I ♥ sleep tag - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

I ♥ sleep tag


De titel van dit artikel verklapt het al een beetje: ik hou van slapen. Ik denk dat mijn bed en ik zo'n beetje onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn en als het even kon, zou ik met mijn bed trouwen. Op het moment dat ik dit schrijf, heb ik zojuist een nacht van 12 (!) uur geslapen in mijn heerlijke bed. (Ja, echt waar!) Ik denk dat het wel duidelijk is: ik ben dol op slapen! Ik kon het dan ook niet laten om deze leuke I ♥ Sleep Tag in te vullen van LivingComfort.

♥ Hoe laat ga je meestal naar bed?
Ik ben best wel een ochtendmens en hou ervan om vroeg op te staan. Daarom ga ik 's avonds het liefst vroeg naar bed, het liefst voor 11 uur, maar dat mislukt meestal. In ieder geval slaap ik bijna altijd vóór 12 uur, ook al merk ik dat ik de laatste tijd best wel een avondmens begin te worden!

♥ Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Ik probeer om minstens een uur voordat ik ga slapen niet meer op mijn laptop te zitten en ook mijn mobiel weg te leggen, maar ik vind het heerlijk om in bed nog even te WhatsAppen of Facebook te checken. In ieder geval trek ik eerst mijn pyjama aan, dan haal ik mijn make-up eraf en poets ik mijn tanden. Net voordat ik ga slapen pak ik mijn knuffelbeer en ga ik lekker onder de dekens liggen.

♥ Wat doe je als je niet kan slapen?
Dan pak ik toch vaak mijn mobiel er weer bij. Of ik tel schaapjes, want hoe cliché dat ook klinkt, het werkt écht!

♥ Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik slaap het liefst op mijn buik met mijn rechterarm onder mijn hoofd en mijn hoofd naar links gedraaid.

♥ Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Je kunt me maar beter laten slapen, maar als het écht moet, kom ik mijn bed wel uit voor een lekkere massage of een flinke reep chocola.

♥ Hoe laat gaat je wekker 's ochtends?
Ik ben 's ochtends best snel, dus meestal geef ik mezelf zo'n drie kwartier vanaf het moment dat ik opsta totdat ik de deur uitga. Als ik moet werken, ga ik meestal rond kwart over 8 de deur uit, dus dan sta ik om half 8 op!


♥ Snoozen of direct opstaan?
Absoluut direct opstaan. Ik vind het VERSCHRIKKELIJK, dat gesnooze. Ik blijf liever een uurtje extra vast slapen en ik heb eigenlijk nooit problemen met opstaan. Ik denk ook niet dat ik me ooit heb verslapen. De wekker gaat en hup, ik ga eruit!

♥ Slaap je uit in het weekend?
Ik zou willen dat ik dat kon, maar de laatste tijd word ik gewoon standaard om 9 uur wakker. Vroeger kon ik gemakkelijk tot 1 uur in mijn bed blijven liggen. Nu word ik dan wel vroeg wakker, maar heb ik in ieder geval iets aan mijn dag!

♥ Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik weet dat ik vroeger wel eens praatte in mijn slaap, maar nu niet meer. Ook snurk ik meestal niet. Het enige rare wat ik doe is, dat elke keer als ik omdraai, ik mijn knuffel automatisch meeneem naar de andere kant.

♥ Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Dat verschilt nog wel eens, maar op dit moment drie: één grote waar ik op slaap en twee kleintjes ter decoratie.

♥ Wat heb je aan in bed?
Het ligt er maar net aan welk seizoen het is. In de winter kleed ik mezelf dik aan met een heerlijke fleece pyjama van de Primark inclusief dikke sokken. Ik vind slapen met sokken aan echt heel fijn! In de zomer slaap ik meestal in een oversized mannen shirt.

♥ Slaap je met sokken aan?
Oeps, die vraag heb ik net eigenlijk al beantwoord. In de winter slaap ik ALTIJD met sokken aan en het liefst zou ik dat in de zomer ook doen, maar dat is gewoon te warm!

♥ Hoe groot is jouw bed?
In Istanbul had ik een heel groot tweepersoonsbed, helemaal voor mij alleen. Hier in Nederland heb ik een heel bescheiden bed van 90 x 200cm, maar ik ben ook maar een klein mens, dus dat maakt niet zoveel uit!

♥ Als ik 's ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe...
... mijn mobiel checken! Dat vind ik de fijnste manier om wakker te worden.

♥ Droom je elke nacht?
Volgens mij droomt ieder mens elke nacht, maar ik kan me mijn dromen niet altijd herinneren. Ik heb bijna nooit nachtmerries (gelukkig!), maar ik droom wel vaak rare dingen, net als de rest van de wereld denk ik haha.

♥ Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?
Dat is een recente nachtmerrie. Die is me zó bijgebleven omdat ik meestal geen enge dromen heb. Ik droomde dat mijn moeder mijn vader wilde vergiftigen en dat ik daar achter kwam. Mijn vader was ontzettend ziek geworden en we moesten naar Amerika vliegen voor een speciale behandeling. Mijn moeder pakte maar een klein koffertje in omdat ze toch wist dat het niet lang zou duren. Toen ik haar ermee confronteerde dat ik het wist, viel ze me aan en probeerde ze me te verstikken. Echt... wat een vreemde droom!

♥ Wat is jouw grootste droom?
Mijn grootste droom is - lekker cliché - gelukkig worden. Of vooral: gelukkig blijven, want op dit moment ben ik echt heel gelukkig! Voor de rest lijkt het me ontzettend tof om straks naast mijn full time baan ook nog mijn blog draaiende te houden en genoeg tijd te hebben voor vrienden en familie. Dan ben ik helemaal tevreden!

Bij deze tag ik Jennie, Anne en Sophie om ook de ISleep tag in te vullen!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. Wat een grappige tag! Ik ben ook zekerweten een ochtendmens! Vroeg naar bed en vroeg opstaan :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke tag, die ga ik ook zeker eens overnemen.. Ik kan ook niet echt meer uitslapen..Afgelopen weekend wilde ik gewoon eens uitslapen en toen was ik om half 7 klaarwakker! Zo irritant, 10 uur red ik vaak niet. Meestal ben ik tussen half 8 en half 9 wel wakker en een hele enkele keer iets later..maar later dan half 10 eigenlijk nooit.. Ook al ga ik pas om 3 uur 's nachts slapen, dan wordt ik juist nog wel wat vroeger wakker heb ik altijd het idee. Ach ja, ik zie het dan ook maar zo dat ik veel aan mijn dag heb :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha wat een leuke en originele tag! Knap dat jij gelijk je bed uit kunt zeg. Ik lig nu al 45min in bed en stel het moment uit dat ik eruit moet...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke tag en ook leuke antwoorden heb je gegeven! Ik kende hem nog niet, maar ik denk dat ik hem ook ga overnemen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke tag! Wow, slapen met sokken ... ik kan het me echt niet inbeelden haha! Alhoewel, in de koude winter lijkt het me wel lekker. Knap dat je niet snoozet, mijn vriend heeft me het aangeleerd en nu doe ik het ook altijd haha. Heerlijk nog even blijven liggen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een grappige tag! Ik slaap ook met de sokken aan hoor. Maakt niet uit hoe vaak mensen mij vertellen dat dat 'slecht' is. Het is wel lekker warm :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke Tag is dit, die wil ik ook wel doen! IK kan tegenwoordig ook niet uitslapen. Ik denk dan oh ik ga even wat later slapen kan morgen lekker uitslapen, nee hoor wordt gewoon rond de half 9 , 9 uur wakker. Soms zelfs vroeger.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke tag! Die wekker heb ik ook haha, in het licht blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, van de HEMA! Ik heb 'm echt al een jaar of 4!

   Verwijderen
 10. Wat een leuke tag! Ik kon ook altijd meteen uit bed 's ochtends. Mijn vriend absoluut niet en nu heb ik het mezelf ook aangeleerd nog even te snoozen, heel slecht!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik ben ook dol op slaap, haha! Echt een leuke tag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke tag om te lezen! Grappig dat je meteen opstaat als de wekker gaat, ik hou juist van snoozen! Ook slaap ik zelf echt nooit met sokken, vroeger wel maar nu vind ik het alleen maar irritant.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke tag! Echt iets voor mij haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Heel leuk om te lezen! Ik hou ook van slapen, maar kan niet op tijd m'n bed in haha. Meestal ben ik zo druk dat ik de tijd vergeet. En ik moet echt ruim op tijd op staan, om me niet te hoeven haasten, daar heb ik een hekel aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem12.6.15

  Erg leuk om te lezen en schattig dat je nog met een beer slaapt. Dat whatsappen in bed is heel herkenbaar als ik echt moe ben val ik soms wel eens in slaap haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke tag! Ik slaap stiekem ook nog met een beer haha. En praat regelmatig in mijn slaap, ben toch wel benieuwd wat ik allemaal uitkraam 's nachts :).

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke tag! En wat een vreemde nachtmerrie inderdaad, gelukkig was er niets van waar haha.

  BeantwoordenVerwijderen