Last Week's Budget #3 | Zwemmen, cadeautjes en kledingcrisis


Het is maandag en dat betekent een nieuwe Last Week's Budget! Ik laat weer zien wat ik afgelopen week heb uitgegeven, hoe ik heb bespaard en hoe ik aan mijn actiepunten van vorige week heb gewerkt.

Dit waren mijn actiepunten waar ik deze week aan heb gewerkt:


Maandag
Deze week begin ik aan mijn stage en dat is een héél goed ding, want zo heb ik overdag geen tijd om geld uit te geven. Na een dag stil zitten op kantoor, wil ik 's avonds wat actiefs doen. Ik ga zwemmen! Het is al jaren geleden dat ik voor het laatst in het zwembad ben geweest en ik verbaas me erover hoe duur het zwemmen is geworden! Ik betaal €4,40 en zwem vervolgens in ruim een uur zestig baantjes. Heerlijk (maar wel duur)!


Dinsdag
Op dinsdagochtend sta ik met een nors gezicht voor mijn kast, want ik heb niets om aan te trekken (vind ik...) Ik heb heel erg veel zin om nieuwe kleding te kopen, maar mijn actiepunt van vorige week was dat ik deze week géén kleding zou kopen. Aaargh, waarom heb ik uiteraard nu last van kledingcrisis?!
Na mijn werk rijd ik naar Tim toe in Zetten, wat me €11 aan benzine kost.

Woensdag
Woensdag is mijn vrije dag waarop ik aan mijn blog werk. 's Middags ga ik even het centrum in omdat ik nieuwe producten van CATRICE en Essence wil kopen om te reviewen voor mijn blog. Al die kledingwinkels met hun nieuwe collecties zijn een grote verleiding, maar ik weet mezelf in te houden. Ik koop alleen wat ik nodig heb (ik neem zelfs een lijstje mee, zodat ik geen onnodige dingen koop, applaus!) en loop geen één kledingwinkel in. Ik betaal in totaal €15,55 voor de make-upproducten.

's Avonds speel ik met vrienden Kolonisten van Catan. Het is niet alleen gezellig, maar ook goedkoop, want het kost me helemaal niets!

Donderdag
Donderdag werk ik een dagje op kantoor en 's avonds heb ik een feestje van Sarah, één van mijn beste vriendinnetjes. Daar hoort natuurlijk een cadeautje bij. Omdat ze een half jaar naar Engeland ga, geef ik haar geld voor haar reis. 
Ik deel de benzinekosten met een vriend, dat scheelt weer! Omdat we een afslag missen, moet ik 20 kilometer omrijden. Dat is een dom én een beetje zonde van het geld, natuurlijk.


Vrijdag
Vrijdagavond spreek ik af met vriendinnen van de middelbare school. Deze week is het Heideweek in Ede, een week vol met activiteiten. Deze avond staat er een groot podium in het centrum waar artiesten komen optreden. Ik wil graag aan mijn actiepunten werken en minder "onnodig" geld uitgeven aan leuke dingen in mijn vrije tijd. Daarom houd ik het braaf bij twee drankjes.

Zaterdag
Zaterdagochtend is er een grote rommelmarkt in Ede waar ik natuurlijk bij wil zijn. Ik sta vroeg op, zodat ik er als één van de eersten ben en de beste koopjes kan scoren. Ik koop een aantal boeken en wat attributen voor mijn blog.
's Avonds heb ik een verjaardag in Zetten. Tim heeft zijn cadeau al gekregen en voor Twan heb ik een heel tof T-shirt gekocht, die ik niet kon laten liggen toen ik hem zag. Ik blijf slapen en rijd de volgende dag pas weer terug naar Ede, dat scheelt weer in de kosten omdat ik de dag erna weer in Zetten moet zijn.

Totale uitgaven:
Cadeaus: €28,45
Vrije tijd: €9,40
Make-up en verzorgingsproducten: €15,55
Pot voor leuke dingen: €5,00
Rommelmarkt: €8,00
Benzine: €29,05

Totaal: €95,45

Deze week ging het goed met mijn actiepunten! Ik heb geen kleding gekocht en heb naar goedkope alternatieven gezocht om in mijn vrije tijd te doen. Een spelletje doen met vrienden bij iemand thuis is net zo gezellig als op een terrasje zitten én het is een stuk goedkoper.


Volgende week:
Komende week wordt een spannende week qua budget! Ik ben namelijk uitgedaagd door Simyo om deze week eens extra streng op mijn budget te letten. Onder het mom van hun nieuwe campagne "Genoeg maakt gelukkig" stel ik mezelf vooraf een budget waar ik mezelf aan moet houden. Nu houd ik wel van een uitdaging, vooral wanneer het met budget te maken heeft. Bovendien vind ik het leuk om jullie ook te laten zien dat je prima een week met minder geld kunt leven en alsnog een hele leuke week kunt hebben!

Ik heb een lijst gemaakt met alle boodschappen die ik deze week nodig heb. Daarbij ben ik héél streng voor mezelf geweest en ga ik alle producten zo goedkoop mogelijk scoren. Op basis daarvan verwacht ik het volgende uit te geven deze week:

- Ontbijt: €4
- Lunch: €10
- Avondeten: €20
- Tussendoortjes: €10
- Leuke dingen: €15
- Benzine: €30

Mijn totale budget voor volgende week is dus €90. Daar moet ik alles van doen: boodschappen voor ontbijt, lunch, avondeten en tussendoortjes, leuke dingen én benzine. Het wordt een hele uitdaging, maar als échte budgetlover ga ik deze uitdaging natuurlijk graag aan. Volgende week doe ik uitgebreid verslag of deze challenge gelukt is.

12 opmerkingen:

 1. So far I give me only a budget for my clothing but it makes sense to extend this :)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo leuk om te lezen dit! En grappig ook om te zien hoe verschillend iemands kostenposten zijn. Zo geef ik volgens mij véél meer uit aan eten en onderhoud van het huis (obviously, ik woon niet echt meer thuis) maar benzinekosten word ik gelukkig van gespaard. Want wat is dat duur zeg, bah! Succes met je goals! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk dat je dit doet, ik vind het erg leuk om te lezen. Heel erg veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een uitdaging dat laatste! Succes, ben benieuwd! xo Romy
  Find me at : Rusty Revolvers

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Succes met je nieuwe budget! Ik ben ook echt een budget lover :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is echt zo'n rubriek waarbij ik zelf ook ga nadenken en me bewust word van mijn eigen uitgaven. Vroeger hield ik ook nauwgezet mijn uitgaven bij en misschien moet ik daar toch terug eens mee beginnen. Veel succes met je budget deze week.
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super toffe rubriek en het zet je echt aan het denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk project van Simyo. Past perfect bij mijn minimalistische stijl van leven (althans dat denk ik haha). Het enige waar ik veel geld aan uitgeef is de trein. Oh wat mis ik het ov ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt heel inspirerend :) tof deze rubriek!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Goed dat het je toch gelukt is geen kleding te kopen, daar zou ik zelf wat meer moeite mee hebben denk ik. Leuk om te lezen en een beetje te vergelijken, ben benieuwd naar volgende week:)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind dit een leuke rubriek om te lezen! Origineel ook! Liefs X

  BeantwoordenVerwijderen