Shopping Guide | Rotterdam Alexandrium - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Shopping Guide | Rotterdam Alexandrium


Elke keer als ik in Rotterdam kom, denk ik: waarom kom ik hier niet vaker? Ik vind Rotterdam een hele leuke stad met gave winkels (Pull & Bear, New Look), leuke restaurantjes en gezellige straatjes. Ik kan me nog goed herinneren dat ik jaren geleden voor het eerst in Rotterdam Alexandrium kwam, om daar de eerste Primark van Nederland te bezoeken. Wat een feestje was dat! Inmiddels is Nederland heel wat Primark-filialen rijker, maar wat ik zo leuk vind aan het filiaal in Rotterdam Alexandrium, is dat er nog zoveel meer leuke winkels in de buurt zijn.

Vorige week donderdag werd ik uitgenodigd voor een exclusieve shopping tour door Rotterdam Alexandrium. Die uitnodiging kon ik - als rasechte shopverslaafde - natuurlijk niet afslaan. Samen met twintig andere bloggers verzamelden we ons voor de ingang van het het Alexandrium Shopping Center, voor een uitgebreide tour door het winkelcentrum. De leukste winkels, restaurantjes en must-see's deel ik vandaag met jullie in dit artikel!


DOUGLAS Make-up, parfum en overige beautyproducten
Even lekker rond snuffelen tussen alle prachtige beautyproducten en parfums. Ik vind het heerlijk om door de Douglas te lopen! Benefit vind ik een super leuk merk met hun speelse en opvallende verpakkingen. Je kunt hier ook altijd terecht voor make-upadvies.

FROOTERS - Frozen Yoghurt
Goed nieuws! Afgelopen weekend opende de eerste Frooters in Nederland! Bij Frooters kun je heerlijke gezonde, frozen yoghurts halen. Ik ben dol op frozen yoghurt en kan dan ook niet wachten om ze te gaan proberen bij Frooters!

G-MAXX - Kleding & sieraden
Ik shop het liefst bij de H&M, ONLY en ZARA en op de één of andere manier sla ik boetiekjes al snel over. Maar daar heb ik nu spijt van, want toen we bij G-Maxx kwamen was ik echt verrast over hoe leuk zo'n boetiekje kan zijn! De kleding die ze hier verkopen is echt helemaal mijn smaak en ook nog eens hartstikke betaalbaar.

HUNKEMÖLLER - Lingerie en pyjama's
Bij de Hunkemöller koop ik al jaren mijn BH's. Wel een stuk prijziger dan de BH's van de Primark of H&M, maar ik vind het de fijnste BH's die er zijn! Ook kun je hier goed terecht voor comfy pyjama's, mooi lingerie of cosy socks! 

ICI PARIS XL - Make-up, parfum en overige beautyproducten
Bij de ICI Paris XL kom ik - net als bij de Douglas - ook graag om een kijkje te nemen bij alle mooie, luxe merken die ze in de winkel hebben staan. De service bij ICI Paris is top, ze nemen echt de tijd om je te helpen.

MANFIELD - Schoenen
Welke vrouw houdt er nu niet van schoenen? De Manfield in Rotterdam is één van de meest recent vernieuwde filialen. Er is namelijk geen magazijn meer, alle schoenendozen staan in de winkel (zoals je kunt zien op bovenstaande foto). Hierdoor blijft het personeel constant in contact met de klant en hoeven ze niet naar achteren om een nieuw paar of een andere maat voor je te halen. Echt een prachtig ingerichte winkel met veel leuke schoenen!

MANGO - Kleding
Ik vind het zo jammer dat er geen Mango is in mijn stad. Maar als ik in Rotterdam, Utrecht of Amsterdam ben, neem ik er altijd een kijkje! Ook nu zag ik weer zoveel leuke items in de winkel hangen, dat ik het liefst alles mee naar huis wilde nemen.

NOKKE - Noten, smoothies en drankjes
Ook al heb je geen trek, als je in deze winkel komt, gaat je maag spontaan rommelen. Ze verkopen hier allerlei soorten noten, drankjes en smoothies. We proefden hier een heerlijke groene smoothie met munt, zó ontzettend lekker! Ook kregen we een zakje met nootjes mee naar huis die ik natuurlijk al lang heb opgesmikkeld. Echt een aanrader, deze winkel!

OIL&VINEGAR - Alles voor in de keuken!
Voor de echte kookliefhebber ben je bij Oil&Vinegar aan het juiste adres! Tientallen soorten kruiden, pasta's en kookgerei: je vindt het hier allemaal. Als ik in deze winkel loop, heb ik zo'n zin om op mezelf te gaan wonen en mijn keuken tot in de puntjes in te richten.

PRIMARK - Goedkope kleding, schoenen, sieraden & tassen
Deze winkel kan natuurlijk niet ontbreken in deze Shopping Guide: de Primark! Het eerste filiaal van Nederland vind je in Rotterdam Alexandrium. Het is niet een megagroot filiaal, maar sinds de komst van de Primark op Rotterdam Zuidplein, is het in dit filiaal niet zo druk meer. Ideaal dus, als je geen zin hebt in de welbekende Primark drukte!

SABON - Douche-, bad- en bodyproducten
Mocht je nog op zoek zijn naar een leuk Sinterklaas- of kerstcadeautje, dan moet je echt even bij Sabon kijken. Het is een vrij dure winkel, maar de producten die ze verkopen zijn zó lekker en zó mooi! Ze hebben ook hele leuke kant-en-klare cadeausets met douchegels, zeepjes, badschuim... van alles!

SACHA - Schoenen
Voor hippe en betaalbare schoenen ben je bij Sacha aan het juiste adres. Als ik hier in de winkel loop, zie ik altijd wel een leuk paar schoenen die ik wel zou willen hebben.

SHABU SHABU - Sushi
En mocht je van al dat shoppen trek hebben gekregen, dan kun je als echte sushi-liefhebber je hart ophalen bij Shabu Shabu. Je kunt hier terecht voor zowel lunch als avondeten en als je snel iets mee wilt nemen, kan dat ook! Er is een speciale kaart voor de afhaal én voor het restaurant. En mocht je niet van vis houden, bij Shabu Shabu hebben ze ook sushi met kip! En daar ben ik héél blij mee :)

SNUIS - Engelse etenswaren
Als je in dit schattige winkeltje loopt, waan je je even in Londense sferen. Vroeger zat hier een trappenhuis, maar nu zit er een piepklein winkeltje waar koekjes, jam en nog meer lekkere en exclusieve etenswaren worden verkocht. Ook hier kun je echt goed slagen voor een kerstcadeautje.


THE BODY SHOP - Dierproefvrije body-, douche- en badproducten
Ik kan niet wachten totdat de sale begint bij The Body Shop, want dan ga ik weer een flinke voorraad douchegels en bodybutters in slaan. Ook hier kun je heel veel leuke kerstcadeautjes vinden. Tip: de kerstcollectie van The Body Shop en dat met name de Appel producten. Die zijn zo ontzettend lekker!

TOKO LIEM - Indonesische toko
Ik ben dol op toko's! Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst in een toko kwam, maar ik vind het elke keer weer leuk als ik er eentje bezoek. Je vindt hier ingrediënten en producten die je niet zomaar in de supermarkt tegenkomt. Bij Toko Liem kun je zelfs terecht voor een warme maaltijd!

VAN DEN ASSEM - Schoenen
Nog meer schoenen! Van Den Assem heeft een heel uitgebreid assortiment met merkschoenen: van UGGs tot aan Timberlands. Wat leuk is: op donderdag kun je bij Van Den Assem in Rotterdam Alexandrium gelnagels laten lakken.

VITAMINSTORE - Vitamines, superfoods & healthy products
Voor de healthfreaks onder ons: de Vitaminstore! Hier vind je allerlei vitamines, superfoods en gezonde producten. Onder andere LoveChock wordt hier verkocht, wat echt een aanrader is!

BRAM LADAGE - De lekkerste friet!
Blijkbaar moest ik me heel erg schamen dat ik nog nooit van Bram Ladage had gehoord. Voor degenen die ook niet uit regio Zuid-Holland komen: Bram Ladage verkoopt heerlijke friet die direct voor je neus klaar wordt gemaakt. Verser kan het bijna niet, want de aardappels staan nog ongeschild voor de kraam. Ik ben heel blij dat ik kennis heb gemaakt met Bram Ladage want deze friet is echt de lekkerste die ik ooit heb gegeten!

CINNABON - American Cinnamon Rolls
De dag sloten we af bij Cinnabon. Dit koffietentje komt oorspronkelijk uit Amerika en zit sinds een tijdje ook gevestigd in Rotterdam Alexandrium. Je kunt hier terecht voor heerlijke, rasechte Amerikaanse cinnamon rolls. En jongens, dit zijn echt te lekker voor woorden. Je kunt ze bestellen in allerlei soorten en maten, in allerlei verschillende smaken. Dit is echt een aanrader om je dagje shoppen mee af te sluiten!

Ik hoop dat jullie iets aan deze Shopping Guide hebben! Ben jij al wel eens in Rotterdam Alexandrium geweest?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

27 opmerkingen:

 1. Wat een leuk artikel! Heel erg handig! Vroeger ging ik best vaak naar Alexandrium, nu eigenlijk niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk en interessant om te zien en lezen! Ik ben zelf één keertje in Rotterdam geweest, 2 jaar geleden intussen alweer, en vond het echt wel de moeite... bijzondere stad! In Rotterdam Alexandrium zijn we toen niet geraakt, al had ik het wel gewild! Het ziet er daar leuk uit, en voor een rustigere Primark alleen al zou je het doen ... toch?! :D X

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het lijkt me echt geweldig om daar eens te gaan shoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt er een super luk verslag van gemaakt! Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem3.12.14

  Ooit ben ik eens in Rotterdam Alexandrium geweest. Als ik het zo lees moet ik binnenkort naar weer gaan :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oehh wat super leuk zeg! Ik ben daar nog nooit geweest! Ik wil nu echt een keer naar Cinnabon, het ziet er echt heerlijk uit! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk zo'n shoppingtour! Ik ben er jaaaaren geleden geweest toen ik hoorde dat er een Primark zat. Die trouwens enorm tegenviel, haha! Maar goed, het ziet er nu allemaal gezellig uit :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ontzettend tof zo een shopping tour. Als ik dit zo lees en zie moet ik snel maar weer eens een bezoekje brengen aan Rotterdam!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Toffe foto's en shopping tour zeg! Ik moet er ook echt nog eens rustig de tijd nemen om te shoppen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel gaaf om te lezen wat je ervan gemaakt hebt :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik kende Bram Ladage ook niet, in december ben ik in utrecht en moeten wij dit maar eens gaan proberen. haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wat onwijs leuk dat je hier bij was en weer een aantal bloggers kon ontmoeten liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem3.12.14

  Ik ken Alexandrium alleen als woonmall, maar dat is dus al lang niet meer. Hahaha, wat ben ik toch bij de tijd! Het ziet er allemaal zo leuk uit, dit gaat zeker wel op mijn wensenlijstje voor een dagje uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super super leuke tour met lieve meiden! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hmnmmmm die cinnamon rolls!<3 Heel mooi verslag heb je er van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Anoniem3.12.14

  Ik vond het ook altijd leuk om hier even rond te kijken nadat ik bij de Primark was geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een leuk en handig artikel! Ik zal het onthouden voor als ik een keer in Rotterdam kom :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Nu heb ik niet veel met Rotjeknor, maar het is wel echt een heleboel leuke winkel onder één dak. Niet heel vernieuwend, behalve Frozen Yoghurt en Cinnabon alleen voor deze twee zou ik de rit er voor over hebben naar Roffa.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wat leuk om te zien! Ik vind Rotterdam geen gezellige/leuke stad, maar zo te zien kan je er wel heel erg goed shoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ah super leuk om te zien zo. De Cinnabon ziet er zo lekker uit zeg, yum! Ik krijg er trek van!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vond het erg leuk! Die laatste stop is echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Dit is echt een leuk winkelcentrum! Leuk dat je daar bij mocht zijn, ziet er super gezellig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik kom er zelden, maar de eerstvolgende keer dat ik er naar toe ga, ga ik je shoppingguide gebruiken! Super leuk en handig joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem3.12.14

  Echt super leuk zo een shopping guide! Deze ga ik zeker onthouden voor de volgende keer dat ik er weer heen ga.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Nokke en Snuis klinken echt heerlijk, snel een keer daarheen gaan om rond te kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ziet er gaaf uit! Ik moet daar ook maar eens een kijkje gaan nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Anoniem7.12.14

  Toch maar een keer een tripje plannen naar het verre Rotterdam, ziet er erg leuk uit

  BeantwoordenVerwijderen