Istanbul Update #2 | Nog twee weken... - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Istanbul Update #2 | Nog twee weken...Het grote avontuur komt steeds dichterbij! Nog maar twee weken voordat ik voor vijf maanden naar Istanbul vertrek. 
Het klinkt zo gek, nu ik dat zo typ. Voor mijn idee duurt het nog steeds een paar maanden voordat ik eindelijk eens ga, maar niets is minder waar. Over veertien dagen sta ik met mijn twee koffers op het vliegveld, waarschijnlijk al jankend afscheid te nemen van mijn lieve vrienden en familie.
Ik ben druk bezig met het regelen van de laatste formele dingen. Formulieren invullen zodat ik mijn Erasmusbeurs krijg, een Student Emergency Form zodat de school mij kan bereiken als er iets aan de hand is en ook moet ik nog een vaccinatie halen. Nu ben ik niet zo van de naalden en prikken dus ik haal alleen de vaccinatie die écht nodig is, de overige vaccinaties zoals Hepatitus A en B en hondsdolheid worden alleen aangeraden voor Turkije, maar zijn niet verplicht.


Afscheidsfeestje
Behalve alle formele dingen, geniet ik nu vooral heel erg van mijn laatste paar weken in Nederland! Ook al zou ik nu eigenlijk keihard aan het studeren moeten zijn voor mijn tentamens die voor de deur staan, ik breng liever veel tijd door met vrienden nu het nog kan.
Afgelopen zaterdag vierde ik mijn afscheidsfeestje voor vrienden en vriendinnen van de middelbare school samen met Jeanne, een vriendin van mij die aanstaande vrijdag voor een half jaar naar Zweden gaat om daar te studeren.  Natuurlijk mochten de echte Turkse en Zweedse hapjes niet ontbreken! We hadden Turks fruit en Zweedse gehaktballetjes gekocht en voor de rest was er ook nog genoeg Hollands voedsel (roze koeken, mergpijpen en borrelnootjes).

Het was heel gek om afscheid te nemen! Ik denk dat de vijf maanden in Istanbul aan de ene kant voorbij vliegen, maar toch is het wel even raar om te beseffen dat ik écht weg ben. Ik ben nog nooit voor zo’n lange periode weg geweest.
Van mijn vrienden kreeg ik een ontzettend mooi cadeau: een dik fotoboek vol met persoonlijke verhalen en de meest afschuwelijke én leuke foto’s van ons samen. Na het feestje heb ik dit boek om half twee ’s nachts op de bank met een traantje zitten lezen. Die gaat zeker mee in mijn koffer!


Mijn kamer & eerste week op de universiteit
Op dinsdag 27 januari vlieg ik dus naar Istanbul! Ik kom die avond pas laat aan, maar gelukkig komt één van mijn huisgenoten me ophalen vanaf Taksim, het centrum van Istanbul. Zo hoef ik niet helemaal alleen te reizen naar mijn kamer.
Het appartement waar ik kom te wonen bevindt zich in de wijk Mecidiyeköy, ongeveer 20 minuutjes van Taksim vandaan. Ik kreeg vorige week nog nieuwe foto's van mijn kamer doorgestuurd, het ziet er nóg gezelliger uit en ik hoop dat ik er snel mijn eigen plekje van kan maken.
Mijn kamer is pas vanaf 1 februari beschikbaar, maar ik kan tot die tijd gelukkig in één van de andere leegstaande kamers slapen. Op 29 januari begint de introductie van mijn universiteit namelijk al. Op die dag krijgen we meer informatie over het programma en krijgen we natuurlijk ook een rondleiding door de school. De week daarna begint de officiële introductieweek. In deze week kun je je vakken gaan kiezen en worden er ontzettend veel activiteiten en feestjes georganiseerd, waar ik natuurlijk heen ga. Ik heb al één heel gaaf feestje gezien waar ik zeker heen wil. Dit feest wordt speciaal georganiseerd voor de internationale studenten op een groot cruiseschip waar 900 mensen op kunnen. Van 10 uur ’s avonds tot 2 uur ’s nachts gaan we varen op de Bosporus, de rivier die het Europese gedeelte van Istanbul van het Aziatische gedeelte scheidt. Daarna is er nog een afterparty in één van de grootste clubs van Istanbul tot 6 uur ’s ochtends. En dat allemaal voor ongeveer €15… wat dat betreft is Istanbul een walhalla voor internationale studenten, omdat het allemaal zo goedkoop is!

Dit was in mei 2014, toen ik voor school in Istanbul was. Vriendin Rianne (met wie ik nu ook naar Istanbul ga!) werd door een random fotograaf op straat op de foto gezet. 

Turkse buddy
Vandaag kreeg ik ook een mailtje van mijn Turkse buddy, die mij in Istanbul een beetje wegwijs gaat maken. Bij zo’n buddy kun je altijd terecht met je vragen of als je hulp nodig hebt, wat ik toch wel een fijn idee vind en een goed initiatief van mijn universiteit die dat allemaal regelt.
Het duurde even voordat ik er achter kwam of mijn buddy nou een jongen of een meisje was, want als je de naam “Sinan Cebeci” ziet, dan weet je eigenlijk nog niets. Het blijkt een 21-jarige mannelijke student te zijn die Geschiedenis studeert aan dezelfde universiteit als ik. Hij is ook fotograaf en heeft zijn eigen fotostudio, super gaaf! Hij klinkt heel aardig, dus dat wordt vast gezellig.


Zoals ik al zei, ik geniet hier volop van mijn laatste weekjes in Nederland. Volgende week vier ik ook nog een afscheidsfeestje voor de mensen van mijn kerk en staan er nog heel veel leuke dingen op het programma: uit eten, bowlen, een afscheidsfeestje op mijn werk en veel gezellige spelletjesavonden. Aan de ene kant vind ik het wel moeilijk om nu weg te gaan, maar aan de andere kant staat er ook wel een hele geweldige periode op me te wachten!

Ik heb veel vragen gekregen of ik door ga met bloggen, maar dat ben ik zeker van plan! De komende maanden zal ik jullie natuurlijk op de hoogte houden van al mijn avonturen in Istanbul en ook de gewone “budget” artikelen over beauty, food of kleding blijven voorbij komen. 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

34 opmerkingen:

 1. Ah super spannend! Lijkt me echt ontzettend gaaf om in het buitenland stage te lopen. Hele mooie ervaring! En dan ook nog eens in zo'n mooie stad! Geniet nog even van je laatste twee weekjes hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat ontzettend spannend dat het nu zo dichtbij komt! Echt onwijs stoer dat je gewoon voor een paar maanden naar Istanbul gaat. Ik wens je heel erg veel plezier! Ontzettend leuk gedaan met dat afscheidsfeestje. Erg fijn trouwens dat je door een huisgenoot opgehaald kan worden de dag dat je aankomt! Ik ben erg benieuwd naar je avonturen, nogmaals heel veel plezier en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke update en zo spannend dat het al over twee weken zover is! Wat vliegt de tijd, maar wat een mooi cadeau heb je gekregen <3 Geniet van de mensen om je heen en de voorpret voor dit avontuur!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem13.1.15

  Ah wat spannend allemaal! Fijn dat alles al zo goed is voorbereid betreft school en huisvesting!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk dat je nu kunt aftellen, ik zou het ook geweldig vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lijkt me erg spannend, maar wel iets waar je heel erg naar uit kan kijken. Geniet nog even van je laatste paar dagen hier in Nederland en hopelijk vind je daarna heel snel je eigen plekje in Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat ontzettend spannend, het komt steeds dichterbij! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dit zo ontzettend gaaf. Heel tof dat je gaat. Ga nog maar heel even genieten van Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat spannend...Ik vind het zo knap dat je dit durft! Ik weet niet of ik zo'n lange tijd van huis zou kunnen zijn... Ik wens je alvast veel plezier en geniet nog van je tijd hier in Nederland! Ik ben al benieuwd naar je artikeltjes over Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat ontzettend spannend! Ik vertrek over 2,5 week op uitwisseling Denemarken voor 5 maanden. Ik ben echt mega zenuwachtig en zal iedereen in Nederland missen, maar ik heb er ook heel erg zin in. Geniet nog even van 2 Nederlandse weekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw zooo spannend en superleuk tegelijkertijd! Volgens mij ga je het onwijs naar je zin hebben daar! Ik ben heel erg benieuwd naar je komende verhalen :D! Geniet nog van je laatste momenten op Nederlandse bodem ;)! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh wat spannend allemaal en nog maar 2 weken? dat gaat heel snel zeg. Wat een prachtig cadeau heb je gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ziet er onwijs mooi en gaaf uit! en nog maar twee weken, wat gaat het snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ohhh wat spannend allemaal, wel ontzettend gaaf dat het zo dichtbij komt nu (: geniet nog even van dit heerlijke weer in NL!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend spannend, het komt nu echt steeds dichterbij! Ik heb ook een aantal maanden in het buitenland gezeten, alleen dan voor stage. Dus ik weet hoe je je voelt, maar het is het allemaal waard. Helaas gaat de tijd als je daar zit ook ontzettend snel, tenminste dat is mijn ervaring, dus geniet van elke dag;).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat ontzettend spannend, maar ik weet zeker dat je het naar je zin zult hebben daar! Heel veel plezier alvast en geniet van je laatste dagen in Nederland!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een super avontuur joh! Ik heb vrienden die in Istanbul wonen en ben er zelf ook geweest, wat een geweldige stad. Toen ik zelf voor mijn studie een half jaar naar China vertrok was ik ook heel zenuwachtig. Maar een goed soort zenuwachtig. Uiteindelijk bleek het t meest leerzame en boeiende half jaar van mijn hele studie, echt een hoogtepunt uit mijn leven. Ik hoop dat het bij jou ook zo zal zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat klinkt het allemaal leuk zeg! Ik hoop dat je er echt een super tijd gaat beleven, maar ik zal het op je blog allemaal wel lezen.
  Ik ben ook bezig om een paar maanden naar het buitenland te gaan, maar dan voor werk. Hopelijk gaat dat ook lukken, ben nu al door 2 van de 3 sollicitatierondes heen =)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Super gaaf mop! Echt heel veel plezier, je zult het vast enorm naar je zin hebben. Enne.. Wanneer je het naar je zin hebt vliegt de tijd (helaas.. of gelukkig?) snel voorbij! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Rianne13.1.15

  Oh deze update bezorgt mij kriebels! whoehoe! haha dat feestje heb ik nog niets over gezien, maar ziet er goed uit. Beetje dansen op een cruise. Oh oh ik heb er zin in chick!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat gaaf en spannend dat je dat gaat doen! Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oee zo spannend! Leuk dat je nog wel een afscheidsfeestje hebt gehouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. In het buitenland studeren is superleuk! Ik wens je heel veel plezier! En ik ga zeker je verhalen volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat spannend allemaal! Ik wens je alvast heel erg veel plezier. Ben benieuwd naar je updates! Leuk ook dat je een afscheidsfeestje had en zo'n mooi cadeau van je vrienden kreeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Waiting for you Nicoletje, I am the real buddy btw! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat ontzettend spannend allemaal. Ik ben benieuwd wat je allemaal gaat beleven daar. Ow ja, nu heb ik trek in roze koeken en mergpijpjes. Hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Wat ontzettend spannend!
  Ik wens je alvast heel veel plezier op je stage en ik ben benieuwd naar je artikelen over Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Oh, wat ben ik jaloers op je! Het lijkt me zo'n fantastische stad, al ben ik er nog nooit geweest. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heel veel plezier en geniet er echt van want dit zijn van die belevingen die je nooit weer vergeet! Zelf ook veel in buitenland geweest voor school en voor fun en afscheid nemen voor langere tijd van familie en vrienden is even niet leuk, maar is het echt waard!

  Liefs Agneta

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wow, wat vet en 5 maanden is echt heel gaaf. Ben erg benieuwd naar je verhalen, want ik ben zelf half turks half nederlands ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat ontzettend leuk en spannend allemaal! Je kamer ziet er vrij groot uit, super! Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Geniet nog even van je 2 weken thuis! Bijzonder hoor, om zo lang weg te gaan. Maar het wordt vast ontzettend gaaf. Ik zou ook graag nog eens naar die stad toegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Guido2.7.15

  Hoi Nicole, leuke blog!
  Ik ga vanaf september ook 5 maanden studeren in Istanbul, Beykent Univeristy. Nu ik je blogs lees, krijg ik er steeds meer zin in. Ik ben toevallig op zoek naar een kamer in de wijk waar jij ook zat. Hoe ben jij aan een kamer daar gekomen? Ik ben druk bezig met zoeken via Facebook en Google maar dat lukt nog niet echt. Misschien heb jij de gouden tip!

  BeantwoordenVerwijderen