Istanbul Update #3 + Vlog | Mijn eerste dag in Istanbul

Op het moment dat ik dit typ ben ik nog geen 15 uur in Istanbul, maar wat heb ik alweer veel gezien van deze stad. Ook al is dit mijn derde keer in Istanbul, je ziet elke keer weer nieuwe dingen en ik denk dat ik over vijf maanden nog steeds niet de hele stad heb gezien.
Ik vertrok op dinsdagmiddag om vier uur 's middags vanaf Schiphol. Daar werd ik uitgezwaaid door drie lieve vrienden, mijn ouders en zusje. Daarna kon de reis beginnen, spannend! Het was de eerste keer dat ik alleen vloog, maar alles is vlekkeloos verlopen. Ik kon snel boarden, had een prima plekje in het vliegtuig en toen ik in Istanbul aankwam, had ik voordat ik het wist mijn koffers.

Ik heb Turkije nog nooit in de regen meegemaakt, dus het was even een shock toen ik buiten kwam en de regen met bakken uit de hemel viel. Toen reed ook nog eens de bus voor mijn neus weg en moest ik een half uur in de stromende regen wachten. Gelukkig was er een aardige Turkse man die mij met m'n koffers hielp en een praatje met me maakte in gebrekkig Engels en ik in gebrekkig Turks.

In de bus zat ik voor vier andere Nederlandse meiden die ook op de universiteit gaan studeren waar ik heen ga. Toevallig!
Ik wist waar ik eruit moest, maar de buschauffeur vond het blijkbaar grappig om zo'n 500 meter verderop te stoppen, waardoor ik geen idee had waar ik was beland. Daar sta je dan met twee mega grote koffers, in de stromende regen, in een vreemde stad. Gelukkig kwam er al snel een oud, Turks opaatje aan die me te hulp schoot. Hij pakte één van mijn koffers over en hij zou me wel even naar het metrostation brengen waar ik heen moest. Ik ben nog nooit zo blij geweest dat ik een paar woordjes Turks spreek, want anders had ik geen idee wat ik had moeten doen. Ik dacht dat het Turkse mannetje vroeg of ik net van het vliegtuig kwam, dus ik knikte. Wat bleek? Hij vroeg of ik náár het vliegtuig moest, dus hij bracht me naar de bushalte die naar het vliegveld ging. Hmmm... dat was niet helemaal de bedoeling. Uiteindelijk heb ik maar mijn huisbaas gebeld die bij de metro zou wachten en die heeft met het Turkse opaatje ervoor gezorgd dat hij mij kon vinden.


Bekijk mijn vlog over mijn laatste dag in Nederland en mijn vliegreis naar Istanbul. Klik hier als je de video niet kun zien.

Uiteindelijk is het allemaal dus goed gekomen en kwam ik rond 11 uur 's avonds in het appartement aan waar ik de komende vijf maanden ga wonen. Mijn kamer zou nog niet vrij zijn, maar onverwachts kon ik er toch al in. Fijn! Ik ben eerst maar eens onder de douche gesprongen want ik was helemaal doorweekt. Daarna heb ik gekletst met mijn nieuwe huisgenootjes: Yanal uit Syrië, Zoë uit Engeland, Caroline uit Frankrijk en Maddi uit Australië. In de loop van deze week en volgende week komen ook de andere huisgenoten, onder andere een jongen uit Spanje en een meisje uit Polen. Een mooie mix van culturen dus, ik ben benieuwd hoe dat gaat bevallen!


Vandaag ben ik (helaas weer door de regen) de stad in geweest om wat boodschappen te doen. Op ongeveer 500 meter van mijn appartement vandaan zit een gigantisch winkelcentrum met 7 (!) verdiepingen. Hier heb je echt alle winkels zitten die je je maar kunt bedenken. Daar heb ik me dus wel even vermaakt!
Hier in de straat zitten allemaal kleine, schattige winkeltjes waar je voor ongeveer 35
cent een heel brood koopt en een kilo appels voor 75 cent.

Op ongeveer 50 meter afstand van mijn huis, bevindt zich één van de grootste moskees van Istanbul. Vanochtend om kwart over zes schrok ik me helemaal te pletter toen ineens de oproep voor het ochtendgebed kwam. Tja, ik wist dat ik dat had kunnen verwachten, maar toch schrok ik er heel erg van. Gelukkig duurt het maar zo'n acht minuten (ja, ik heb het bijgehouden) en daarna kon ik weer lekker verder slapen. Wat ik wel weet, is dat ik vannacht met oordoppen in ga slapen, haha!

Ik kocht ook een paar Turkse beautyproducten (en een luchtverfrisser, haha) Ik ben heel benieuwd of het wat is!

Ik ga zometeen nog even met mijn huisbaas een nieuwe telefoon en simkaart kopen, omdat alle niet-Turkse smartphones hier na drie weken worden geblokkeerd. Lang leve Turkije! Vanavond ga ik waarschijnlijk uit eten met wat huisgenootjes en gaan we nog wat drinken in de stad. Morgen ga ik voor het eerst naar de universiteit, voor de eerste introductiedag. Ik ben heel benieuwd!

28 opmerkingen:

 1. Wat gaaf zo'n update vanuit Istanbul :D gelukkig kan je gebrekkig Turks en is alles goed gekomen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Whoehoe zo spannend Nicole! Ik ben echt zo benieuwd naar alles wat je daar gaat meemaken. Hopelijk houd je ons vaak op de hoogte :) Enjoy! X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk vanuit Turkije! Gelukkig ben je goed aangekomen, ik hoop dat je ons op de hoogte houdt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh ik vind dit ZO leuk om te lezen! Wat geweldig dat je op avontuur bent in Istanbul! Super dat de reis goed is gegaan, leuke vlog ook! Wel gek inderdaad dat je gelijk regen had, maar het ziet er daar wel mooi uit op de foto bovenin! Ik ben heel benieuwd naar verdere updates. Veel succes morgen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohhhhhhh wat LEUK! Ik ben zo benieuwd naar al je verhalen en belevenissen! Ik vind het echt heel erg stoer dat je naar Istanbul bent vertrokken voor vijf maanden. Heb zelf vijf maanden op Curacao gezeten, en zes maanden in Uganda en Nepal. En mn vriend vijf maanden in Praag waar ik hem vaak ben gaan opzoeken:P. Maar Turkije, daar ben ik nooit geweest!

  HEEL veel plezier en echt, geniet er met volle teugen van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk om te lezen, ben echt benieuwd naar wat je allemaal mee gaat maken! Heel veel plezier en geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo gaaf om te lezen ne zien. Istanbul lijkt me een prachtige stad, heel veel plezier. Ik kijk uit naar al je verhalen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh wat gaaf om dit te lezen!! Ellende met smartphones, wij hebben inmiddels een toestel omgezet die elke keer mee gaat naar Turkije.

  Heel veel plezier! Ik ben heel benieuwd naar de hele ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Superleuk filmpje Nicole,
  net of we er ook een beetje bij zijn, ik wens je een hele fijne tijd daar.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat spannend allemaal zeg!! Heel veel plezier!! :D Wel leuk dat je met allemaal mensen uit verschillende landen bent, lijkt me ook heel gezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf en spannend! Veel plezier in Istanbul en succes morgen tijdens je eerste introductie dag!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauwie. Wat is je vlog leuk, vooral het stukje vliegen :)! En leuk om allemaal mensen te leren kennen uit andere landen. Heel veel succes met je eerste dag op de universiteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk om te lezen, ik ben benieuwd naar wat hierna komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw zo gaaf! Ik kreeg er zelf helemaal kriebels in m'n buik van, kun je nagaan hoe jij je voelde haha. Ik ben benieuwd naar al je ervaringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Aaaah! Zo leuk! Ik ben heel benieuwd naar al je verhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Woeee spannend! Gelukkig ben je uiteindelijk bij je appartement gekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Super gaaf zeg! Ik ben heel erg benieuwd naar je volgende artikelen over Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een leuk filmpje is het geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ben heel erg benieuwd naar je verhalen! En dat winkelcentrum, dat zal inderdaad wel heel erg fijn zijn met zoveel winkels :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat leuk dat je daar zolang kan verblijven! Zelf heb ik Istanbul ook een dagje bezocht toen ik vorig jaar op cruise was, maar jammer genoeg viel die stad wat tegen. Hopelijk heb jij daar een betere ervaring! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super leuk studeren in een ander land. Door jou verslagje denk ik weer helemaal terug aan mijn tijd in Ierland.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Fijn dat je goed bent aangekomen! Wat een ontzettend spannend avontuur ga je tegemoet. Heeel veel plezier gewenst in Istanbul <3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Meid, heel veel succes in Istanbul en geniet ervan! Het lijkt me een geweldige stad. Ik hoop nog vele updates van je te zien over je tijd in deze mooie stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik kreeg helemaal kriebels in mijn buik voor mijn eigen reis hahaa, terwijl dat pas in april is!
  Heel veel plezier en niet teveel shoppen he, in dat winkelcentrum hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Istanbul lijkt me echt een leuke stad, maar het zou niks voor mij zijn om zo lang van huis te zijn!
  Heel veel plezier nog in Istanbul!
  Waar is dat jasje van dat je aan hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat gaaf om te lezen en een hele leuke vlog! En aah vliegen lijkt me zo geweldig, ik heb dat echt nog nooit gedaan, haha! Deze zomer ga ik voor het eerst vliegen. Istanbul lijkt me een hele mooie stad. Heel veel plezier en succes morgen op de universiteit!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik kreeg kippenvel van je vlog! :) zo mooi om te zien! Ik hoop dat je een fijne tijd hebt daar in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Gaaf! Ik kan me hier heel echt in herkennen toen ik naar Zweden vloog om daar te studeren!

  BeantwoordenVerwijderen