Steun Pink Ribbon met #DeBand

Even iets heel anders dan wat je normaal voorbij ziet komen op Cocogold.nl, maar niet minder belangrijk om aandacht aan te besteden. Ik denk dat iedereen Pink Ribbon wel kent. Pink Ribbon is een organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Ze financieren wetenschappelijk onderzoek met als doel de juiste behandeling én een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.
Ik hoef jullie niet te vertellen dat kanker een verschrikkelijke ziekte is. Ik denk dat iedereen wel iemand in zijn of haar omgeving kent die de ziekte heeft, heeft gehad of is gestorven aan deze ziekte. Ik vind het onwijs goed dat er zoveel organisaties zijn die zich inzetten tegen kanker.

Oktober is borstkankermaand. Gedurende de hele maand oktober wordt er aandacht gevraagd voor de ziekte door Pink Ribbon. Wil je Pink Ribbon nu ook steunen? Dat kan! Via de website van Pink Ribbon kun je nu het Pink Ribbon armbandje kopen. Je betaalt hiervoor €12,95 en daarvan gaat €7,26 rechtstreeks naar onderzoek. Het armbandje is verkrijgbaar in het roze en bruin en hebben een bedeltje waarop twee handen staan. Pink Ribbon slaat namelijk de handen ineen voor borstkankeronderzoek. 
Pink Ribbon roept mensen op om een foto van zichzelf met de armband te delen via social media, onder de hashtag #deband. Via social media kun je laten zien met wie jij een band hebt.

Ik vind dat Pink Ribbon onwijs goed werk verricht. Ik heb het armbandje opgestuurd gekregen voor mijn blog, maar heb zojuist ook nog een bedrag overgemaakt naar de stichting. Natuurlijk hoop ik dat jullie dat ook doen, om er zo voor te zorgen dat er steeds meer onderzoek kan worden gedaan naar borstkanker!

14 opmerkingen:

 1. Mooie armband en een goed initiatief !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hem nog niet gespot! Als ik hem zie ga ik hem natuurlijk wel aanschaffen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie armband! En super dat je hier aandacht aan wilt besteden. Net wat jij zegt: Iedereen krijgt (in)direct te maken met kanker. Afschuwelijk!
  Ik meen me echter te herinneren dat er nogal wat aan "de strijkstok" blijft hangen bij Pink Ribbon. Ze waren behoorlijk in opspraak een paar jaar geleden en sindsdien steun ik ze niet meer.
  Lees dit maar eens:

  http://www.bussumsnieuws.nl/lees/12838/pink-ribbon-verder-in-opspraak

  Ik geef liever aan KiKa en KWF. Het kan natuurlijk zijn dat er veel veranderd is, maar een jaar of 4 geleden ging slechts 1.8% van het opgehaalde geld naar onderzoek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi initiatief!
  Ik denk wel dat ik dit ga kopen, want onlangs is de mama van een van mijn beste vrienden aan borstkanker gestorven.

  Liefs,
  Eva ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk armbandje, hoewel ik de Pink Ribbon armbanden van voorgaande jaren stiekem veel leuker vond! Die draag ik dan ook nog regelmatig :)

  Ik vind het een goede actie dat ze elk jaar een aantal spulletjes uitbrengen waarvan een deel naar Pink Ribbon gaat, je koopt immers vaak toch sneller een armbandje dan dat je geld overmaakt (in ieder geval, dat is mijn ervaring). Helaas vind ik het wel moeilijk om te bepalen of het geld uiteindelijk echt in onderzoek wordt gestoken, vanwege de negatieve berichtgeving in de media van de laatste jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een mooie armband! Deze ga ik aanschaffen, wat een belangrijke actie is dit toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. erg leuk armbandje ♥ ga morgen in de stad meteen even langs de etos, die verkopen vaak ook de pink ribbon armbandjes xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi initatief van Pink Ribbon! Ook een leuk simpel armbandje, deze ga ik kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elk jaar hebben ze weer een mooie armband. De vraag blijft of ze maar 1x per jaar aandacht moeten vragen, het is namelijk altijd nodig. Het blijft toch een goed initiatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooi armbandje voor zo'n goede actie!

  BeantwoordenVerwijderen