Photo Diary #16 | Hello Kitty agenda, Turkse telefoon en picknicken - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2
Uncategorized

Photo Diary #16 | Hello Kitty agenda, Turkse telefoon en picknicken


Nou jongens, dat was me het weekje wel weer! Het begin van de week heb ik helaas in bed doorgebracht: ik had koorts en was ontzettend verkouden. Nog steeds heb ik keelpijn, maar ik hoop dat ik snel weer de oude ben. Waarschijnlijk was het een stuk verstandiger geweest om uit te rusten, maar ja... als er zoveel leuke dingen worden georganiseerd, dan blijf je toch niet thuis?!

Aan het begin van de week ging ik eerst maar eens een nieuwe agenda kopen, een Turkse wel te verstaan! Een betere manier om de dagen en maanden in het Turks te leren, kan ik niet bedenken. Ook al ben ik niet zo'n fan van Hello Kitty, deze agenda vond ik wel heel schattig. En dat voor €4!


Op maandag ging ik naar de universiteit omdat het helaas niet lukte om me in te schrijven voor mijn vakken. Grrr... frustrerend. In de regen ziet de campus er wel heel treurig uit. De gebouwen zijn vrij oud, maar van binnen is het heel modern!


Op maandagavond werd er een speciale Turkse avond georganiseerd met shisha (waterpijp) en Backgammon.Die nacht heb ik bijna geen oog dicht gedaan. Ik was om half vijf klaarwakker en besloot om half zes maar Boer zoekt Vrouw te gaan kijken. Tja, je moet wat?!


Boodschappen gehaald! Er zitten meerdere supermarktjes bij mij in de straat, dus ik ben nooit langer dan een kwartiertje bezig met boodschappen halen. Ideaal!


Ik had de dagen ervoor heel weinig gegeten omdat ik steeds geen hap door mijn keel kreeg. Nu had ik ineens trek, dus ik besloot mezelf maar eens goed te verwennen met een flinke lunch: pasta met kip, kerrie, komkommer en appel.

Op dinsdag ging ik even naar de universiteit voor wat formulieren en daarna ging ik met wat studenten naar de wijk Karaköy om daar pasfoto's te laten maken. Terwijl we aan het wachten waren op onze foto's, kregen we een kopje Turkse thee (çay).

Met Bianca uit Duitsland liep ik daarna terug richting de metro en daar zagen we dit prachtige uitzicht. Dit vind ik echt typisch Istanbul!

Op dinsdagavond ging ik naar een Erasmusfeestje. Eerst dronken we wat in een café en rond twaalf uur gingen we naar Ritim, een bekende club voor internationale studenten. Het feestje werd gehouden op het dak van een club, we stonden dus gewoon in de open lucht te dansen!

Nu snapte ik pas waarom het feestje "Burn The Night" heette: de bar werd gewoon even in de fik gezet.


We dansten tot in de laatste uurtjes en namen daarna een taxi naar huis.


Tja, dat uitgaan was misschien niet zo'n heel goed idee. De volgende dag had ik ontzettend veel last van mijn keel en had ik amper geslapen. Gelukkig heb ik een hele lieve huisbaas die medicijnen voor me ging halen en broodjes. De rest van de dag heb ik in bed doorgebracht.


We gingen samen met wat andere studenten een Turkse telefoon kopen. Een Turkse simkaart in een niet-Turkse smartphone werkt namelijk niet, tenzij je je telefoon laat registreren wat weer heel veel geld kost. Ik laat nu gewoon mijn Nederlandse simkaart in mijn smartphone en gebruik deze prachtige Samsung voor sms'en en bellen naar Turkse nummers.


We kwamen langs de Galata bridge waar elke dag (weer of geen weer) mannetjes aan het vissen zijn.


Daarna ging ik op stap met Bianca, Celine en Anaïs, we gingen shoppen in Istiklal Caddesi: dé shopping straat van Istanbul!

We lunchten bij een schattig cafeetje met mini tafels en stoeltjes.

Mjam mjam: gebakken ei, brood en verse jus.

Op donderdagavond sprak ik af met Yade en Melis, twee Turkse studenten die vorig jaar bij mij op school in Nederland hebben gestudeerd. Zij wonen allebei in Istanbul, zo leuk om ze weer te zien!


Daarna gingen we bij een restaurant met zes verdiepingen een Turks dessert eten. Ik nam dondurma, dat is typisch Turks ijs.


's Avonds was er weer een Erasmus feestje in Ritim. Dit keer was het een stuk rustiger, maar dat was eigenlijk alleen maar fijn, zo hadden we tenminste genoeg ruimte om te dansen!


Die nacht heb ik lekker geslapen en begon ik de dag rustig met een lekker ontbijtje: wit brood met aardbeien en suiker.


Alle huisgenoten waren uitgeweest dus iedereen was moe en brak. We hadden een perfecte lazy sunday en gingen picknicken op het dakterras in het zonnetje. Het weekend kon niet beter beginnen!

Dat was mijn week! Eigenlijk was afgelopen week echt nog een vakantieweekje, vanaf morgen begint het "echte leven", dan beginnen namelijk mijn lessen op de universiteit. Ik ben heel benieuwd! Ik houd jullie op de hoogte :)

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

33 opmerkingen:

 1. Waauw, wat fijn om te zien dat het je daar bevalt! Hopelijk vallen de lessen ook goed mee. Jammer dat je zo ziek was :s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ontzettend leuk om te zien hoe je je week daar invult! Je hebt volgens mij al een hoop lieve mensen ontmoet en echt een geweldige tijd daar. Geniet er van <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh het ziet er zo mooi en gezellig uit daar! Geniet van je tijd daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super toffe foto's vind het leuk om te zien hoe het is om daar een tijdje te studeren. (ookal ben je nog niet echt begonnen)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem8.2.15

  Wauw, wat een mooi uitzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je al veel leuke dingen gedaan! Ik vind je echt stoer, dat je naar zo'n vreemd land gaat in je eentje! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aah wat ben ik blij om op deze manier op de hoogte te kunnen blijven van je avonturen, echt zo leuk! Ik vind het te gek hoe je er zo snel je weg hebt gevonden en ook al ging het lichamelijk even minder, je maakt er alsnog een feestje van. Super om te zien en geniet van de week, succes met de lessen! Je kunt het <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat superleuk om je avonturen te volgen, Nicole! Hele toffe foto's, en wat een schattige agenda. Ook een hele fancy telefoon trouwens, haha! Het ziet er naar uit dat je je weg wel vindt in Turkije, gezellige feestjes en lekker eten :D! Jammer dat je wat ziek was, hopelijk is het nu voorbij. Veel succes volgende week op je eerste weekje universiteit :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ziet het er gaaf uit!! Ik ben heel benieuwd hoe je lessen gaan bevallen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ren leuke foto's! Genieten doe je zeker zo te zien <3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind het zo leuk om dit te zien, heeerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een leuke fotos! Beterschap en geniet vollop van wat je daar meemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Extra voordeel, zo'n Hello Kitty agenda vind je makkelijk terug in je tas, ik zoeken altijd eeuwig naar de mijne (donkerbruin) ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ziet er heel gezellig en leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk om te lezen en leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jammer dat je in het begin zo ziek was. Hopelijk gaat het ondertussen een stuk beter en kan je je lesweek goed starten :) die picknick op het dakterras ziet er zo gezellig uit! Geniet van je tijd daar in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo te zien heb je het heel erg naar je zin!! Mooie stad is het ook zo te zien aan je foto's. Geniet er nog lekker van!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk om te zien! X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het ziet er ontzettend leuk uit! Fijn dat je het naar je zin hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat ziet dat er leuk uit Nicole!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw, wat ziet het er goed uit! Ben benieuwd naar hoe je het gaat hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat onwijs leuk om te zien! Hopen dat je snel weer helemaal beter bent. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Anoniem8.2.15

  Super leuk om te zien! Wat doe je lekker veel leuke dingen! Hopelijk gaat je keelpijn snel voorbij en kun je volgende week lekker aan de bak, veel succes met de colleges!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Zo leuk dat je dit met ons deelt! Het land ziet er prachtig uit. Heel gastvrij ook. Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een feestjes, party animal! Super leuk om je verslagen in Istanbul te lezen! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Lekker Ruffles chips! Heb je een enorm gephotoshopte pasfoto gekregen? Zijn ze normaal gesproken heel goed in in Turkije.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind het ontzettend leuk om over je reis te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een heerlijk weekje zo en wat fijn dat het al zulk lekker weer was daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat leuk om te lezen! En fijn om zo 'rustig' te beginnen. Turkije is zo'n ontzettend mooi land he, ik ben er zelf al meerdere keren geweest. Al dat eten maakt me hongerig trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zag er een heel gezellig week uit, je hebt het er zo te zien zeker naar je zin! Ben benieuwd hoe de lessen je daar gaan bevallen. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Het ziet er super leuk uit zeg! Balen dat je een beetje ziek bent, hopelijk voel je je snel weer beter. Het lijkt me best moeilijk om zo ineens in een ander land te zijn, het ziet er wel heel gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een heerlijke foto's! Ik ben zelf nog nooit in Istanbul geweest maar vind het heel leuk dat je ons zo toch een beetje meeneemt. Heel veel succes op de uni de komende week (en weken)!

  BeantwoordenVerwijderen