DIY | Recipe Book (+ tips voor lekkere recepten!) - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

DIY | Recipe Book (+ tips voor lekkere recepten!)


Ik kan je vertellen dat als je in een huis woont met twaalf mensen die van over de hele wereld komen, je elke avond wel wat nieuws eet. En helemaal als je huisgenoten ware chefkoks zijn - zoals bij mij het geval is - dan is elk avondmaal een feestje! We eten bijna elke avond met minimaal zes mensen en het komt regelmatig voor dat we met meer dan twintig mensen in de woonkamer zitten. Super gezellig! De tafel staat dan ook elke avond bomvol met de meest lekker gerechten. Omdat ik het zonde vond als ik al die lekkere recepten zou vergeten, had ik al langer het idee om wat recepten te noteren.

Toen ik deze super leuke DIY op de blog van Arne & Frauke tegenkwam wist ik meteen wat me te doen stond: een recepten boek maken vol met alle lekkere recepten die ik hier heb gegeten! Benieuwd hoe ik dat heb gedaan én vind je het leuk om heerlijke, internationale recepten te ontdekken? Lees dan snel verder!


In mijn straat zit een mega boekwinkel waar ik het liefst elke dag een uur doorbreng. Ze hebben hier de meest geweldige notitieboekjes, pennen, stiften en stationery spulletjes. En dat voor super weinig geld, niet echt goed voor mijn notebook verslaving. Ik kocht dit toffe kraft notitieboekje in A5 formaat voor 6 Turkse Lira, zo'n €2.

Op de eerste pagina een korte introductie voor het receptenboek. Op de binnenkant van het boek heb ik een doorzichtige, plastic envelop geplakt waarin ik recepten kan bewaren die ik nog uit wil schrijven in mijn boek.

Tijd om aan de slag te gaan! Toen ik een weekend in Izmir was, kocht ik op een marktje deze pittige kipkruiden. Daar maakte ik vorige week een heerlijk gerecht mee en deze kon dan ook niet missen in het receptenboek.

Als eerste schrijf ik de naam van het recept boven aan de pagina. Dat doe ik eerst met een potlood en vervolgens trek ik deze over met een zwarte fineliner.

In het boek gebruik ik drie verschillende kleuren papiertjes waarop ik de ingrediënten schrijf.

In een klein doorzichtig zakje doe ik een beetje van de kipkruiden om bij het recept te plakken. Zo kan ik het recept heel makkelijk nog een keer maken als ik weer in Nederland ben!

Ik plak alle items op de pagina, inclusief het zakje met kruiden. Ik versier de pagina met een stukje washitape en ook het zakje plak ik dicht met washitape.

Daarna schrijf ik de instructies voor het recept op de pagina. En voilà, je bent klaar!

Ik heb in mijn boek al een heel aantal recepten verzameld die ik zelf heb gemaakt of die mijn huisgenoten op tafel hebben gezet. Als je op de afbeelding klikt, vergroot deze en kun je alle ingrediënten en instructies lezen!

Een favoriet uitkiezen is moeilijk, aangezien alle recepten ongelooflijk lekker zijn. (Ze krijgen natuurlijk niet voor niets een plekje in mijn boek :) ) Maar als ik móet kiezen, ga ik voor de Hot Cross Buns. Dit zijn soort warme broodjes met kaneel, rozijnen en jam, een typisch gerecht uit Engeland dat ze tijdens Pasen eten.

Hoe bewaar jij alle lekkere gerechten die je tegenkomt?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

27 opmerkingen:

 1. Leuk gedaan Nicole! Zo is het echt leuk om je recepten terug te lezen en soms zelfs nog even de ingrediënten erbij te kunnen pakken. Je zult nu vast een hoop recepten opdoen, die kun je allemaal mooi opschrijven :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, dat ziet er echt superleuk uit! Wat een schattig boekje! Nu heb ik ook zin om een receptenboekje te maken (maar eerst eens leren koken, haha) X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er wel heel erg leuk uit, ik had het ook zo willen maken maar ik heb een heel slordig handschrift :(
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem26.4.15

  ziet er heel erg goed uit zeg, leuk gedaan! alleen zelf is mijn handschrift niet geweldig dus zou het dan niet kunne lezen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuk idee! Ik heb ooit van Henzo een klappertje gekocht, waar ik ook alles in kan schrijven. Stiekem vind ik die van jou er stukken leuker uitzien, haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw wat een geweldig leuk idee!
  Het zier er heel erg mooi uit!
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat super leuk, ik hou het zelf ook al jaren bij in een notitieboek! Dat mag alleen wel wat opgeknapt worden, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, wat leuk dat je ons receptenboek hebt gemaakt! Ik vind het zelf echt zo handig en tegelijkertijd leuk/ontspannend om in elkaar te zetten! Fijn trouwens dat je zoveel nieuwe recepten ontdekt daar, lijkt me heerlijk! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ontzettend leuk gedaan! Dat lijkt me inderdaad wel heel gaaf aan met zo veel verschillende mensen wonen: je maakt kennis met heel veel culturen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aaah dit is super leuk!! En eigenlijk ook heel makkelijk, ik ga dit onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het ziet er echt ontzettend leuk uit! <3 dit ga ik zeker een keer maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh dit is zo'n leuk idee! Super gaaf, ga ik deze week nog aan beginnen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat ziet er echt ontzettend leuk uit! Ook super tof gedaan met die kruiden en zo. Heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dit ziet er heel leuk uit! Wat kun jij mooi schrijven ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is dit ontzettend leuk gedaan!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh wat een mooi boekje! :) ziet er al superleuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat ziet dit er mooi uit! Leuk dat je zoveel nieuwe recepten leert kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk idee! Handig om de ingredienten op Post-its te schrijven, dan kun je het briefje zo mee naar de winkel nemen als je dat recept wil gaan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk leuk leuk! Ik schrijf ze nu op in een verzamelnotitieboekje waar ik allerlei crap in schrijf en er een half hoofdstukje recepten zitten, maar moet er maar eens een echt boekje voor maken. Ik ben niet zo'n crea-ster, maar dit is eigenlijk heel makkelijk met één papiertje voor de ingrediënten en de rest gewoon opschrijven. Toffe tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Jouw boekje ziet er heel erg leuk uit! Ik heb zelf ook een recepten boekje, maar schrijf er veel te weinig in en koken doe ik er eigenlijk nooit uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat leuk gedaan! Heb je niet alleen een prachtig kookboek, maar ook eentje met mooie herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Anoniem27.4.15

  Ontzettend leuk, jouw variatie op die van Arne en Frauke! (: Vooral het idee van de zakjes met kruiden erbij maakt het nog mooier, haha. Ik hou trouwens van de typografie (?) die je hebt gebruikt als titel in je schrift! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Jouw handschrift is echt wauww! Zoooo perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een ontzettend leuk idee!
  En je layout en handschrift zijn zo mooi voor een (recepten) boekje.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Super gaaf recepten boekje, leuk ook dat je er dingen bij plakt! En je handschrift.. erg mooi! Geloof dat ik ook is op zoek moet naar een craft notitieboekje, geeft het gelijk een heel ander uiterlijk.

  BeantwoordenVerwijderen