5x makkelijke én budget lunch recepten - The Budget Life

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

5x makkelijke én budget lunch recepten


Dat ik van eten houd, is voor velen geen verrassing. Ik vind het dan ook heel lastig om mijn favoriete maaltijd van de dag te kiezen, maar als ik móét kiezen (ik wil niet!) dan ga ik toch voor de lunch. Na het eten van een maaltijd tussen de middag heb ik weer energie en ben ik opgeladen om er weer tegenaan te kunnen de rest van de dag. Bovendien kun je eindeloos variëren in je lunch, omdat je zowel een warme als koude maaltijd als lunch kunt eten.

In dit artikel zet ik vijf lekkere én budget lunch recepten op een rijtje. Vanaf nu af aan wordt jouw lunch een feestje!


1. Banana pancakes

Wat ben ik dol op banana pancakes! Als ontbijt vind ik ze toch iets te heftig op mijn maag, maar tussen de middag des te lekkerder. De banana pancakes zijn een tijd lang echt een hype geweest en nog steeds maak ik ze regelmatig. Er zijn veel verschillende variaties, maar dit is mijn favoriete receptje. Dit is wat je nodig hebt:
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eieren
 • 2 eetlepels havermout
 • Een handje rozijnen
 • Een eetlepel suiker
 • Een theelepel kaneel
 • Een eetlepel kokos

Niet alleen is dit receptje budget én heel erg lekker, het is ook nog eens ontzettend makkelijk om te maken.

Als eerste prak je de rijpe banaan fijn in een kommetje met een vork. Dan doe je de eieren erbij en klop je het tot een geheel. Vervolgens doe je er twee lepels havermout bij en een handje rozijnen. In een koekenpan maak je kleine pannenkoekjes, van bovenstaande hoeveelheid kun je ongeveer 4 tot 5 kleine pannenkoekjes maken. Serveer met suiker, kaneel en kokos.

2. Sandwich met kipfilet, avocado en mayonaise

Toen ik nog in Nederland woonde, at ik eigenlijk altijd boterhammen als lunch. Hier in Turkije ben ik vaker thuis tussen de middag, dus wissel ik regelmatig af en eet ik eigenlijk bijna nooit brood.
Als ik mezelf eens wil verwennen met een extra speciale sandwich, dan is deze sandwich met kipfilet, avocado en mayonaise mijn favoriet! De ingrediënten:
 • 2 grote sneeën brood
 • 3 plakjes kipfilet
 • 1 hardgekookt ei
 • Plakjes komkommer
 • Een halve avocado
 • Een eetlepel mayonaise
 • Peper & zout

Je smeert één van de twee boterhammen in met mayonaise. Daarop leg je de kipfilet en de plakjes komkommer. Je snijdt de avocado en eieren in plakjes en legt dit ook op je boterham. Doe er wat zout en peper op, leg er nóg een boterham erop, steek er een satéprikker in voor de stevigheid en smullen maar!

3. Pastasalade met kipfilet, paprika, komkommer, tomaat en citroendressing

Nu het zomer is, eet ik het liefst een salade al lunch. Het is lekker fris en vult toch goed! Deze pastasalade is lekker makkelijk en heb je binnen no time klaargemaakt. Deze ingrediënten heb je nodig:
 • 100 gram gekookte pasta
 • 75 gram  kipfilet
 • 75 gram ijsbergsla
 • 1 rode paprika
 • Een halve komkommer
 • 10 cherrytomaatjes
 • 1 hardgekookt ei
 • Het sap van een halve citroen
 • 1 eetlepel olijfolie

Als eerste kook je de pasta volgens de omschrijving op de verpakking. Deze laat je afkoelen. De kipfilet kruid je en bak je gaar in een pan. Je bakt een ei en zodra deze gaar is en afgekoeld, snijd je deze in plakjes. Je doet de sla in een kom en snijdt de komkommer, paprika en cherrytomaatjes in stukjes en voegt deze bij de salade. Vervolgens doe je daar de pasta, kipfilet en ei bij. De dressing maak je van wat citroensap en olijfolie.

4. Tosti met ham, kaas, paprika, tomaat en chilisaus

Ik was nooit zo'n fan van tosti's, maar nu ik deze speciale tosti heb ontdekt, ben ik een beetje verslaafd geworden vrees ik. Om zo'n heerlijke tosti te bouwen, heb je de volgende ingrediënten nodig:
 • 2 boterhammen
 • 2 plakken kaas
 • 1 plak ham
 • Een halve rode paprika
 • 1 tomaat, in plakjes
 • Chilisaus

Je besmeert één van de boterhammen met boter. Deze beleg je met één plak kaas en ham. De paprika en tomaat snijd je in plakjes en leg je ook op de tosti. Hier bovenop leg je nog één plak kaas en de andere boterham. Deze leg je onder het tosti-ijzer en serveer met chilisaus. Echt een goddelijke combinatie!


5. Roerbakei met champignons, paprika en oregano

Een eitje gaat er bij mij altijd wel in! 's Ochtends bij het ontbijt vind ik een hardgekookt eitje heerlijk maar voor de lunch kies ik al sneller voor een gebakken ei. Aangezien ik nogal een kluns ben in het netjes omdraaien van een ei in een pan, maak ik vaak een roerbakei. Misschien ziet het er niet heel smakelijk uit, maar ik kan je beloven: dit is LEKKER! Dit is wat je nodig hebt:
 • 2 eieren
 • 50 ml melk
 • 100 gram champignons
 • 1 paprika
 • Een eetlepel oregano

In een mok klop je de twee eieren en de melk door elkaar. De champignons en paprika snijd je in kleine stukjes. In een pan verhit je een klontje boter en hierin bak je eerst de groenten totdat ze goed gaar zijn. Vervolgens doe je het ei-melk mengsel erdoorheen en je begint dit direct door elkaar te kloppen in de pan, zodat het ei niet aan de bodem blijft plakken. Je blijft kloppen totdat ook de eieren zijn gebakken. Serveer met orgenao, peper en zout.

Ik hoop dat je weer wat nieuwe inspiratie op hebt gedaan voor een lekkere en budget lunch! Wat is jouw favoriete budget lunch recept?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

15 opmerkingen:

 1. Yumm, wat een lekkere recepten! Zeker die sandwich lijkt me heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh die kip met avocado en mayo. Yummmmm krijg er weer trek van terwijl ik net heb ontbeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bananen pannenkoekjes heb ik dus nog nooit gemaakt, omdat ik normaal gesproken banaan zo vind overheersen in recepten. Maar, ik wil het zeker eens gaan proberen! En verder lijkt me de pastasalade met gekruide kip erg lekker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmm is het al bijna tijd om te lunchen :)? Het zijn ook nog eens best gezonde recepten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die sandwich wil ik wel een keer maken, ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh wat een lekkere ideetjes allemaal!
  Die sandwich maak ik ook wel eens. ZO lekker!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh, die sandwich ziet er heerlijk uit! Daar heb ik echt zin in. X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die bananen pannenkoekjes heb ik laatst voor het eerst gemaakt, met alleen banaan en ei. Was erg lekker, maar ze vielen wel snel uit elkaar. Ik maak graag gekke combo's, dus ik vind het leuk om allerlei dingen met elkaar te combineren! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt goed! Vooral die bananenpannekoekjes! Net een ander recept dan ik normaal maak, maar deze ga ik zeker ook proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die sandwich klinkt echt heerlijk! De bananen pannekoekjes heb ik ook al wel eens gemaakt maar dan met melk, bloem en banaan. Dat werkt ook prima :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een lekkere budget lunchen hmm!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een heerlijke recepten! Banaan havermoutpannekoeken zijn mijn favoriet!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oh, hier zou je me echt gelukkig mee kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die banaan pancakes zien er echt heel lekker uit. Leuk artikel dit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke ideetjes! Ik lust alleen geen avocado maar dat is prima te vervangen door iets anders lekkers.

  BeantwoordenVerwijderen