete tips te geven voor een low-budget lifestyle met daarvoor mijn eigen leven als inspiratiebron. Tips van de master herself, zeg maar :)

Elke maandag kun je een artikel verwachten waarin ik laat zien wat ik de week ervoor heb uitgegeven en geef ik direct tips hoe je kunt besparen op je wekelijkse uitgaven, op basis van hoe ik die week heb bespaard. Daarnaast kijk ik ook kritisch naar wat ik heb uitgegeven en hoe ik dat de week daarna misschien anders kan doen. 

Elke eerste maandag van een nieuwe maand krijg je niet alleen een update van mijn wekelijkse uitgaven, maar laat ik ook een overzicht zien van mijn maandelijkse uitgaven en inkomsten én geef ik een update van mijn spaardoel.

Oké, ik geef het toe: ik vind het best spannend om zomaar open en bloot op internet te gooien wat ik verdien en wat ik uitgeef. Ik kan namelijk soms best een big spender zijn wanneer ik ongepland naar de supermarkt of het winkelcentrum ga. En ik ga nu met heel het internet delen hoe ik mijn budget besteed. Maar nu is het tijd voor verandering, door middel van deze rubriek...

      ... krijg ik inzicht in mijn inkomsten en uitgaven;
      ... kom ik er achter waar ik "onnodig geld" aan uitgeef;
      ... stel ik mezelf elke week doelen om me beter aan mijn budget te houden;
      ... hoop ik jou te inspireren!   


Mijn spaardoel: een auto kopen
Huh, een spaardoel? Ja, je leest het goed! Ook al heb ik mijn hele leven gespaard en heb ik een aardig bedrag op mijn spaarrekening staan, (thanks to mijn ouders die me altijd gestimuleerd hebben om te sparen) ga ik mezelf nu toch een spaardoel stellen. Ik ga binnenkort namelijk de grootste uitgave van mijn leven doen (hoe eng!), namelijk een auto kopen! 

In november ga ik full time werken en ik heb een auto nodig om naar mijn werk te komen. Ik heb al wat geld gespaard, maar het einde is nog niet in zicht. Een auto kost namelijk heel veel geld.  Denk aan benzine, verzekering en wegenbelasting.

Daarom heb ik voor mezelf een spaardoel gesteld. Mijn spaardoel voor de komende drie maanden is het bij elkaar sparen van een bedrag van minstens €3.500 voor het kopen van een auto. Op dit moment heb ik een bedrag van €1.500, wat betekent dat ik nog drie maanden de tijd heb om €2.000 te sparen. Oké, dat wordt een spannende uitdaging, maar ik ga hem aan! Maandelijks houd ik je dus niet alleen op de hoogte van wat ik heb uitgegeven, maar ook wat ik heb gespaard die maand.


Vanmiddag komt het eerste artikel online van de nieuwe rubriek Last Week’s Budget. In het vervolg kun je elke maandagochtend om 07.00u een nieuwe update verwachten.

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze nieuwe rubriek vinden! Ook ben ik nieuwsgierig of jij een manier hebt om je uitgaven en inkomsten bij te houden en of jij jezelf een spaardoel heb

16 opmerkingen:

 1. Wat interessant! Ben benieuwd naar de artikelen. Succes met het sparen voor je auto :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee Nicole! Lijkt me voor jezelf ook heel leerrijk om even goed stil te staan bij je inkomsten en uitgaven. Persoonlijk moet ik er niet aan denken om al mijn geldzaken online te gooien, maar ik vind het supercool dat jij dat wel doet. Volgens mij ga ik er veel uit kunnen leren :D. En leuke plaatjes heb je gemaakt, by the way! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke rubriek, ik ben erg benieuwd naar alle artikelen! Vergeet je niet alvast geld te 'reserveren' voor onvoorziene uitgaven als je auto stukken heeft? Die vallen vaak namelijk erg tegen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend leuk! Ik ben heel benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, super leuk en wat heb je dat mooi vormgegeven! (: Ik ben momenteel niet echt bezig met sparen en een budget houden. Ik heb enkel zakgeld waar ik over moet waken, en eigenlijk geen ik haast niks uit op een week. Dus ik ben benieuwd naar welke tips ik ga kunnen opsteken voor later! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel goed idee! Ik ben benieuwd naar het artikel van vanmiddag! :) Ik wil ook meer gaan sparen met als doel reizen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke rubriek, ik ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat stoer dat je dit gaat doen, ik ga binnenkort op mezelf wonen en dan zal ik mijn uitgavenpatroon ook echt wat beter in de gaten moeten gaan houden.

  Succes met sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Succes met het sparen! Ik ben momenteel ook bezig met het sparen en zit nog een klein beetje van mijn doel af. Maar het moet lukken. Hoop dat het bij jou ook gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk idee voor een artikelenreeks! Ik heb door de jaren genoeg geld gespaard maar sinds ik werk lukt het de laatste tijd niet meer zo goed. Ik ga je reeks volgen want ik vind dat ik zelf ook weer meer geld aan de kant mag gaan zetten. Veel succes met het sparen, hoop dat je het gaat lukken.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een geweldig idee, ik las je artikel van het besparen op boodschappen net. En een auto is inderdaad duur! Misschien dat je de verzekering eerst op naam van je ouders kan zetten? En dat je hen maandelijks betaalt? Ik geloof dat dat veel geld scheelt in het begin! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik ben heel benieuwd! Lijkt me leuk om te lezen, vooral omdat ik nu op kamers ga, dus die tips zijn vast mooi meegenomen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ben heel benieuwd! Lijkt me leuk om te lezen, vooral omdat ik nu op kamers ga, dus die tips zijn vast mooi meegenomen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke en ontzettend interessante rubriek!
  Ik ben zelf een ontzettend slecht persoon wat betreft geld uitsparen... dus ik denk dat ik een heleboel zal kunnen bijleren van jou (:
  En ik wens je alvast veel succes met je nieuwe uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen