Biefstuk met krieltjes, champignons en bieslook

Ik ben dol op een lekker stukje vlees! Als ik uit eten ga, is het eerste wat ik op zoek op de menukaart de vleesgerechten. Regelmatig kies ik voor een biefstukje, heerlijk vind ik dat! Thuis eten wij nooit biefstuk en ik had het zelf dan ook nog nooit klaargemaakt.
Ik besloot de uitdaging aan te gaan en eens een recept te maken met biefstuk! Kijk je mee?

Het is algemeen bekend dat het bakken van biefstuk een hele opgave is. Het is echt een kunst om hem precies lang genoeg te bereiden. Het begint al met het kiezen van het juiste bak- en braadproduct. In een recente aflevering van de Keuringsdienst van Waarde werd er aandacht besteed aan verschillende bak- en braadproducten die te koop zijn in de supermarkt.
In de uitzending nam een twee-sterrenchef het met zijn biefstuk volgens eigen recept op tegen een aantal biefstukken gebakken in bak- en braadproducten. Een objectief testpanel beoordeelde de biefstuk van de twee-sterrenchef met een 8,0 en die van Croma een 7,9.

Na het zien van deze aflevering was ook ik nieuwsgierig en aangezien wij altijd een flesje Croma in de koelkast hebben staan, leek me dit een hele geschikte basis voor het bakken van de perfecte biefstuk.


Voor het recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

- Flesje Croma bak en braad
- 500 gram krieltjes
- 2el olie
- 250 gram champignons
- 2 biefstukken
- 1 bakje bieslook

Allereerst doe je een beetje olijfolie in een koekenpan. Daarin bak je de krieltjes totdat ze gaar zijn. Ondertussen snijd je de champignons in plakjes en halverwege doe je deze bij de krieltjes in de koekenpan.

In een andere koekenpan doe je een twee eetlepels Croma bak- en braad. De biefstukken bestrijk je met 3el olie en bestrooi je met peper en zout. Ik houd het meest van doorbakken biefstuk. Dat betekent dat je de biefstuk aan elke kant 2 minuten laat bakken op hoog vuur. Daarna laat je hem op laag vuur nog 2,5 minuut per kant braden.Om ervoor te zorgen dat de biefstuk lekker sappig blijft, wikkel je hem nadat ze uit de pan komen direct in een stuk aluminiumfolie. De biefstukken laat je hier ongeveer 5 minuten in zitten.

Daarna leg je alles op een bord en strooi je er nog wat bieslook over voor de extra smaak.

Voor zo'n eerste keer biefstuk bakken, vind ik dat het erg goed gelukt is!

Dit is een gesponsord artikel.

15 opmerkingen:

 1. Waauw wat een heerlijk artikel en fijne maaltijd, echt lekker! Mooie foto's heb je gemaakt <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er echt heerlijk uit! Vlees is goed gelukt! Ik weet nog de eerste keer dat ik biefstuk ging bakken. Ik ging er niet aan dood, maar het was ook niet zoals ie hoorde te zijn, haha. Wat Dagmar trouwens zegt, de foto's zijn echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm heerlijk! Je hebt het gerecht ook ontzettend mooi gepresenteerd, super om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij eten best wel regelmatig biefstuk, ben er alleen niet zo dol op haha. Al lijkt het me wel lekker met champignons :D De enige combinatie waarin ik biefstuk écht onmisbaar vind is met frietjes en rauwe groenten haha! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's inderdaad! En een heerlijk gerecht.. krijg er direct weer trek van!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niks lekkerder als een biefstukje met krieltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hmmm ziet er heerlijk uit! Ik ben echt dol op biefstuk en zou t nu zo als ontbijtje lusten hoor haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mmmm lekker! Ik hou echt van biefstuk, het liefst met een dikke klont kruidenboter erbij. Dat is echt mijn favoriete combinatie:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik krijg hier gewoon honger van haha! Leuk dat je deze tips geeft want hier bak ik dus niks van ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammie, ziet er echt heerlijk uit! Ik krijg er alweer zin in! :) Supermooie foto's heb je trouwens gemaakt.
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen