The Balm Nude'tude palette

Het merk The Balm ken ik doordat ik de laatste tijd steeds vaker reviews voorbij zie komen op andere blogs. Het merk komt oorspronkelijk uit Amerika en is in Nederland helaas niet verkrijgbaar in de winkels, maar wel online via de webshop The Make Up Spot. Extreem budget is het merk niet, voor dit palette betaal je bijvoorbeeld €35.
Maar toen ik vorige week bij de Turkse drogisterij Gratis kwam, zag ik ineens een groot schap met The Balm producten, inclusief 40% korting. Wauw! Daardoor werd het aanschaffen van zo'n palette ineens wel heel aantrekkelijk. Bovendien had ik zoveel enthousiaste reviews gelezen, dat ik het de moeite wel waard vond.


Ik heb een zwak voor producten met een mooi design en als het gaat om uniek, opvallend design, dan ben je bij The Balm aan het juiste adres! Het merk staat bekend om haar retro look en ik vind het helemaal leuk!


Het palette zit verpakt in een kartonnen hoesje en ook het palette zelf is van stevig karton. Ondanks dat, vind ik het palette er luxe uit zien. Bovendien is het palette lekker compact en kun je hem makkelijk meenemen in je tas.


Bij het palette zit ook een kwastje waarmee je de oogschaduw aan kunt brengen. Meestal gooi ik die meteen weg, omdat de kwaliteit vaak niet je-van-het is. Het is voor het eerst dat ik een palette koop waar géén sponsapplicator bij zit (Bravo! Want die gebruik ik echt nooit), maar ook dit kwastje doet mijn hart niet direct sneller kloppen. Ik gebruik dan liever mijn eigen oogschaduwkwasten.


In het palette zitten 12 verschillende kleuren. Ook al heet het palette Nude'tude en zou je dus enkel nude kleuren verwachten, er zitten ook een paar heftige, donkere kleuren bij.
Het palette bevat vooral glanzende/shimmery kleuren maar er zitten ook een paar matte tinten bij. Wat mij betreft een perfect palette met diverse kleuren waarmee je veel verschillende looks kunt maken.

Yay! voor leuke namen!

 • Sassy: een witte, glanzende highlighter.
 • Stubborn: een warme, roze glanzende kleur
 • Selfish: een taupe kleur met veel shimmers
 • Sophisticated: een bruine kleur met gouden shimmers
 • Sexy: een donkere, bordeauxrode kleur
 • Serious: een intens zwarte, matte tint
 • Snobby: een nude/gouden highlighter
 • Stand-offish: een lichtroze kleur met veel shimmers
 • Sultry: een matte, lichtbruine tint
 • Seductive: een glanzende, gouden kleur
 • Silly: een donkere, paarsachtige kleur met veel glitters
 • Sleek: een donkerbruine, matte tint. 
Tijd voor de swatches! Dit zijn de zes tinten van de bovenste rij. Ze zijn allemaal verbazingwekkend goed gepigmenteerd. Check bijvoorbeeld die highlighter: wauw, wat een pigmentatie komt daarvan af! Alleen Serious, de matte zwarte tint had van mij wat gepigmenteerder gemogen.

De swatches van de onderste rij stellen ook zeker niet teleur. Ook deze keer is de highlighter weer goed gepigmenteerd, net als de overige vijf kleuren. Vooral de gouden kleur, Seductive vind ik prachtig! De lichtbruine kleur Sultry lijkt in het palette volledig mat, maar heeft toch een paar lichte shimmers, wat ik zelf niet zo storend vind.

Sinds ik dit palette heb, heb ik hem al met veel plezier gebruikt! De kleuren zijn zo gepigmenteerd dat je echt moet oppassen dat je niet teveel van de oogschaduw gebruikt voor een dagelijkse look. Dit is mijn favoriete look uit het palette: ik breng Seductive aan op mijn bewegend ooglid en onder mijn waterlijn, Sultry in de arcadeboog en Sassy (de witte highlighter) in mijn binnenste ooghoeken. Om het geheel af te maken breng ik een winged eyeliner aan.


Al met al ben ik ontzettend enthousiast over dit mooie Nude'tude palette van The Balm! 
Je betaalt misschien wel wat meer dan voor een palette van NYC of Essence, maar voor dat geld krijg je ook zeker goede kwaliteit terug.
In Turkije zijn westerse merken nét wat goedkoper. Voor dit palette betaalde ik, inclusief korting 41 Turkse Lira, wat ongeveer €15 is. Een prima prijs voor zo'n prachtig palette!
In Nederland is het Nude'tude palette van The Balm verkrijgbaar bij The Make Up Spot voor €35.

Heb jij al wel eens een product van The Balm gebruikt?

43 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig pallet! Ik heb nog nooit producten van The Balm gebruikt, maar ik hoor en zie er zoveel goeds over! Je ooglook is ook echt heel mooi geworden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie palette, ik heb een neppe variant van BuyIncoins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wauw wat een koopje zeg! Hij is prachtig! Ik wil hem ook al een tijdje aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mazzelaar! Ik heb het matte nude palette, maar deze staat zeker op mijn lijstje, hij is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig! Lekkere korting ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, de kleuren van dit palette zijn echt ontzettend mooi <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig palette, heb jij even geluk gehad.. 15 euro, echt een koopje!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Shit, ik bedenk me net dat deze gewoon licht te verstoffen in mijn kast ;) snel er een keertje bijpakken! Hij is zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een mooi palette zeg en wat leuk die prijs. Zo begrijp ik wel dat je door je budget heen gaat daar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De oogschaduwpaletjes van The Balm vind ik echt goed! Ik heb Balm Jovi, Balm Voyage en Shady Lady. Het pigment is idd heel goed. Deze ziet er prachtig uit maar ik probeer minder neutrale paletjes aan te schaffen... :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw, wat een mooie kleuren en pigment! Het design ziet er ook zo leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fijn dat je dit palette voor zo'n mooie prijs hebt kunnen scoren, ik ben jaloers, haha! :D De producten van The Balm zijn altijd práchtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauw, wat een geluk: 40% korting! Op die manier zou ik dit palette ook wel willen aanschaffen, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooi palette, prachtige kleuren. Leuk dat je deze veel goedkoper hebt kunnen kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. De kleuren zien er mooi uit! Maar vind het palette wel een beetje rommelig ogen zo met de kleuren schuin. Voor mij werkt dat niet echt, haha.

  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat grappig dat je dat zegt! Ik vond dat juist zo leuk aan dit palette :)

   Verwijderen
 16. Oh wauw wat een prachtig palette! WAs 'ie hier maar zo goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb dit palette nog vastgehad in de winkel dit weekend en heb nu zo'n spijt dat ik het niet meegenomen heb! Ziet er prachtig uit! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een prachtig pallet. Ik hou van deze kleurtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kende dit palette nog helemaal niet, maar het ziet er goed uit! Ik vind de namen ook erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een prachtig mooi palette is dit en de prijs is dan ook leuk, in Turkije. Vind het een hele speelse uitstraling ook hebben doordat de benamingen niet kaarsrecht staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw prachtig palette, super mooie pigmentatie en het ziet er zo leuk uit dat al die verschillende kleurtjes op verschillende plekken staan. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw wat een pracht palette! Leuk om eens iets over dit merk te lezen zeg! Doet mij een beetje aan Benefit denken. Alleen is deze prijs een stuk leuker;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Eigenlijk deed dit palette me nooit zo veel maar wauw, wat een prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ahh ziet er goed uit! Mooie foto's ook:)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Dit is echt een prachtig palette! En wat een prijs verschil zeg! X

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wow je hebt dit palette echt lekker low budget gescoord. Wat een mooierd!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat een mooi palette, van alleen de verpakking word ik al vrolijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Dat zijn echt alle perfecte kleurtjes samen! :) Mooie look!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Zulke mooie kleuren en de swatches zien er ook goed uit! Tof dat je 'm met zoveel korting hebt kunnen krijgen, dat scheelt een hoop zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een mooi palette zeg. Die kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ik vraag me af of je wel een echte hebt gekocht. Waarschijnlijk was dat de reden dat jouw palette zo goedkoop was(uiteindelijk toch duurkoop)
  Zelf had ik ook een palette gekocht voor 2015 en ook deze zag eruit zoals ze nu op de website verkocht worden, met de naakte vrouwen.

  Ik dacht laat het je even weten, verder heeft het wel pigment dus dat is alleen maar mooi.

  Thanks voor al je tips! Love it

  BeantwoordenVerwijderen