Tips | Je koffer inpakken voor één nachtje weg

Als ik op vakantie ga, is er één ding dat ik altijd doe: een lijstje maken met de spullen die ik mee wil nemen! Ruim een week van tevoren stel ik een lijst op met alle dingen die ik niet mag vergeten in die vakantie. Tandenborstel, bikini en natuurlijk mijn knuffel: alles komt op de lijst. Doe ik dit niet, dan vergeet ik geheid wat.

Zo'n lijst maak ik meestal als ik wat langer op vakantie ga, bijvoorbeeld voor een week. Maar vorige week ging ik ineens voor één nachtje op "mini-vakantie". Samen met een aantal andere bloggers mochten we een nachtje in het Mercure hotel in Amsterdam slapen. En wat neem je nu mee als je slechts één nachtje van huis ging? Ik weet van mezelf dat ik al snel veel te veel meeneem en al snel baal dat ik met zoveel zooi loop te sjouwen. Daarom besloot ik nu eens kritisch te gaan kijken: welke dingen heb je écht nodig als je één nachtje weg gaat? Ik laat het je zien en geef je handige tips voor het inpakken van je koffer!Koffer of tas?

Vraag je zelf eerst eens af of je daadwerkelijk een koffer nodig hebt. Ik pakte de allerkleinste koffer die ik heb, mijn handbagagekoffertje. Toen ik al mijn spullen bij elkaar had gezocht, was zelfs deze koffer niet eens voor de helft vol. Daarom besloot ik alles uiteindelijk maar gewoon in een tas te doen. Een koffer is natuurlijk wel handig als je wat zwaardere spullen mee wilt nemen, omdat je een koffer wat makkelijker achter je aan kunt trekken dan een handtas.

Op zoek naar een leuke koffer? Check hier betaalbare koffers bij bol.com.

Make-upproducten

Als rasechte beauty lover begon ik natuurlijk met het uitzoeken van mijn beauty- en verzorgingsspullen. Ga ik een week weg op vakantie, dan zeul ik altijd twee mega toilettassen met me mee waarvan er één helemaal vol zit met make-up. Voor één nachtje leek me dat wat overdreven en daarom besloot ik helemaal back to basic te gaan en alleen de hoognodige make-upproducten mee te nemen.
 • Foundation
 • Mascara
 • Eyeliner
 • Blush
 • Poederkwast
Dit verschilt natuurlijk per persoon, sommigen hebben alleen al aan mascara genoeg en anderen willen bijvoorbeeld ook per se een poeder, highlighter en bronzer meenemen. Ik vind dat zelf niet zo nodig, maar met de make-upproducten die ik nu meenam, kwam ik echt een heel eind.

Verzorgingsproducten

Wat betreft de verzorgingsproducten, ook hierbij probeerde ik zo min mogelijk mee te nemen. Ik zocht eerst al mijn mini's op die ik nog had. Omdat ik in een hotel ging slapen, had ik al verwacht dat er wel douchegel zou zijn. Voor de zekerheid nam ik toch maar een mini'tje mee, maar mijn shampoo liet ik thuis. Ik had mijn haar die dag al gewassen en dat scheelt toch weer ruimte in je tas. Deze verzorgingsproducten nam ik mee:
 • Douchegel (mini)
 • Deodorant (hier had ik helaas geen mini van, maar die ga ik binnenkort toch maar eens aanschaffen!)
 • Parfum (mini flacon)
 • Tandpasta (mini)
 • Tandenborstel
 • 3 Wattenschijfjes (Beter dan de hele verpakking wattenschijfjes meenemen!)
 • Make-upremover (mini)
 • Dagcrème (mini)
Uiteindelijk paste alles (verzorgingsproducten én make-up) in één klein tasje. Top!

Kleding

Wat betreft kleding, omdat ik maar één nachtje weg ging, vond ik dat ik best twee dagen achter elkaar hetzelfde kon dragen. Dat scheelt ook weer ruimte in mijn tas! Ik trok een spijkerbroek, T-shirt, statementketting en vest aan. Het enige wat ik nog in mijn tas stopte, was een extra T-shirtje. Ik knoei namelijk nogal eens, zo zou ik in ieder geval een back-up hebben.

Pyjama & Ondergoed

Als ik geen lijstje maak, dan is dit wat ik altijd vergeet: mijn pyjama! Ik slaap altijd in een veel te groot mannen shirt (zó chill!) en een sportbroekje.

Ondergoed op de foto zetten, daar ben ik niet zo van, maar het is natuurlijk wel iets wat je niet moet vergeten. Eén schone BH, onderbroek en een paar sokken en je bent ready to go! 


Overige spullen

En tot slot nog wat overige spulletjes! Ik vind het heerlijk om voor het slapen gaan nog even wat te lezen, dus een boek mag niet ontbreken in mijn koffer. Ook mijn mobiel, MP3-speler en oplader gaan mee. Wat super handig is, met deze oplader kan ik zowel mijn mobiel, MP3-speler als tablet opladen. Dat scheelt ook alweer een hoop ruimte in je koffer of tas!

En wat natuurlijk ook écht niet kan missen in de koffer van Nicole van Roekel: iets te snacken! Ik sta erom bekend dat ik nogal van eten houd en tja, ook als ik maar één nachtje weg ga, heb ik het liefst wat te eten bij me. Alle bloggers die ook bij het event waren, kennen dit zakje met mini TUC's zonder twijfel, want ik liep er de hele avond mee rond, haha!

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad! Ik vind het in ieder geval handig om zo'n artikel achter de hand te hebben, voor als ik nog eens één nachtje weg ga. Ik ben benieuwd: wat mag er niet in jouw koffer ontbreken als je één nachtje weggaat? 

21 opmerkingen:

 1. Super handig artikel! Ik vind het zelf altijd moeilijker om mijn koffer te pakken voor een nachtje dan voor als je een week weggaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige tips! Ik probeer ook altijd zo min mogelijk mee te nemen. Wat betreft beauty artikelen ga ik meestal ook voor mini's, komen die ook eindelijk eens op, en je tas wordt minder zwaar, ideaal <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn lijstje! Het is inderdaad helemaal niet erg om twee dagen hetzelfde te dragen, je zag er leuk uit! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tips! & de tucjes zijn zó lekker haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo herkenbaar! Ik zou denk alsnog die koffer meenemen maar mijn complimenten dat je zo efficient hebt ingepakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vergeet niet vaak dingen, maar ik neem wel altijd veeeel te veel mee. Zeker kleding, knap dat jij dat niet doet. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Handig lijstje! Ik neem vaak teveel mee. Volgende week ga ik een weekend naar Madrid en neem ik alleen een kleine trolley mee, maar wil daar ook lekker gaan shoppen. Dus ik moet zeker niet teveel kleding meenemen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oeh, een kiekje in jouw koffer! Die tucjes, haha. Ik vond het geniaal dat je buiten op de stoep ineens een zak TUC's onder je arm vandaan haalde.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is echt super handig! Ik pak altijd veel te veel in waardoor ik meer spullen meeneem dan eigenlijk nodig haha.. Dit is erg leuk om te zien, hoe jij dit zo doet :) Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuk artikel, goede tips! Je hebt echt goed ingepakt, handig al die mini's! X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goede tips, handig lijstje! Ik heb sowieso altijd veel te veel bij...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Handig zo een post. Helaas voor mij ga ik nooit alleen een nachtje weg. Man en twee kids ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. handig artikel, ik ben ook zo'n over-packer >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Handig, ik neem ook altijd veel te veel mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Handig artikel dit! Ik neem ook altijd snel veel te veel mee haha

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik neem dan ook nog mijn tablet mee, maar niet altijd. Hangt er een beetje vanaf of ik een tijdje alleen ben of dat ik met anderen ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ideaal voor een student als ik. Ik blijf regelmatig ergens één nachtje slapen en heb altijd de helft van de spullen die ik bij me had, niet nodig gehad..

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Heel handige tips! Goed om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen