Photo Diary #24 | Uit eten in Kadıköy, geen water en toeristje spelen - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #24 | Uit eten in Kadıköy, geen water en toeristje spelenOh jongens, het einde komt echt in zicht! Nog maar elf dagen (ja, echt!) voordat ik weer naar Nederland vlieg. Nu ik Istanbul bijna verlaat, ontstaat er bij mij ineens een enorme drang om ALLES van de stad te zien. Waar ik afgelopen weken vooral veel binnen ben geweest en tijd heb doorgebracht met huisgenoten, heb ik er nu ineens onwijs behoefte aan om er op uit te gaan. En dat heb ik dan ook zeker gedaan afgelopen week. Kijk je mee naar mijn week? (Waarschuwing: na dit artikel ben je écht verliefd op Istanbul!)Op zaterdagavond ging ik met Celine en Rianne naar Kadıköy, één van mijn favoriete wijkjes in Istanbul aan de Aziatische kant. Je kunt hier met de bus of metrobus heen, maar het liefst ga ik met de ferry. Altijd een mooi boottochtje van zo'n 20 minuutjes.


In Kadıköy spraken we af met onze Duitse vriendinnen Sarah en Aimee (en Steffi, een vriendin van Aimee die op bezoek was). We gingen naar het leukste straatje van Kadıköy vol met schattige barretjes en restaurants. We ploften neer bij London Pub waar we deze heerlijke burger met frietjes aten.


Toen ik thuis kwam ging ik nog even Skypen met mijn lieve vriendjes in Nederland!Op zondag had ik zin in een relaxed dagje en had ik zin om even alleen te zijn. Ik ben hier bijna 24/7 omringd door mensen, dat kan ook bijna niet anders als je in een huis woont met elf anderen. Gelukkig is dat altijd heel gezellig, maar soms is het ook heerlijk om een dagje alleen door te brengen! Aan het begin van de middag vertrok ik naar Sariyer, een wijk in het noorden van Istanbul waar het heel mooi en groen is. Daar heb ik lekker in het parkje gelegen.


Met een boek en nootjes in het park!


Mooi uitzicht over de Bosporus vanuit het park!


Daarna heb ik langs de boulevard gelopen, wat echt een heerlijke wandeling was. Op een gegeven moment had ik al zover gelopen, dat mijn voeten een beetje begonnen tegen te stribbelen. Ik nam de bus, maar blijkbaar was ik niet de enige. Ik heb er in totaal bijna 2,5 (!) uur over gedaan om thuis te komen, terwijl zo'n ritje normaal nog geen half uurtje duurt. Welkom in Istanbul...


Op maandagavond sprak ik af met Celine, Rianne en Aimee om naar Aksaray te gaan. In dit wijkje heb je veel Syrische restaurants zitten - ideaal voor de vele Syrische inwoners die Istanbul heeft. Celine en Aimee waren hier al eerder geweest, maar voor Rianne en mij was het de eerste keer. We hebben heerlijk gegeten en zaten na afloop propvol. En dat voor €4!


Mijn vrienden uit de kerk maakten dit fotoboek voor me, vlak voordat ik naar Istanbul ging. Ik kijk regelmatig naar hun lieve verhalen en foto's, dan mis ik ze meteen weer!


Nu ik ein-de-lijk normale kaas heb gevonden hier, heb ik de tosti weer herontdekt. Ik lunchte op dinsdag met een heerlijke tosti met kaas, tomaat en paprika. Echt een aanrader!


's Avonds had ik ineens ontzettend zin in Chinees. Terwijl dat in Nederland één van de goedkoopste opties is om te bestellen, is dat hier één van de duurste. Maar ach, ik dacht: ik gun het mezelf. Ik betaalde veel te veel voor deze noodles en ook al lijk ik er heel bij mee op de foto... het was niet eens lekker. Bummer!


Huisgenootje Yanal bracht me met zijn auto naar Taksim, waar ik met vrienden had afgesproken. Onderweg kwam er een vrouwtje naar onze auto die rozen verkocht. Yanal - such a gentleman - kocht er één voor mij, zo lief!


Op woensdagochtend ging ik met Celine en Rianne naar Besiktas voor een typisch Turks ontbijtje. Heerlijk!


Daarna reden we met de bus naar Arnavutköy, een schattig wijkje aan het water.
Er zijn daar vooral heel veel oude en vervallen huisjes te vinden. Ik vind dat altijd zo leuk om door zo'n wijkje te lopen, omdat je dan echt de niet-toeristische kant van een stad ziet.


Bij dit groentenmarktje namen we even een tussenstop. We kregen hier gratis thee en toen we appels wilden kopen, hoefden we dat ook niet eens te betalen. Ongelooflijk hoe gastvrij de Turkse mensen zijn! 

 
We hebben een heel stuk omhoog geklommen, maar dat was het waard, want check dit uitzicht! Wauw!


Op donderdagochtend vroeg had ik mijn eerste examen van het vak Brand Management. Die ging verrassend goed en na een half uurtje zat ik alweer terug in de shuttle bus naar huis - inclusief thee!


Op donderdag hadden we een welbekend Istanbul-probleem: geen water. Het begon al om 7 uur 's ochtends en er werd ons verteld dat het tot 9 uur 's avonds zou duren. Toen we allemaal toch wel heel erg nodig naar de wc moesten, zijn we gewoon even naar het winkelcentrum verderop gelopen om daar onze behoefte te doen, haha!


Op vrijdag ging ik met huisgenootjes Maddi, Zoe en Caroline naar de Kadıköy market. Ik was hier nog nooit geweest, maar ik heb hier echt m'n ogen uitgekeken. Het is één van de grootste markten die ik ooit heb gezien hier in Istanbul. Ze verkopen zowel groenten en fruit als kleding en tweedehands spulletjes. Ik heb belachelijk veel groenten en fruit ingeslaan, zoals je ziet. Maar ja, wat wil je ook met al dat lekkere zomerse fruit? Voor al dit fruit samen betaalde ik maar €15, ongelooflijk hè?


's Avonds spraken ik en Rianne af met zes derdejaars studenten die op onze hogeschool in Nederland studeren. Ze zijn voor een weekje in Istanbul voor een schoolopdracht, net als Rianne en ik vorig jaar rond deze tijd! We gingen met z'n allen uit eten bij Gani Gani: een typisch Turks kebabrestaurant.

Nu het einde toch écht in zicht komt, wil ik nog zo optimaal mogelijk genieten van mijn fijne leventje hier! De komende week staan er - ondanks een grote presentatie en examen - dan ook genoeg leuke dingen op de planning. Ook al ga ik Istanbul ontzettend missen, ik kijk stiekem toch ook wel een beetje uit om terug naar Nederland te gaan!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

13 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk om alle foto's te zien. Je hebt gelijk nu wil ik ook echt heen! Geniet nog even van je tijd daar.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk om alle foto's te zien. Je hebt gelijk nu wil ik ook echt heen! Geniet nog even van je tijd daar.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pfoe wat een superdrukke maar zo te zien héél gezellige week! Istanbul lijkt me erg mooi, en vooral erg goedkoop (op de noedels na dan, haha!)! Zoooveel fruit voor die prijs, niet te geloven. De natuur ziet er ook echt prachtig uit. Jup, je hebt me overtuigd, ik wil er wel eens heen ;). Fijn dat je examen goed ging! Je terugkomst is nu wel héél dichtbij! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het altijd heel tof om je diary te zien! Volgens mij heb je de tijd van je leven daar! Ik kan niet wachten totdat ik ook naar het buitenland vertrek voor een langere tijd. (in september vertrek ik naar Spanje!) :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een hoop leuke foto's, Istanbul is echt zo mooi! <3 En wel heel fijn dat er een winkelcentrum in de buurt was waar jullie naar de WC konden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er allemaal leuk uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aaaah heerlijk dat je zo geniet van je tijd in Istanbul! En je gaat er gelukkig ook weer naar terug voor je stage toch!? En al dat fruit ziet er heerlijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ah ik kijk er naar uit om je weer te zien hier in Nederland hoor! Hele fijne foto's, geniet er nog eventjes van! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahhhh, zo leuk allemaal! Je hebt mijn kijk op Istanbul zeker veranderd. Lijkt me een te gekke stad! En hoewel jij het jammer vind om terug te komen, vind ik het stiekem wel leuk. Eindelijk weer eens een eventje samen en gewoon face to face bij kletsen! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blijft superleuk om je leven daar in Istanbul te zien! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Anoniem25.5.15

  Wat heb je weer ontzettend leuke dingen gedaan! Ik blijf me verwonderen over de prijzen in Istanbul. Veel succes met je examen en presentatie!

  BeantwoordenVerwijderen