Photo Diary #15 | Mijn eerste week in Istanbul! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #15 | Mijn eerste week in Istanbul!


Woehoee, ik ben er! Mijn avontuur is afgelopen dinsdag begonnen: voor vijf maanden ga ik studeren in Istanbul. En wauw, wat was deze eerste week leuk! Wel ben ik aan het eind van de dag helemaal gesloopt, ik krijg zoveel nieuwe indrukken, ik ontmoet nieuwe mensen en ik loop ontzettend veel. Maar het is het allemaal waard. Kijk je mee naar mijn afgelopen week?

Aan het begin van deze week was ik nog in Nederland. Na mijn afscheidsfeestje bleef Sarah bij mij slapen en toen we de volgende dag wakker werden, lag er overal sneeuw. Yaaay! Natuurlijk gingen we in de sneeuw spelen met onze slee.

Op zaterdag kwam mijn oma gezellig eten. We haalden Chinees af bij mijn oude werk waar ik vier jaar heb gewerkt. Zo leuk om weer een keer terug te zijn!


Zondag nog even naar de andere oma om ook afscheid te nemen. Ik kreeg een potje vol met Nederlandse snoepjes, zo lief!


's Avonds ging ik met wat mensen van de kerk naar de Mac Donalds. Natuurlijk nam ik een Happy Meal.


Maandag ging ik nog even naar de kapper, zodat ik voorlopig niet in Turkije hoef! Mijn haar ziet er weer gezond uit!


Op maandagmiddag ging ik nog even met mijn zusje naar het centrum om de laatste dingetjes voor Istanbul te kopen. Bij de HEMA was er gigantisch veel korting op sieraden, ik kon me maar moeilijk inhouden.


Uiteindelijk hebben mijn zusje en ik allebei hetzelfde armbandje gekocht. Leuk aandenken voor in Istanbul! :) 

We gingen nog even gezellig wat drinken en taart eten.


Op maandagavond sprak ik nog met wat vrienden van mijn studie af en we maakten zelf broodjes hamburger. Ook al ziet het er totaal niet lekker uit, dat was het wel!

Op Schiphol werd ik uitgezwaaid door vrienden, mijn ouders en zusje.

Timmieee!

Laatste foto met 'n lieve zusje!

In het vliegtuig! 

Dit is het uitzicht vanuit mijn kamer die zich op de vijfde verdieping bevindt.


Mijn kamer is nu nog heel saai, ik hoop dat ik snel wat leuke dingetjes kan kopen om hem op te vrolijken.

Van mijn ouders kreeg ik een heel leuk cadeau: een map vol met enveloppen, elke zondag mag ik er één openmaken. Zo'n origineel idee!


Op woensdagochtend ging ik even boodschappen doen en de buurt verkennen. Ik kocht een brood, yoghurtjes, appels en water. Het is zo ongelooflijk goedkoop hier! Voor het brood betaalde ik bijvoorbeeld maar €0,35. Ongelooflijk!


's Avonds aten we thuis met huisgenootjes. Ik en mijn Australische huisgenootje Maddi maakten een salade met tomaat, komkommer, wortel, walnoten en mozarella.

Ontbijtje! Een Turks broodje met komkommer en perzik yoghurt.


Op donderdag was meteen mijn eerste schooldag, waar we informatie kregen over hoe alles werkt op school. Er zijn dit jaar 140 internationale studenten op mijn universiteit. Zo veel!

's Avonds ging ik uit eten met Joost en Jeroen (twee Nederlandse jongens) en Celine (een Belgisch meisje. Uiteindelijk hebben we veel te veel betaald, omdat we natuurlijk "toeristen" zijn. Leer voor de volgende keer: beter opletten en vragen naar de prijzen.

En mijn lunch! Door heel Istanbul, op bijna elke hoek van de straat staan kleine kraampjes waar ze deze Simits verkopen. Je hebt ze in allerlei soorten, maar deze vind ik toch wel de lekkerste. En dat voor ongeveer €0,50!


Ik vertelde mijn huisbaas hoe erg ik Nederlandse kaas zou missen. En wat denk je? Die verkopen ze gewoon hier! Als verrassing nam hij dit schattige mini Gouda kaasje van hem.


Op vrijdagmiddag ging ik met Annika en Celine, een Duits en Belgisch meisje naar één van de grote shopping malls in onze wijk. Daar keken we onze ogen uit! Het gebouw heeft maar liefst 7 verdiepingen!


Er is zelfs een achtbaan en zo'n vrije val in het gebouw, niet normaal!

Dat was mijn weekje tot nu toe! Ik denk dat al die nieuwe indrukken me iets teveel zijn geworden, want ik heb gisteren de hele dag ziek op bed gelegen. Ik was onwijs koortsig en dat gebeurt me eigenlijk nooit! Ik voel me nu gelukkig al een stuk beter, maar ik kan je vertellen dat het niet fijn is om in zo'n vreemd land ziek te zijn, vooral niet als je er nog maar net bent.
Vandaag ga ik een Turkse markt bezoeken en vanavond hebben we een echt Turks diner met alle internationale studenten. Aanstaande week zijn we nog vrij maar moeten we heel veel dingen regelen. Ik heb in ieder geval zin in een nieuwe week!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

32 opmerkingen:

 1. Wat lijkt me dit ontzettend spannend maar oh zo gaaf!
  Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Anoniem1.2.15

  Wat ontzettend leuk dat je al zoveel contacten hebt! Oh dat boek van je ouders is supercreatief bedacht, enorm gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gaaf Nicole! Die mall ziet er ook echt enorm uit zeg. Balen dat je koortsig bent, hoop dat je snel weer fit bent. Zoals je al zei: in het buitenland ziek zijn is niks.. Beterschap <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat lief dat je zusje en jij hetzelfde armbandje gekocht hebben. Dat is een heel mooi aandenken. Het cadeau van je ouders is ook erg bijzonder! Al zou ik het persoonlijk moeilijk vinden om het iedere week te doen. Ik zou meteen alle enveloppen openmaken, haha! Beterschap, meid! Begrijpelijk dat je je niet fit voelt. Er komt ook zoveel op je af.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, je bent er echt! Wat onwijs leuk, ik snap best dat je lichaam daar even genoeg van heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk om te zien! Veel plezier vandaag met het openen van de nieuwe enveloppe!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind je zo stoer dat je in je eentje zolang weg gaat! Leuk weekje! X

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat spannend allemaal en heel stoer van je dat je lekker een paar maandjes daar gaat studeren! Hopelijk ben je gauw weer beter en voel je je helemaal thuis. Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke foto's allemaal, heel erg gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw, zo ontzettend tof allemaal meid!
  Die map is echt een heel leuk idee van je ouders.
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah wat gaaf zeg! Super leuk avontuur ga je tegemoet! Geniet van je 5 maanden in Istanbul, en wat een lief en origineel cadeau heb je van je ouders gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk overzicht en wat gaaf zeg dat het avontuur dus nu echt is begonnen. Wel minder dat je ziek bent geworden, maar inderdaad misschien teveel van het goede geweest allemaal. Het kan ook zijn omdat je eindelijk "echt" tot rust komt en je lichaam dan alles loslaat? In ieder geval blij om te horen dat het een stuk beter gaat. En wat een lief cadeau van je ouders zeg: wauw! Liefs, Deisy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er echt geweldig uit! Ik verheug me nu al op je volgende Diary :)
  En dat enveloppen boekje van je ouders is echt leuk

  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een ontzettend lief en origineel cadeau van je ouders, zo tof! Je zus lijkt echt op jou! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat tof dat je ouders zo`n boek hebben gemaakt, elke zondag een brief! Heel origineel en lief! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Super leuk om te zien, ik moet nog 2 jaartjes voordat ik naar het buitenland ga! Hopelijk knap je snel op :*

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wauw wat een leuke week! Kan me heel goed voorstellen dat je elke avond moe bent. Ik had dat ook toen ik stage ging lopen in buitenland. Alles is zo nieuw en al die indrukken...

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Aah zo leuk om je Istanbul avonturen te lezen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk om te zien! Als je ergens gaat eten of iets wilt kopen en je hebt de gelegenheid om te onderhandelen zeg dat je student bent öğrenci sommige willen dan mee werken ;-)

  Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, wat een hoop meegemaakt. En wt een ontzettend leuk & persoonlijk cadeau van je moeder met die enveloppen. Een fijne week gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het zo knap dat je dit durft en doet! Je hebt een sfeervol uitzicht van op je slaapkamer, mooi! Ik hoop dat je je ondertussen al wat beter voelt...

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hopelijk voel je je snel weer helemaal top! Het ziet er allemaal heel leuk uit, ben benieuwd naar je volgende week (:

  BeantwoordenVerwijderen
 23. zo gaaf dat je daar studeert :D

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er echt onwijs tof uit! En wauw, dat winkelcentrum, wat een walhalla!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wauw wat leuk allemaal! Heel veel plezier en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Super leuk om mee te kijken! geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat gaaf Nicole, leuk om te zien. En wat een lief cadeautje van je ouders. Ik wens je heel veel plezier de komende maanden!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een super ervaring om de komende maanden in Istanbul door te mogen brengen. Heel veel succes en plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. zo tof! geniet er van, zal een hele ervaring worden!
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Zo leuk om te zien hoe anders het leven daar is :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ah het ziet er super uit! En wat leuk dat je ouders zo'n map hebben gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een leuk cadeau van je ouders zo heb je toch nog elke week een leuk aandenken!
  Dat winkelcentrum ziet er ook echt super gaaf uit!
  Heel veel beterschap nog hopelijk voel je je snel beter!

  BeantwoordenVerwijderen