Photo Diary #10 | Kerst, spelletjes & een mega kerstpakket! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen -->

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Photo Diary #10 | Kerst, spelletjes & een mega kerstpakket!


Jeeeej, het is kerstvakantie! En ik kan je vertellen: daar ben ik met volle teugen van aan het genieten. De kerstvakantie vliegt altijd voorbij met twee dagen kerst en Oud & Nieuw, maar gelukkig is er ook nog genoeg tijd om leuke dingen te doen. De laatste tijd vind ik het zó leuk en gezellig om spelletjes te spelen. Dat heb ik dan ook héél véél gedaan de afgelopen dagen. Ook vierde ik kerst met mijn familie en kreeg ik een ge-wel-dig kerstpakket. Kijk je mee naar mijn week?

Mooie bloemetjes op het aanrecht!

Op zaterdag ging ik broodjes met appel, kaneel en rozijn bakken. De volgende avond zouden we namelijk een kerstdiner hebben en iedereen nam wat lekkers te eten mee.

Klaar om in de oven te gaan!

Van Kruidvat kreeg ik een hele leuke kerstkaart met drie maskertjes. Super leuk! :)

Zaterdagavond gingen we met de hele familie uit eten voor de 80e verjaardag van mijn oma. We aten bij 't Schaap in Barneveld en hadden een heerlijk, uitgebreid buffetje. Smullen!


Na de verjaardag van mijn oma stapte ik om kwart voor 11 's avonds nog in de auto, op weg naar Zetten. Ik ging namelijk weer bowlen met wat vrienden! Dit keer ging het verschrikkelijk slecht en bakte ik er helemaal niks van.


Op zondagochtend ga ik altijd naar de kerk en we zaten dit keer voor het eerst in ons nieuwe gebouw. Echt een mega groot gebouw en wat was het mooi geworden zeg!

Zondagavond gingen we gezellig eten met alle jongeren uit de kerk. Er was zoveel eten! Als toetje gooiden we allerlei soorten taart op een bordje. Ik kan je vertellen: het was een stuk lekkerder dan het eruit ziet!

Op maandag was ik flink moe. Ik had 's avonds heel veel zin in een lekker warm bad en dus ging ik in bad met chocolate chip cookies...

En keek ik mijn favoriete serie New Girl. Inmiddels loop ik weer helemaal gelijk met de serie hoe hij wordt uitgezonden in Amerika. Dat betekent dat ik nu dus steeds een week moet wachten voordat er een nieuwe aflevering online komt :(

Op dinsdag besloot ik dat ik maar eens wat aan school moest gaan doen. Ik heb zoveel leuke dingen gedaan de afgelopen tijd dat ik school een beetje verwaarloos had, oeps. Ik las het boek Leren Coachen voor de minor Coaching die ik volg. Gelukkig is het wel een heel interessant boek, wat het leren minder erg maakt.

Gezellig kaarsjes aan!

Ik miste mijn serie New Girl en besloot daarom maar om aan een nieuwe serie te beginnen. En dat was... How I Met Your Mother! Ik heb de serie ooit een tijdje gevolgd, maar ik ben gewoon weer bij aflevering 1 van seizoen 1 begonnen. Dat betekent dat ik nog 9 seizoenen te gaan heb :)

's Avonds ging ik naar Tim en speelden we Kolonisten met Tim, Jonathan en het zusje van Tim. Ik won BIJNA, maar op het laatst heeft toch Jonathan gewonnen.

En daarna speelden we nog FIFA. Ik weet niet hoe het kan, maar ik vind FIFA stiekem een beetje leuk. Ik vind voetbal zelf nog steeds ongelooflijk stom, maar deze game vind ik wel leuk.

Toen ik woensdag thuis kwam, stond er een pakketje om te wachten! Spannend...

En wauw, wat een verrassing was dit! Ik kreeg een geweldig kerstpakket van Beautiful Bijoux, vol met lekker kersteten, prachtige kettingen, armbanden en ringen, de sjaal die ik héél graag wilde (happy me!), een muts een T-shirt. Wat een verwennerij, heel erg bedankt Marlou! :)

Ik zocht ook alvast de kerstoutfit uit die ik wilde dragen op kerstavond. Dit is 'm uiteindelijk geworden!

Op de dag voor kerst is mijn oma jarig. Samen met mijn moeder en zusje gingen we naar Wekerom, waar mijn oma woont. Mijn zusje heeft een aantal weken geleden haar rijbewijs gehaald en ik zat nu voor het eerst bij haar in de auto. Ze rijdt super goed, veel beter dan ik, haha!

Mijn oom had een oproepje in de lokale krant gezet om mijn oma een kaartje te sturen voor haar verjaardag. Toen wij 's middags bij haar kwamen, had ze al meet dan 60 kaarten gekregen!

Dit is echt zo'n typisch oma-gebakkje: een berenklauw. ZO LEKKER!

 Daarna bereidde ik vast wat dingetjes voor voor het kerstdiner met mijn moeder.

Het kerstdiner op kerstavond was niet heel chique, maar wel lekker: we aten pizza!

's Avonds ging ik met Tim en Jonathan naar Harmen waar we gezellig kletsten en FIFA speelden. (Alweer...)Daarna gingen we naar de kerstnachtdienst. Het heeft toch altijd iets magisch, vind ik, om met Kerst naar de kerk te gaan! Ik spotte mezelf op één van de foto's die tijdens de dienst was gemaakt.

Samen met mijn zusje de restjes pizza op eten op eerste kerstdag, alsof we nog niet genoeg zouden (vr)eten die dag...

We gingen naar mijn oom en tante, waar we met de familie gingen eten. Samen met mijn zusje speelde ik Hotel. Ik vind het zo leuk om met kerst lekker spelletjes te spelen!

Iedereen maakte een gerechtje klaar. Dit was mijn gerecht: rode aardappels met spek, knoflook, laurier en tijm uit de oven.

Ook nog even Levensweg doen, wat had ik dat al lang niet meer gedaan!

Aan tafel! Mijn tante had de tafel mooi gedekt.

 Het voorgerecht was van mijn oma: zelfgemaakte champignonsoep. Altijd lekker!

Als hoofdgerecht hadden we van alles! Ik wilde dan ook alles proeven en gooide mijn bord goed vol. Hierna zat ik al zo vol, ik plofte bijna.

Maar een lekker toetje gaat er natuurlijk altijd nog in! Deze is gemaakt door mijn moeder: speculaas met amaretto, peer, mascarpone en pure chocolade. Echt ongelooflijk lekker.

's Avonds in bed even bijkomen met All You Need is Love. Wat heb ik weer lekker liggen janken :-)

's Avonds ging ik nóg meer spelletjes spelen met vrienden. Ik vind het helemaal leuk :) Dit keer speelden weer Kolonisten, met z'n achten!


En alsof ik nog niet genoeg spelletjes had gespeeld, gingen we op Tweede Kerstdag wéér spelletjes spelen! Ook dit keer deden we weer Kolonisten met de uitbreiding voor 6 personen.


Ik hing alle armbandjes aan de armbandenhouder die ik van Beautiful Bijoux heb gekregen. Zo handig! En het ziet er ook nog eens leuk uit!


De Tweede Kerstdag sloot ik af met vrienden met een héél luxe kerstdiner... bij de Mac Donalds.

Wat een leuk weekje was dit! Ik ben volop aan het genieten van de kerstvakantie en gelukkig heb ik nog een volle week vakantie voor de boeg. Op oudjaarsdag ga ik een dagje winkelen met mijn zusje in Arnhem, dat is altijd een traditie van ons. Voor de rest heb ik ook nog een spelletjesmiddag met vriendinnen en ga ik proberen om nog wat aan school te doen.
Mijn vertrek naar Istanbul komt nu ook héél dichtbij. Nog minder dan een maand voordat ik op het vliegtuig stap. Ik merk dat ik het nu ook wel heel spannend vind worden, maar dat is alleen maar goed denk ik!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

37 opmerkingen:

 1. Wauw wat een onwijs gezellig week heb je achter de rug. Heerlijk zo'n vakantie. Kan me voorstellen dat je al uitkijkt naar Istanbul. Gaat vast onvergetelijk worden!

  Fijne zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat een goddelijke dingen allemaal, heerlijk! Je kaneelbroodjes zien er ook heel erg lekker uit!
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah wat een gezellige foto's allemaal! Ziet eruit als een geslaagde week :D En pizza op kerstavond, het is eens wat anders haha! Wel allemaal heel lekker eten! En wow, nog minder dan een maand eer je naar Istanbul gaat, wat spánnend! Ben zooo benieuwd naar hoe 't daar wordt :D! X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volgens mij heb je een top kerst gehad , ik heb ook veel spelletjes gespeeld , zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke dagen Nicole! Veel gezelligheid en lekker eten. Je hebt ook een prachtig kerstpakket gekregen, wat een leuk verassing voor kerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk en gezellig verslag! :) Je kerstoutfit vind ik echt leuk en wow wat een gaaf kerstpakket!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nicole, ik had nog een vraag; Je gaat elke week naar de kerk, maar hoe ga je dat dan doen in Istanboel?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Zoë! Dat klopt :) Ook al zijn er in Istanbul 3.000 moskees, er is gelukkig ook een internationale christelijke kerk daar. Ik denk dan ook dat ik op zondag daar heen zal gaan tijdens mijn verblijf in Istanbul!

   Verwijderen
 8. Ah wat leuk dat je oom een oproepje geplaatst had! En wat een gezellige foto's van je kerstdagen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem28.12.14

  Wat een fijne week. Ik houd ook heel veel van spelletjes maar helaas de mensen in mijn omgeving iets minder. Balen! Wat fijn dat je nu naar een nieuw gebouw naar de mis kan gaan. Ik ga nog steeds naar de kerk in het dorp net als 20 andere oude mensen. Zo'n moderner iets lijkt me veel leuker! Zijn er ook wat jongere mensen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat tof dat je ook naar de kerk gaat, ook al zijn het misschien niet zoveel mensen! Ik ga zelf naar een evangelische gemeente en daar zitten inderdaad heel veel jongere mensen. Elke zondag zitten er meer dan 1000 mensen in de dienst!

   Verwijderen
  2. Anoniem29.12.14

   Oh jeetje! Hier zitten misschien nog 20 60+ers en dat was het dan. Je wordt bijna gedwongen om niet meer te gaan als er telkens zo ontzettend weinig zijn. Volgens mij is er bij mij in de buurt geen evangelische gemeenschap. Ken verder ook niemand van mijn leeftijd die nog wat doet met zijn/haar geloof. Maar ik ga zoeken ;)

   Verwijderen
 10. wat een gaaf kerstpakket :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een toffe week heb je achter de rug! Vrijwel iedere foto ziet er heel gezellig en sfeervol uit. Ik heb de afgelopen dagen ook heel veel spelletjes gespeeld. Zo leuk om te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Anoniem28.12.14

  Wat heb je een leuke week gehad! Ik vond het vooral leuk dat je oma al die kaarten kreeg na die oproep in de krant, echt onwijs lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke foto's allemaal! Ziet er heel gezellig (en lekker) uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super leuk al die spelletjes, zelf hou ik daar ook van :)
  Deze versie van Catan ken ik trouwens nog helemaal niet, ziet er apart uit!
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, leuk zijn spelletjes hè? Dit is de uitbreiding Zeevaarders. In plaats van straatjes bouwen, kun je ook met schepen de zee op en nieuw land ontdekken. Maakt het nóg spannender :D

   Verwijderen
 15. Wat een superleuk weekje! En heel met vrienden, supergezellig:) Het eten ziet er ook allemaal zo lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh ik heb dat theelichthoudertje van de Action ook, gezellig hé! Fijn dat je zo hebt genoten van de feestdagen! Geniet nog volop van je vakantie en nu kan je echt al beginnen aftellen naar Istanbul!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ah zo leuk! En zo te zien heb je inderdaad fijn genoten. Ik hoop je nog wel te zien voor je gaat, inderdaad.. Over een maand al. Wow!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Anita te Gussinklo28.12.14

  Superleuk om zo jouw kerstdagen rondom kerst te zien.
  Het ziet er gezellig en lekker uit.
  Herkenbaar die spelletjes & janken bij All you need is love.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Diaries zijn altijd zo leuk om te lezen. ziet ernaar uit dat je fijne dagen hebt gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een boel leuke foto's! Al dat eten ziet er ook heerlijk uit. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Super gezellig. Kolonisten van Catan vind ik ook leuk, maar vaak duurt het lang.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Erg leuk weer om te zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Het ziet er inderdaad uit als ontzettend fijne en gezellige dagen. En wat een super leuk pakket heb je gekregen zeg. Heel gaaf.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. wat heb je een leuke dingen laten zien, maar het meest vrolijk werd ik van al die kaarten voor je oma, zo gaaf dat daar zo veel mensen aan mee gedaan hebben, heerlijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Hmmm wat heb jij heerlijk gegeten met de kerstdagen! Ziet eruit als een gezellig weekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. lijkt me erg gezellig , en wat een leuke cadeautjes heb je gekregen !

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Leuke week! Ik heb Kolonisten als cadeau aan mijn familie gegeven en ik vind het echt een heel leuk spel :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Het ziet er allemaal zo geweldig lekker en gezellig uit! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Heerlijke week. En ja bij kerstvakantie horen gewoon spelletjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Nog gefeliciteerd met je oma's verjaardag!
  Wat een prachtige spullen in het pakket dat je had ontvangen met accesoires en sieraden.
  Gezellig om spelletjes te doen in deze vakantie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat een boel foto's! Dat kerstpakket is supergaaf. En wat lief al die kaarten voor je oma!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Anoniem4.1.15

  Toevallig, ik heb precies dezelfde laptop als jou. Verder vertrek ik over een week al naar Zweden om daar 5 maanden te studeren en ben ik compleet gespannen. Dus volkomen normaal hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Anoniem11.1.15

  Per toeval kwam ik op je blog terecht, en wat heb jij een geweldige blog!
  De positiviteit waarmee je schrijft maakt alles heel leuk om te lezen,
  blijf vooral zo doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen