Weekend trip naar Cappadocië! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Weekend trip naar Cappadocië!


Ik zit inmiddels alweer zes weken in Istanbul. Woehhh, wat vliegt te tijd! Maar naast Istanbul wil ik nog veel meer van Turkije zien. En dat kan heel gemakkelijk (en goedkoop!) nu ik in Istanbul ben. Je huurt een auto, gaat met de bus of boekt een heel goedkoop vliegticket en binnen no time ben je op de mooiste plekjes van Turkije.

Afgelopen weekend verbleef ik een lang weekend in Cappadocië: een prachtig, historisch natuurgebied in het midden-oosten van Turkije. Mijn universiteit organiseerde een tripje voor alle Erasmusstudenten en we konden voor een belachelijk laag bedrag een heel weekend genieten van zon, eten en een 4 sterren hotel. Tja, daar hoefde ik niet lang overna te denken, natuurlijk wilde ik mee!

Na een busreis van ruim 10 (!) uur waarin ik geen oog had dicht gedaan, kwamen we enigszins vermoeid aan in Cappadocië. Na een stevig ontbijt en - toch nog een mini slaapje van tien minuten - kwamen we aan bij hotspot nummer 1: de Pigeon's Valley, oftewel, de Duiven Vallei. Wat een prachtig gezicht was dat! Tientallen kleine huisjes waar de duiven in kunnen verblijven.

Als je in Turkije bent, kun je hier niet omheen: de Turkse "Devil Eyes". Je ziet deze overal, als sleutelhanger of ketting, maar ook in muren en vloeren van gebouwen. De Turkse bevolking gelooft dat deze stenen geluk brengen.


Ohhh, wat houd ik toch van katten en honden! Deze twee honden liepen rond bij de Duiven Vallei. Bij straathonden ben ik toch wat voorzichtiger met aaien, maar deze twee hondjes waren zo speels dat dat geen probleem was.

's Middags bezochten we een ondergronds dorp in Ürgüp. Ongelooflijk dat hier ooit mensen hebben gewoond! Het ondergronds dorp bevond zich in een grot met allerlei kleine ruimtes: van "woonkamer" tot keuken en er was zelfs een heuse kerk en wijnkamer in de grot.

Het was 's middags ontzettend lekker weer en ook al hadden we maar tien minuten vrije tijd, dat was precies genoeg om op een terrasje neer te ploffen en een vers fruitdrankje te bestellen!

Met deze meiden trek ik heel veel op in Istanbul: Sarah en Aimée uit Duitsland en Celine uit België. Ontzettend leuke meiden!

Aan het einde van de middag gingen we naar een restaurantje/boerderij om thee te drinken. Een groot gedeelte van de groep ging quad rijden, maar wij vermaakten ons prima bij alle dieren op de boerderij. Wist je dat Cappadocië "Land van de mooie paarden" betekent?

Ja hoor, ik ben weer verliefd geworden op een hondje. Dit was een puppy en ZO schattig! Ze wilde alleen maar geaaid worden en liep zelfs met ons mee de bus in.

De thee werd vers voor onze neus, midden in het weiland, klaargemaakt.

De volgende dag bezochten we de Imagination Valley. Hier staan allerlei soorten rotsen en de naam Imagination Valley duidt op het feit dat je allerlei soorten vormen in deze rotsen kunt zien. Bijvoorbeeld deze rots in het midden: een dansend paar!

De Imagination Valley is echt ontzettend mooi! Vooral als het zonnetje schijnt is het hier prima vertoeven.

's Middags reden we met de bus naar de volgende hotspot. Ik ben de naam vergeten (oeps...) maar ook hier was het onwijs mooi. Er waren allemaal hoge bergen en rotsen waar je - als je geen last hebt van hoogtevrees - op kunt klimmen. Het uitzicht zal vast fantastisch zijn geweest maar aangezien ik al hoogtevrees heb als ik op een stoel sta, heb ik dit maar overgeslagen. Gelukkig kon ik ook prachtige foto's maken vanaf de grond :-)

In één van de grotten was vroeger een kerk, die je nu nog steeds kunt bewonderen.

Mag ik een applaus? Ik overwon mijn hoogtevrees en klom in één van de grotten. Doodeng, maar toch wel heel tof om door zo'n rotsspleet naar buiten te kunnen kijken.

Hoe awesome is deze kameel? Voor een veel te hoog bedrag mocht je een rondje rijden op de parkeerplaats. Natuurlijk heb ik dat niet gedaan, maar een foto maken van deze kameel (die nét op dat moment zijn benen spreidde om een grote boodschap te doen) kon ik niet laten.
Ja, Cappadocië was wat mij betreft ontzettend geslaagd! Niet alleen hebben we ontzettend veel mooie dingen gezien zoals je op bovenstaande foto's zag, maar ook was het heel gezellig met zo'n grote groep Erasmusstudenten! Ik heb in drie nachten maar tien uur geslapen, dus ik ben nog aardig aan het herstellen, haha. Gelukkig was het 't allemaal waard. Als je ooit nog eens in Turkije bent, dan kan ik je zeker aanraden om een paar dagen naar Cappadocië te gaan!

Ben jij al wel eens in Cappadocië geweest?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

 1. Ik ben er nog nooit geweest, maar wat ziet het er mooi uit! En die foto van die kameel hahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw! Wat een prachtige omgeving zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gaaf landschap! Het ziet er erg mooi uit, ik vind de straathonden alleen zo zielig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw Nicole, wat heb je prachtige foto's gemaakt! Super leuk dat jullie dit ook een weekendje bezocht hebben, zo zie je veel meer van het prachtige land! <#

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat een leuk verslag en heel mooie foto's! Klinkt als een ontzettend gaaf tripje, en inderdaad slim om vanuit Istanbul meer gebieden te leren kennen. Heerlijk als het zo goedkoop is! Wat bizar trouwens, dat ondergronds dorp! Moet heel apart zijn. Veel plezier nog! X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat ziet het er daar mooi uit en wauw wat een mooie honden ook , alleen zo zielig dat ze op straat leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw! Ziet er heel gaaf uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, wat een bijzondere natuur! Erg gave foto's! Ik ben nooit in Turkije geweest, dus ook niet op die plek!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit was voor mij nog helemaal onbekend, maar wat een mooie plek. Prachtige foto's ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een prachtige trip, wauw! Heel erg gaaf dat je naast je school dit allemaal kan zien daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh wat ziet het er ongelooflijk mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, ziet er heel mooi en bijzonder uit zeg daar! Erg leuk om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er heel mooi uit! En die kameel, hahaha geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er een prachtige streek uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben er geweest toen ik 11? 12? was! Lang geleden, maar ik herinner me het nog goed! Het is zoo mooi daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw wat een prachtige foto's! Ziet er echt geweldig uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen