De ultieme anti-wallen test | 2x budget concealers - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

De ultieme anti-wallen test | 2x budget concealers


Op het moment dat ik dit artikel schrijf heb ik een heftig avondje achter de rug. Ik lag om vijf uur in bed (tja, dat gebeurt nu eenmaal als je een Erasmus student in Istanbul bent!) en om negen uur was ik alweer fris en fruitig (ahum) wakker omdat ik aan school moest werken. Omdat ik vandaag ook nog de deur uit moet en er graag nog enigszins vertoonbaar uit wil zien, kunnen die mega wallen onder mijn ogen wel een likje concealer gebruiken.
Ik test twee budget concealers uit: de 16H Stay All Day concealer van Essence en de E.L.F. Tone Correcting Concealer. Welke werkt het best en doet de donkere kringen onder mijn ogen als sneeuw voor de zon verdwijnen?

Deze twee concealers moeten er hopelijk voor zorgen dat ik weer voor de dag kan komen!
      
          - Essence 16H Stay All Day Concealer (€2,59) (klik hier voor de uitgebreide review)
          - E.L.F. Tone Correcting Concealer (€1,00

Veel goedkoper dan dit ga je geen concealer vinden. Een echte budget challenge dus!

Beide concealers zijn de lichtste uit de gehele collectie. De kleuren liggen echter best ver uit elkaar. De 16H Stay All Day Concealer van Essence is heel erg licht met een gele ondertoon. De Tone Correcting Concealer van E.L.F. is een stuk donkerder en heeft een meer beige ondertoon.
Ik heb zelf een huid met een gele/beige ondertoon dus beide producten zouden wel eens heel goed kunnen werken voor mijn huid.

De 16H Stay All Day Concealer van Essence gebruik ik inmiddels al een jaar of twee. Tussendoor wissel ik wel eens af met andere concealers, maar toch kom ik altijd weer uit bij mijn oude, vertrouwde Essence concealer. Het is een fijne, vloeibare en goeddekkende concealer die goed pakt op de droge huid onder mijn ogen. De Turkse zon echter doet bizarre wonderen voor mijn huid: ik heb geen puistjes meer en mijn huid is ineens een stuk bruiner geworden. Ik heb daarom het idee dat deze concealer toch een beetje aan de lichte kant is geworden voor mijn huid.

Hier kun je goed het kleurverschil zien: de concealer van Essence is écht een hele lichte concealer. Perfect dus als jij ook een lichte huid hebt en het lastig vindt om een goede en betaalbare concealer te vinden. De concealer dekt ontzettend goed en smeert fijn uit.

 Zonder concealer - concealer aangebracht - concealer geblend

Hier kun je goed het proces zien. Op de meest linker foto heb ik geen make-up op mijn gezicht. Hallo wallen! Op de middelste foto heb ik de concealer aangebracht onder mijn ogen en vervolgens dep ik deze in mijn huid met mijn vinger. Sommigen gebruiken een concealer kwast, maar ik heb het idee dat de concealer het beste in mijn huid trekt als ik het gewoon met mijn vinger dep. 

En voilà: op de meest rechter foto zie je hoe het eruit ziet na het aanbrengen van de concealer. Ik zie er meteen een stuk wakkerder uit, top! De concealer vind ik alleen wel nét iets te licht voor mijn huid. Vooral als ik ook foundation of BB-cream aan breng, is het moeilijk om de extreem lichte concealer te blenden met de juiste kleur foundation voor mijn huid.

De Tone Correcting Concealer van E.L.F. is een écht budgetproduct. Voor het belachelijk lage bedrag van één euro vind je deze in de webshop van E.L.F. In totaal zitten er zes verschillende tinten in het assortiment, waarvan ik de lichtste kleur heb uitgekozen. Ik vind het jammer dat er vooral donkere tinten in het assortiment zitten. Ivory is de lichtste kleur maar al vrij donker en dus vraag ik me af hoe donker de andere tinten zullen zijn. Deze collectie is dus helaas niet geschikt voor meiden met een lichte huid, maar dames met een donkere huid zijn aan het juiste adres!

Ook al is Ivory misschien niet een extreem lichte kleur, op het eerste oog lijkt deze kleur perfect geschikt te zijn voor mijn huid! Hij is een paar tinten lichter dan mijn huid - wat goed en gebruikelijk is voor een concealer.
De concealer dekt jammer genoeg niet mega goed. Ik heb hier al twee laagjes over elkaar heen gebracht, maar nog steeds schijnt mijn huid er overduidelijk door heen. De substantie vind ik ook niet zo fijn, de concealer is vrij dik en je hebt steeds een grote hoeveelheid nodig om je huid te dekken.
Een pluspuntje is wel dat de concealer lekker ruikt, dat heb je ook niet elke dag!

  Zonder concealer - concealer aangebracht - concealer geblend

En ook deze keer heb ik de concealer stap voor stap aangebracht, maar dan op de andere kant van mijn gezicht. Ook al leek de concealer op het eerste oog niet zo dekkend, ben ik toch blij verrast over hoe dekkend de concealer is. Dat heeft er vast mee te maken dat de concealer snel in je huid trekt - en dat in tegenstelling tot de concealer van Essence. Bovendien is dit de perfecte tint voor mijn huidskleur!
De concealer heeft wel een vrij glanzende finish, maar dat los ik gemakkelijk op met een beetje matterende poeder.

En hier nog even de volledige voor- en nafoto's.  Op de rechterkant van mijn gezicht (links voor de kijkers) heb ik de concealer van Essence aangebracht en op de linkerkant van mijn gezicht (rechts voor de kijkers) heb ik de E.L.F. concealer aangebracht.

Of er een duidelijke winnaar komt uit deze ultieme anti-wallen test? Dat weet ik zo net nog niet! Stiekem ben ik tevreden over beide concealers en eigenlijk ligt het er net aan waar je naar op zoek bent. Nog even snel alle voor- en nadelen van beide concealers op een rijtje:

 Essence 16H Stay All Day Concealer:
- Voordelen: geschikt voor de lichte huid, vloeibaar, goed dekkend en gaat lang mee.
- Nadelen: is aan de gelige kant en te licht voor mijn huid. 

E.L.F. Tone Correcting Concealer:
- Voordelen: extreem goedkoop, ruikt lekker en juiste kleur voor mijn huid.
- Nadelen: dekt wat minder goed, alleen donkere kleuren in het assortiment. 

Wat is jouw favoriete concealer?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

20 opmerkingen:

 1. Wauw, dit is een interessant artikel ;) Ze geven een heel mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke review en vergelijking! Ik zweer bij een concealer van E.L.F., maar dan uit de mineral lijn. Die kost €4 ofzo, maar werkt zoooo goed! Ik zou van deze twee voor de Essence gaan, omdat ik best wel bleek ben en dekking nodig heb. Wat fijn trouwens dat de Turkse zon zoveel goeds doet voor je huid! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vind die van elf er erg goed uitzien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik zelf ook de concealer van Essence en ik vind hem ook heel erg fijn!

  Liefs, Brittany

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne concealers, echt een mooi resultaat! Ik vind het juist wel prettig als m'n concealer iets lichter is, staat nog net even wat frisser :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de Essence concealer voor mij erg fijn. Goede vergelijking :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Anoniem27.4.15

  Ze zien er allebei goed uit. Ik heb zelf echt hardcore wallen dus die van Essence dekt helaas niet goed genoeg voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik had die van Essence ook, maar die heb ik helaas gisteren weggegooid omdat hij op was! Vond 'm erg fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hmmz, beide zien er nice uit. zelf ben ik gek op mijn NYX photogenic HD concealer

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Die van essence lijkt me heel fijn én is makkelijker verkrijgbaar.
  Een heel handig artikel, leuk gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zien er allebei goed uit maar Essence heeft toch een stapje voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow niet verwacht! Zelf hoef ik eigenlijk nooit iets te doen aan "wallen". Wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik gebruik nu ook al meer als een jaar de Essence Concealer en ik ben hier ook serieus fan van, zeker voor het wegwerken van wallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die van Essence heb ik ook. Hij dekt goed, maar is wat te licht voor me. Heb je de nieuwe concealer van Essence in het tubetje (ik geloof dat hij oh so matt heet) al geprobeerd? Ook verkrijgbaar in een lichte kleur en dekt goed... is maar € 1,99. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeh, wat een goeie tip! Daar ga ik eens naar op zoek. Dankjewel! Liefs, Nicole

   Verwijderen
 15. Ik gebruik die eerste die je test ook en da's wat mij betreft een van de betere low budget concealers :D. Die van ELF heb ik ook maar werkt voor mij helemaal niet prettig omdat 'ie blijft plakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. De concealer van Essence gebruik ik al heel lang en ik vind 'm heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De essence concealer ziet er heel interessant uit! Leuk artikel trouwens!
  En ik ga volgend jaar ook als Erasmus student in het buitenland studeren :D
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zelf heb ik die van ELF, die ik goed vind voor beginnen make-up gebruikers, maar voor mij dekt hij echt veel te weinig jammer genoeg. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Full Cover Extreme Camouflage Cream van Make Up For Ever is perfect voor het verbergen van de meest extreme oneffenheden, zoals littekens, ernstige beschadiging van de huid, rode plekjes, puistjes, depigmentatie of moedervlekken.

  Bestellen? http://www.emeralbeautylife.nl/

  BeantwoordenVerwijderen