Back to School #3 | DIY schoolagenda - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Back to School #3 | DIY schoolagendaHet was elk jaar weer een strijd tussen alle meiden: wie heeft de mooiste, meest bijzondere en duurste schoolagenda? Je had ze in allerlei soorten kleuren, formaten en merken en ze verschilden ook nog eens in prijs. Ik deed nooit echt mee aan die hype. Ik kan me herinneren dat ik ooit een Hello Kitty agenda had, maar alleen omdat iedereen die had en ik er ook bij wilde horen. Verschrikkelijk vond ik het en sindsdien heb ik nooit meer een dure merkagenda gekocht. Ik kocht het liefst mijn agenda bij de HEMA en stylede hem vervolgens helemaal zodat het écht een unieke agenda werd.

In dit artikel van vandaag laat ik zien hoe je héél budget je eigen schoolagenda kunt maken. Lees snel verder.


Voor deze DIY heb je een simpele, kale agenda nodig. Deze koop je bijvoorbeeld bij de HEMA, V&D of Kruidvat maar de allergoedkoopste (en ook nog eens de leukste!) vond ik bij de Action. Voor maar €0,99. Bizar hè?

Deze agenda's van de Action zijn speciaal bedoeld om zelf te customizen. De DIY agenda's hebben een mooie craft kaft, wat ik zelf heel erg tof vind en de perfecte basis voor een DIY. De agenda heeft een handig elastiek waarmee je de agenda kunt sluiten. Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar, maar uiteraard ging ik voor de turquoise versie aangezien dat mijn lievelingskleur is!

Je kunt je agenda customizen zoals je wilt. Ik besloot er een vast thema aan te koppelen, namelijk reizen en andere landen. Ik ben dol op verschillende culturen en er staan nog een heleboel landen op mijn to visit lijstje. Bovendien blijf je met zo'n reisagenda nog een beetje in de zomerse sferen... :)

Ik gebruikte de volgende items voor mijn DIY agenda:

- Fotokaartjes (kringloop)
- Washitape (HEMA, Postpapier enzo, eBay, Studio Stationery)
- Vintage postzegels (rommelmarkt / kringloop)
- Zwarte fijnschrijvers
- Airmail envelopjes (Postpapier enzo)


Deze mooie vintage kaartjes vond ik ooit in de kringloop. Ik kocht ze zonder dat ik er een idee mee had, maar nu kan ik ze eindelijk gebruiken. Ik zoek de mooiste uit en gebruik deze voor de voorkant van mijn agenda. Deze plak ik vast met lijm en op de hoekjes doe ik nog een stukje washitape: ook turquoise natuurlijk, zodat hij perfect matcht bij het elastiek!


Ik vind het de laatste tijd heel leuk om allerei verschillende lettertypes op te zoeken en deze zelf na te tekenen. Dit is mijn favoriet! Ik schrijf het eerst met potlood op de kaft en trek deze vervolgens over met een fineliner.


Vintage postzegels, yay! Wist je dat ik er ooit een handeltje in had, nadat ik een flinke voorraad postzegels op een rommelmarkt scoorde? Ik heb nu nog maar een zakje vol over, maar er zit genoeg moois tussen. Ik zoek blauwe/turquoise postzegels uit die goed bij de rest van de voorkant passen. Deze plak ik rechts bovenin de hoek.


Je kunt het natuurlijk laten bij het customizen van de voorkant, maar ik vind het leuk om ook de binnenkant van de agenda nog verder te DIY-en. Ik gebruik een vintage envelopje die ik ooit cadeau kreeg waarop ik mijn naam schrijf. Daaronder schrijf ik de rest van mijn contactgegevens, maar die blijven natuurlijk even geheim voor jullie!

Ik heb allerlei airmail washitape, wat perfect voor mijn reisagenda is! Deze plak ik onderaan de pagina.Nog meer vintage envelopjes, ik vind ze zó leuk! Ik plak er één op de binnenkant van de kaft. Hier kun je kleine spulletjes in bewaren die je later nog in je agenda wilt plakken, bijvoorbeeld stickers, plaatjes of... postzegels! :)


Ik heb nog geprobeerd op te zoeken waar ik deze onwijs leuke kaartjes vandaan heb, maar ik weet het echt niet meer. Op de foto zie je de bekendste hotspots uit Parijs, wat ik een hele mooie stad vind. Deze plak ik op de eerste bladzijde met een stukje washitape en ook verderop in de agenda plak ik een aantal van deze kaartjes.


De agendapagina's zelf kun je natuurlijk ook prima versieren! Je kunt postzegels, kleine plaatjes of foto's erin plakken. Zorg wel dat je genoeg ruimte over hebt om al je belangrijke dingen op te schrijven!

Je vindt de DIY schoolagenda voor €0,99 bij de Action en het is echt een aanrader om eens lekker creatief aan de slag te gaan. Zo weet je zeker dat niemand dezelfde agenda als jij heeft!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

26 opmerkingen:

 1. Wat mooi gedaan! Ik had deze agenda ook zien liggen maar had geen idee hoe hem te versieren... Ik vind het echt tof dat je het zo in 1 thema hebt gedaan - en wat een coole washi, die van die air mail! Waar heb je die gevonden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook helemaal fan van de airmail washitapes! Ik heb deze in verschillende webshops gevonden, ook bijv. bij Postpapier enzo!

   Verwijderen
 2. Echt super leuk gedaan! Zelf heb ik al een agenda van de hema, maar die kan ik aan de binnenkant nog een beetje customizen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw Nicole, wat is je agenda mooi geworden! Superleuk gestylet, zo in dat reisthema! Vooral de postzegeltjes vind ik een mega cute toevoeging. Doet me er trouwens aan denken dat ik vroeger ook echt een huge collectie had, ik vraag me af waar die heen is. Toch maar eens zoeken ;)! Leuk dat Action zo'n goedkope DIY agenda heeft, volgens mij moet ik er dringend maar eens heen ... :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk is die geworden! Leuk zo met een thema ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super leuke agenda is het geworden! Veel leuker als zo'n dure merk agenda!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ah Nicole, dit is zoooo tof! Heel erg leuk gedaan! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat gaaf gedaan zeg! Dit ga ik zeker doen, maar nu moet ik ergens nog fotokaarten vandaan toveren haha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend schattig, zeker al die reis sfeer dingetjes erbij! Ik heb dit jaar een vrij dure agenda gekocht (voor mij haha) omdat ik hem ook als soort van reisdagboek wil gebruiken maar de afgelopen jaren heb ik altijd een leuke hema agenda gehad met eigen foto's, stickers etc! Blijft leuk om te doen (:

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke agenda heb je zo gemaakt! Ik ben helemaal niet zo creatief haha !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel erg leuk gedaan! ben zelf ook al bezig geweest met de agenda op mijn blog. Heb hem zelf versierd met ananas stempels van de Hema. Vind dit toch ook wel heel erg leuk geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem19.8.15

  Ziet er zooo leuk uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt een supertoffe DIY! Ik heb ook nog van die postzegeltjes en kaartjes, speciaal toen voor dat brieven sturen aan elkaar :).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel creatief bedacht! Resultaat is ook erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuk thema! Ik zag trouwens een rolletje kant op een aantal foto's, weet je nog waar je dat hebt gekocht? Ik wilde namelijk laatst nog wat extra (zelfklevend) kant bij de Action halen, maar het was helaas uitverkocht. Ik zit nu dus nog met een aantal niet-versierde craft spulletjes haha!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat weet ik toevallig nog wel! Het kant heb ik gekocht bij de Xenos, al is dat al wel weer een jaar geleden... Hopelijk kun je het nog vinden! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 15. Heel leuk gedaan! Ik wist niet dat de Action zo'n leuke agenda had liggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk gedaan! Zelf heb ik eerst nog mijn agenda gekaft. Mocht ik de kaft met plaatjes ooit zat worden, dan kan ik het kaftpapier er makkelijk afhalen en iets nieuws maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat een slim idee! Zo kun je bij wijze van elke maand je agenda weer een make-over geven! :)

   Verwijderen
 17. Wat leuk! Ik had deze eigenlijk gekocht als schoolagenda, maar nu gebruik ik hem als blogagenda. Ik denk dat ik én mijn blogagenda én mijn schoolagenda een beetje zo ga 'decoraten'. Erg leuk! Nu nog postzegels zien te vinden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuke agenda is het geworden op deze manier!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat ontzettend leuk gedaan! Het is echt een mooie agenda geworden. :) En dat handschrift voorop... Wauw, wat kun je mooi schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Anoniem15.7.16

  Heel leuk gedaan ik ben bezig om mijn eigen agenda te maken ik heb een basic notitie boek gekocht bij de Hema en ik ben nu alle datums erin aan het zetten. Ik heb er zo veel zin in als hij af is

  BeantwoordenVerwijderen