Essence The Gel Nail Polish

Een jaar geleden probeerde ik het voor 't eerst: gelnagels! Ik ging naar een salon en kreeg daar gelnagellak. Ook al was dat de enige keer dat ik ooit gelnagellak heb gehad, het spookt regelmatig door mijn hoofd om het weer eens te laten doen. Want hoe fijn is het als je een week of drie niet naar je nagels om hoeft te kijken? Ideaal! Jammer dat het zo duur is, mijn studentenbudget laat het helaas niet toe om dat met enige regelmaat te laten doen. 

Toen ik laatst in één van de vele Turkse drogisten liep, zag ik ineens een flinke rij met nieuwe nagellakjes in het Essence schap. Dat moest ik natuurlijk even van dichtbij bekijken. En wat bleek? Essence heeft gelnagellak, woehoe! Je snapt het al, dat moest ik uitproberen. Ik nam drie kleurtjes mee naar huis om te testen.

Er zijn wel een stuk of twintig kleurtjes verkrijgbaar, voor ieder wat wils dus! Toen ik wat research op internet ging doen, kwam ik erachter dat je deze nagellak eigenlijk in combinatie moet gebruiken met een speciale base- en topcoat om echt dat geleffect te krijgen. Tja, die hadden ze dan weer niet in de drogist.

Maar niet getreurd, alsnog leek het me leuk om deze nagellak te testen!

Ik nam drie vrolijke, zomerse kleurtjes mee naar huis. Van links naar rechts: 13 forgive me, 11 4 ever young, 40 play with my mint.

13 forgive me is direct mijn favoriete kleurtje van de drie. Ik draag eigenlijk non-stop nagellak omdat dat er voor zorgt dat ik geen nagels bijt, maar het liefst ga ik voor een zacht, niet zo opvallend kleurtje. 13 forgive me is een prachtig, lichtroze kleurtje die iedereen staat. Verrassend genoeg dekte hij na één laagje al prima, maar voor het mooiste effect, bracht ik twee laagjes aan.

11 4 ever young vond ik ook al zo'n mooi kleurtje. Een stuk feller dan Forgive Me, maar nog steeds niet al te opvallend. En met rode nagels sla je eigenlijk nooit de plank mis. 11 4 ever young neigt naar een rode kleur, maar toch met een fuchsia ondertoon, wat ik heel erg mooi vind. Een perfect kleurtje voor de zomer! Ook deze nagellak heeft weer 2 laagjes nodig.

En als ik niet voor rode of roze tinten ga, dan ga ik wel voor mintgroen! 40 play with my mint is een perfect, mintgroen kleurtje, precies waar ik dol op ben! Het is weer eens wat anders dan een standaard, niet zo opvallend kleurtje. Deze kleur draag ik het liefst in de lente of zomer. Na twee laagjes dekt 40 play with my mint goed.

In eerste instantie was ik erg enthousiast over de gel nagellak van Essence. Er is een breed assortiment met diverse kleurtjes, de nagellak dekt goed en geeft echt dat "gel-effect". Totdat ik merkte dat de nagellak na één dag al begon te chippen. Zelfs op mijn teennagels (waar nagellak normaal de hele zomer blijft zitten), zag ik dat er na 2 dagen al nagellak was afgebladderd.
Dat zal waarschijnlijk komen doordat ik de base- en topcoat niet heb gebruikt, maar ik vind dat nagellak van zichzelf ook haar werk moet doen.

Mijn conclusie is dus: leuke kleurtjes, maar zonder base- en topcoat, doet de Gel Nail Polish van Essence haar werk niet. Gelukkig zijn de nagellakjes lekker budget (Slechts €1,69 per stuk) en kun je de base- en topcoat voor €2,59 per stuk aanschaffen.

Heb jij al wel eens gelnagellak geprobeerd?

18 opmerkingen:

 1. Fijne review! Ik had zo al het vermoeden dat een lakje an sich niet de kwaliteit van gelnagels kan hebben. Desalniettemin wel hele leuke kleurtjes, vooral het minty groen! Jammer dat je de base- en topcoat niet vond en de kwaliteit van de lakjes zelf nu niet zo top blijkt, ik had wel graag geweten of het in combinatie wel goed zou werken! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat mintgroene kleurtje vind ik echt prachtig! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie lakjes <3 Ideaal voor de zomer. Super zonde dat ze na een da al chippen, dat vind ik toch wel een nadeel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat jammer dat de nagellak zo snel al begon te chippen. Topcoat doet inderdaad wonderen, maar dit is wel heel snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm wat jammer dat het effect qua houdbaarheid zo slecht is :( Maar de kleurtjes zijn wel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke kleurtjes! Ik heb ze ook en zonder de basis en topcoat zijn ze niet zo fijn vind ik... Ze lakken ook helemaal niet makkelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de kleurtjes heel leuk en zomers, maar heb zelf ook al gemerkt dat ze niet van hele goede kwaliteit zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat jammer dat ze na 1 dag al chippen!!! Ik vind de kleuren erg leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ah ik heb dat vaker gelezen. De base en top coat zijn echt een must, anders blijven ze niet net zo lang zitten als ze zeggen. Al zijn de kleurtjes wel heel leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt super leuke lakjes! Wat heb je ook mooie kleurrijke foto's gemaakt zeg. Ziet er heel erg goed uit! Ik vind het mint kleurtje echt geweldig. Wel jammer dat ze snel chippen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer, ik zou zeker de base- en topcoat halen, want daarmee blijven ze wel echt heel lang zitten (iets van 4 dagen)!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vooral de mintgroene steelt wat mij betreft de show! Erg mooi zo met het zonnige weer en straks op het strand <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Met base en top coat blijft het bij mij zeker 5 dagen mooi zitten! Ik ben fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb inderdaad hele positieve verhalen gelezen over het gebruik van deze lakjes in combinatie met top- en basecoat. Ga ik zeker ook proberen! :)

   Verwijderen
 14. Mooie kleurtjes, maar jammer dat het niet goed blijft zitten, dat zou je van een gel lakje wel verwachten

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Die mintblauwe is prachtig! Ik heb er een paar, ook de base+topcoat maar dan nog vind ik dat dat 'gel' effect wel mee valt. Alsnog is het een prachtige collectie!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik heb zelf er 8 lakjes van en base en top coat. en wat zijn ze fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind het licht roze lakje echt heel erg mooi, ook een goede dekking voor die prijs. <3

  BeantwoordenVerwijderen