Spullen maken niet gelukkig - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Spullen maken niet gelukkig


Normaal ben ik niet zo persoonlijk op mijn blog. Ik zie mijn blog meer als een website of een online magazine, dan een persoonlijke dagboek. Maar vandaag word ik een keer héél persoonlijk. Ik voelde de behoefte om dit op te schrijven en met jullie te delen, omdat ik denk dat iedereen hier wat van kan leren.

Ik blog nu al ruim drie en half jaar. Ooit ben ik begonnen met bloggen omdat ik het altijd al leuk vond om te schrijven. Ik volgde de grote blogs zoals Miss Lipgloss en Beautygloss en dacht: dat wil ik ook! Begin 2011 startte ik mijn blog. Toen had ik nooit, maar dan ook echt nooit gedacht dat ik nu zou zijn waar ik nu ben. Mijn blog is, vooral het afgelopen jaar, ongelooflijk hard gegroeid. Steeds meer mensen bezoeken mijn blog, ik krijg de leukste reacties en elke dag geniet ik een beetje meer van het feit dat ik zo’n plekje op het internet heb.


Mijn eerste perspakketje
Doordat mijn blog inmiddels zo gegroeid is, zien ook bedrijven de waarde van mijn blog. Het is nog maar iets langer dan anderhalf jaar geleden dat ik voor het eerst een perspakketje kreeg voor mijn blog. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was een pakketje met een aantal make-upproducten en parfums. Wauw, wat was ik blij en vooral ontzettend trots dat ik dit zomaar kreeg voor mijn blog. Het pakketje heeft dagen op mijn bureau gestaan en elke dag pakte ik de producten er weer uit en besefte ik: dit heb ik gewoon gekregen! Ik heb ontzettend mijn best gedaan om er een leuk artikel over te schrijven.

Mijn eerste perspakketje. En na het eerste perspakketje kwam er meer. Ik werd uitgenodigd voor persevents, waarna ik naar huis ging met de meest geweldige goodiebags. Ik werd benaderd door webshops met de vraag of ik kleding wilde uitzoeken. Ik kreeg gratis schoenen en in een jaar kreeg ik letterlijk honderden make-upproducten.


De droom van elke vrouw?
Waarom ik dit vertel? Niet omdat ik op wil scheppen, of omdat ik wil laten zien hoe goed ik wel niet ben dat ik al deze spullen krijg. Ik wil dit vertellen om jullie iets te laten realiseren.
Je zou denken dat er niets beters is op de wereld dan dit. Je wordt bedolven onder de meest geweldige kledingstukken, schoenen en make-upproducten, zonder dat je er ook maar één cent voor neer hoeft te leggen. Dat klinkt toch als de droom van elke vrouw?

In het begin dacht ik ook dat er niets beters op de wereld was. Ik werd dolgelukkig van die prachtige kleding (ook al had ik al tien soortgelijke truien), die geweldig gepigmenteerde lipstick (ook al had ik er 80 (!) in mijn laatje liggen) en dat mooie paar zwarte laarsjes (alsof ik die nodig had). Begrijp me niet verkeerd, nog steeds vind ik het onwijs gaaf om deze dingen te ontvangen. Ik heb er hard voor gewerkt en ik voel me ook vereerd dat dit mij overkomt.


Spullen maken niet gelukkig
Maar door dit alles heb ik één heel belangrijk ding leren beseffen: spullen maken niet gelukkig. Hoe geweldig het ook lijkt om een kast vol met kleding te hebben, zodat je elke dag van het jaar iets anders aan kunt trekken, dat is het niet. Op sommige momenten word ik gek van mijn spullen. En het ergste is, je ontwikkelt een drang in je hoofd die zegt: “Meer, meer, meer!”
Het is nooit goed, het is nooit genoeg. Ik merkte dat ik steeds meer waarde ging hechten aan mijn spullen. Volgend jaar ga ik voor vijf maanden naar Istanbul en natuurlijk kan ik dan niet veel mee nemen. Ik dacht bij mezelf: “Hoe kan ik ooit afscheid nemen van al mijn mooie spullen?” Ik schrok onwijs van deze gedachte. Wat was er met mezelf gebeurd? Waarom hechtte ik ineens zoveel waarde aan spullen, terwijl ik vroeger ook héél gelukkig (misschien zelfs nog wel véél gelukkiger) was met twee mooie lipsticks, één favoriete broek en één heel fijn paar schoenen?

Ik ben blij dat ik dit nu besef. Je kunt bijna zeggen dat ik verslaafd was aan spullen. Vanaf nu af aan wil ik dat absoluut niet meer. Ik heb mijn kamer gisteren helemaal ondersteboven gehaald en echt ontzettend veel spullen weggedaan. Dit geef ik allemaal aan vriendinnen of aan het goede doel. Natuurlijk zal ik spullen blijven ontvangen voor mijn blog, ik zie het tegenwoordig ook meer als super leuke én interessante content voor mijn blog, dan alleen maar als “spullen waarvan ik toch al genoeg heb”.


Ik wil niet afhankelijk zijn van mijn spullen 
Wat ik hier mee wil zeggen is: ga bij jezelf na wat écht belangrijk is in je leven. Natuurlijk zul je wel eens jaloers zijn op iemand anders, bij wie het lijkt alsof hij of zij het veel beter heeft. Een groter huis, duurdere kleding en veel meer schoenen. Het probleem is dat de drang dat je altijd “beter en meer” wilt, er altijd zal blijven. Ik denk dat het ook wel iets menselijks is, je behoeftes zijn nooit volledig vervuld en als het éven kan, zou je best meer geld willen hebben. Dan wordt je leven toch leuker? Ik heb inmiddels ondervonden dat het niet zo is.
Wat ik écht belangrijk vind in het leven zijn niet mijn spullen. Ik wil kunnen genieten van de fijne mensen die ik heb in mijn omgeving, de mooie wereld waarin we leven en van simpele dingen zoals een hele warme dag in september of een schattig, oud stelletje die hand in hand op straat loopt. Ik wil niet afhankelijk zijn van mijn spullen.

Ik ben benieuwd hoe jij hierover denkt. Hoe zit jij in elkaar? Hecht jij veel waarde aan jouw persoonlijke bezittingen of ben jij meer iemand die investeert in andere mensen of ervaringen? 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

53 opmerkingen:

 1. Goed artikel en mooi geschreven! Ik denk dat ik toch wel graag meer en meer spullen wil, maar er toch ook weer niet super veel waarde aan hecht. Een beetje er tussen in, maar zeker goed om eens over na te denken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow, wat een mooi geschreven artikel, ik merk echt dat dit vanuit 'je binnenste' komt. Ik kan me ook heel goed voorstellen hoe zo'n proces gaat. Ik krijg ook regelmatig pakketjes binnen van bedrijven, maar ik probeer ook heel bewust om me daar niet teveel aan te hechten. Goed van je dat je besefte dat je een 'spullendrang' ontwikkelde, en dat je daar nu nee tegen zegt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aan de ene kant hecht ik wel waarde aan spullen, en al helemaal in de spullen die ik al heb, daar ben ik trots op. Maar sinds kort ben ik wat meer van het sparen geworden, en denk ik wel veel bewuster na voordat ik iets koop;' heb ik het wel echt nodig?' 'Maar je hebt al zoveel lipsticks'. Vroeger voelde ik de drang om continu dingen te willen hebben, maar tegenwoordig heb ik veel minder de drang om iets te willen. Geeft echt een heel fijn gevoel en een rust in mijn hoofd, heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Supergoede post! Ik ben door exact dezelfde fases als jij gegaan. Nu kan ik zonder moeite dingen loslaten, al denk ik wel dat spullen hoe dan ook deels bijdragen aan geluk. Niet op zich, want andere zaken zoals familie, liefde, vriendschap zijn véél belangrijker maar in the long run kan ik ook erg blij worden van materiële zaken en dan merk ik dat mijn geluksgevoel omhooggaat! Oke lange uitleg haha maar vins dit een heel mooi onderwerp om over te praten :)! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat mooi geschreven! Om eerlijk te zijn herken ik dit wel bij mezelf. Ik ontvang dan niet producten voor mijn blog, maar een vriendin van mij is best wel rijk en zij heeft echt heel veel kleding! Dan denk ik ook heel vaak van dat wil ik ook, dit moet ik ook hebben enzovoorts, maar nu denk ik ook waarom hecht ik er zoveel waarde aan? Toch denk ik dat het wel gewoon iets menselijks is, maar alsnog! We zouden hier veel minder waarde aan producten moeten hechten! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een ontzettebnd mooi persoonlijk geschreven blogpost!
  En ik sluit me er dan ook voor de volle 100% bij aan, veel is leuk maar maakt zeker niet altijd gelukkig!
  Heel mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg mooi geschreven, en goed dat je dan veel weg heb gedaan! Ik moet zeggen dat ik persoonlijke artikelen zoals deze ook heel erg leuk vind :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie post Nicole! Heel goed van je dat je zo open over dit onderwerp schrijft. Het is een super goed idee om de spullen onder je vriendinnen en goede doelen te verdelen. Ik denk dat ze daar heel blij mee zullen zijn. Voor ons bloggers is het denk ik gek genoeg heel normaal om zoveel te krijgen. Een ander is er volgens mij veel blijer mee :)

  Ik vind het een heel interessant onderwerp en heb er een tijdje geleden ook over na zitten denken. In de afgelopen jaren heb ik ook echt veel spullen gekregen en veel belandde uiteindelijk de kast. Op alles wat werd aangeboden zei ik ja, gewoon voor het 'hebben' inderdaad, zoals jij ook schrijft. Maar laatst realiseerde ik me dat ik de spullen niet nodig heb. Mijn blog is er niet eentje die alleen maar kan bestaan als ik die spullen heb. Laatst heb ik daarom besloten nu alleen nog voorstellen te accepteren waar ik ook echt wat aan heb en wat interessant is voor mijn blog. Voor beautybloggers kan ik het wel goed begrijpen, want zij hebben de spullen toch wel nodig om voor content te kunnen zorgen. Top artikel Nicole! Heel interessant ook om de meningen van anderen te lezen. Ik kom vanavond nog eventjes terug!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk om ook jouw mening hierover te horen Jennie! Inderdaad, voor ons wordt het bijna normaal om wekelijks pakketjes te krijgen, terwijl het voor de buitenwereld helemaal geweldig lijkt!
   Wat goed ook dat je je hebt gerealiseerd dat je die spullen niet nodig hebt en dat je alleen nog maar dingen accepteert die je écht nodig hebt of waardevol zijn voor je blog.
   Volgens mij word je daar ook veel gelukkiger van. Ik ben van plan om het precies zo te doen!

   Verwijderen
 9. Heel erg mooi geschreven! Sinds iemand in mijn familie ziek is geworden, hecht ik heel veel waarde aan de kleine dingen: de zon die schijnt, een kopje koffie, een lief berichtje. Spullen zijn alleen fijn om 'erbij' te hebben, maar gelukkig kan je er niet van worden! Net zoals jij zei: je wilt alleen maar meer meer meer! Heel fijn artikel vind ik dit, want hierdoor ga ik me weer beseffen dat het daarom niet draait! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om te lezen! Ik kan me inderdaad voorstellen dat als er zoiets heftigs in je leven gebeurt, je echt even stil gaat staan bij wat nu echt belangrijk voor je is. Goed dat je je hebt beseft dat je niet gelukkig kunt worden van spullen!

   Verwijderen
 10. Wauw heel erg goed en mooi geschreven! En ik ben het ook helemaal met je eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik moet eerlijk zijn, ik geef ( ombewust ) heel erg om spullen. Ik kan er echt van genieten en als ik iets koop kan ik daar een paar dagen blij om zijn. Toch ben ik wel veranderd, ik geniet onwijs van mijn laatstne jaar op deze school en alle leuke uitjes met vrienden. Of lieve reacties op mijn blog. Maar het blijft een zwak punt denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is ook helemaal niets mis mee als je iets koopt en je daar blij mee bent. Maar het is veel leuker om weken of maanden voor iets te sparen en het dan eindelijk te kunnen kopen! Dan blijft het bijzonder en dan mag je er ook zeker blij mee zijn. En wat goed dat je ook van zulke mooie dingen in het leven geniet zoals leuke reacties op je blog en je vrienden!

   Verwijderen
 12. Wat een goed artikel! Ik weet ook nog wel dat ik mijn eerste pers pakketje kreeg, ik was er dol blij mee! Ik hecht zelf wel waarde aan mooie spullen, vooral mooie spullen in huis. Ik ben graag thuis en als ik dan om me heen kijk kan ik echt genieten van al het moois. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een ontzettend goede post! Ik denk dat veel mensen hieraan kunnen relateren. Ik ben het volledig met je eens! Ik ben plotseling ontslagen omdat het niet goed gaat met het bedrijf en dan moet je toch beter op je financiën letten, maar ook positief blijven. En wat blijkt? Ja ik wil natuurlijk nog steeds wel graag nieuwe kleding helemaal nu het seizoen eraan komt, maar ik heb niet meer zoveel geshopt als eerst en het doet me ook niet zoveel. Ik word gelukkig van de mensen om mij heen en waar ik me gewoon mee bezig houd. Kleding en geld is leuk en maakt dingen een stuk gemakkelijker, maar happy worden en zijn hangt daar zeker niet van af!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat mooi om jouw verhaal te horen! Zo'n omslag in je leven is natuurlijk totaal niet leuk, maar het zet je wel aan het denken. Wat goed ook dat je inziet dat het je eigenlijk niet zoveel doet dat je misschien nu niet alles kunt kopen wat je wilt. En inderdaad: happy zijn heeft niets te maken met het kopen van kleding, make-up of schoenen! :)

   Verwijderen
 14. Mooi geschreven! Ik ben het helemaa met je eens. Tuurlijk is het leuk om soms wat te krijgen, maar wanneer je er maanden voor spaart en t dan zelf koopt is t eigenlijk nog veel leuker. En dan niet 5, maar 1. Alleen wat je echt wilt. Spullen nemen tegenwoordig de overhand, je ziet t overal. Wat dacht je van de nieuwe iPhone. Iedereen die snachts in de rij stond.. Goed om bij dit onderwerp stil te staan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die hele iPhone hype, daar snap ik ook niets van! Vond dat zo bizar om te zien... Ik ben het zeker met je eens! Ergens voor sparen en het dan kunnen kopen is zó leuk! Want dan kijk je er al maanden naar uit en dan is het eindelijk zover. :)

   Verwijderen
 15. Mooi geschreven! En heel herkenbaar. Je wil altijd meer.. Al heb je meer als genoeg. Ik zou er ook niet zonder kunnen. Want het maakt me zo ontzettend blij. Toch geef ik veel weg. Ik weet dat mijn fam en vrienden minder hebben en ik ze daar erg blij mee maak! En dat gevoel weegt zwaarder dan zelf zoveel hebben. Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een te gek geschreven artikel Nicole! Ik ben het zo met je eens, ik denk dat je alles al gauw voor lief neemt. Nieuwe standaard, alles is leuk en je hoeft zelf vrij weinig meer te kopen. Ik geniet ervan om een wishlist te hebben en beetje bij beetje alles af te strepen! En tegenwoordig is het ook makkelijk om alles te kopen, te hoarden en ga zo maar door!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat goed verwoord. Dat je als Blogger die spullen krijgt, maakt misschien extra hebberig. Maar in deze tijd zijn veel mensen erg materialistisch. Ik vind het goed van je dat je op deze manier aangeeft dat al die spullen die je krijgt je eigenlijk helemaal niet gelukkig maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi geschreven! Ik probeer weinig waarde aan spullen te hechten, maar soms is het lastig. Ik probeer zo min mogelijk dingen te kopen, alleen dingen die ik echt leuk vind en echt ga gebruiken. Soms moeilijk, maar ik doe mijn best :) Goed dat je hier een artikel aan besteed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Wauw Nicole, onwijs mooi geschreven! Ik vind het echt heel goed dat je er zo over beng gaan denken, en ook top dat je dit online durft te zeggen! Ik denk dat de wat kleinere bloggers, ik bijvoorbeeld, alleen maar dromen van gratis spullen, omdat het onwijs cool lijkt om gratis spullen te krijgen! Maar alsnog weet ik niet hoeveel waarde ik er aan zou hebben, als het erop neer komt boeien spullen me niet zoveel ;) Nogmaals, onwijs mooi geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Je hebt helemaal gelijk! Ik irriteer me ook regelmatig aan de hoeveelheid spullen die ik eigenlijk heb. Gelukkig hecht ik er nu wel een stukje minder waarde aan, maar een tijdje geleden was het héél erg.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wauw wat heb je dit toch ongelooflijk mooi beschreven, prachtig artikel en ik heb elk woord ervan gelezen. Heel mooi dat je dit beseft, beschrijft en het is heel herkenbaar. Spullen maken je als mens niet gelukkiger, misschien heel even maar dit gevoel verdwijnt snel. Ervaringen daarentegen zijn zoveel waardevoller! Maar niets gaat boven lieve mensen om je heen <3

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben ook aan het opruimen, op mijn blog zijn video's te zien hoe ik mijn stashes uit zoek en ik heef veel weg. Ik word blij van mooie spullen, ik zie het als een luxe om dat te mogen hebben. Toch zou ik zonder niet ongelukkig zijn. =)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Mooie woorden. Soms kan ik echt naar een bepaalde wishitem uitkijken en denken 'hebben, hebben, hebben!' maar weer ook dat dit nooit een echte toevoeging in het leven zal zijn.

  Spullen zijn leuk, maar uiteindelijk draait het daar natuurlijk niet om.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Goed artikel! Doet je wel beseffen dat sommige niet tastbare dingen veel meer waarde hebben dan de lading schoenen of kleding in je kast.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Het is zoiets verraderlijk materialisme...

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat goed dat je hier over schrijft! Ik moet zeggen dat het wel heel gaaf is als je zoveel ontvangt om te testen! Maar ik begrijp je ook helemaal, want spullen zijn nou eenmaal niet alles. Hoewel ik ook wel weer vrolijk word als ik nieuwe make-upjes ofzoiets heb gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi geschreven en ontzettend herkenbaar. Ik ben ook echt ontzettend gehecht aan mijn spullen, maar eens in de zoveel tijd krijg ik ineens de drang om een hoop weg te doen. Maar je hebt helemaal gelijk, van spullen word je niet gelukkig.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuk dat je hierover schrijft! Ik heb er ook al eens bij stil gestaan en heb toen een groot deel van mijn kleren er uit gehaald om weg te geven aan mijn vrienden en familie.
  Mooi artikel hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat mooi geschreven Nicole! Spullen kunnen het leven makkelijker maken, je er mooier uit laten zien, zekerder laten voelen, maar zijn zeker niet belangrijker, dan fijne mensen om je heen. Ik heb veel liever lieve mensen om me heen om dingen mee te delen, dan een huis vol spullen. Vandaag heb ik ook heerlijk in de zon gewandeld en daar ab genoten. Dat kan zo fijn zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Een otzettend leuk en goed geschreven artikel...het spreekt mij heel erg aan want haast 4 jaar geleden besdloot ik mijn grote huis te verruilen voor een heel klein huisje in een andere stad..En bij veel kleiner gaan eonen hoort opruimen en wegdoen...en ik zal eerlijk zeggen, ik vond het verschrikkelijk op dat moment, ik heb echt gehuild...achteraf gezien had ik het veel eerder moeten doen, want er kwam namelijk ruimte in mijn leven en in mijn hoofd voor andere dingen,...leukere dingen, fijnere dingen....van spullen word je echt niet gelukkig, het is leuk om te hebben, maar het moet niet benauwdend worden....mooi artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Wat ontzettend mooi geschreven, en ook sterk van je dat je zo persoonlijk in dit artikel naar voren komt. Ik was vroeger altijd ontzettend verwend, mijn ouders hadden beide een eigen bedrijf en ik heb mijn moeder wel eens tegen vriendinnen horen zeggen "ik weet niet hoe ik dit geld ooit zal krijgen", maar toen de tijden van crises kwamen veranderde de hele boel en moesten we ineens letten op elke euro. Dit heeft mij ontzettend wakker geschud en daar ben ik blij om, ik ben nu gelukkiger met minder dan ik destijds met meer was. Het voelt gewoon goed om ergens hard voor te kunnen werken en te kunnen kopen zodat het écht van jou is!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. terri21.9.14

  Wauw, wat een goed artikel! Het zet mij in ieder geval aan het denken... Bedankt Nicole,dit is eigenlijk een beetje wat ik nodig had!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Mooi geschreven, en ook goed dat je tot dit inzicht bent gekomen. Ik heb mijn blog al jarenlang, maar ik heb bijna nog nooit reclame-artikelen gemaakt. Zo'n persoon ben ik niet. Ik wil vooral ook dat mijn blog juist wel persoonlijk blijft. Als ik dan ga schrijven over webshops met duren kleding, omdat ik dan toevallig wat mag uitzoeken, dan ga ik er toch niet op in. Ik vind dat gewoon heel tegenstrijdig. Ik vind het prima dat andere blogs het wel doen, maar mijn favoriete artikelen blijven vaak wel de persoonlijke, eerlijke artikelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Ik vind het heel tof van je dat je dit op je blog zet; je blog gaat natuurlijk over 'spullen' maar dit soort artikelen maakt het juist helemaal geweldig: je beseft je gewoon hoe het echt zit en laat dat je lezers ook lezen, supergoed! Lekker down to earth, helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Dit heb je heel mooi geschreven! denk inderdaad ook dat het zo is, spullen maken niet gelukkig. Ik sluit me volledig bij je aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Janet21.9.14

  Super nice, Nicole! Ik denk dat je de spijker op z'n kop slaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Mooi geschreven en helemaal waar! Ik moet binnenkort ook eens grondig mijn spullen doorzoeken, want waarschijnlijk kan er dan ook heel veel weg!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Anoniem22.9.14

  Woow, super goed dat je dit zegt! Merk het bij mezelf ook wel, dat steeds maar meer willen. Goed idee om je kledingkast helemaal op te ruimen. :)

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Anoniem23.9.14

  Wauw wat een onwijs goede blog! Echt prachtig geschreven en helemaal waar! X

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Anoniem23.9.14

  Heel mooi gezegd!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Echt, ik herken mezelf hierin. Vroeger was ik zo blij als ik twee dingetjes uit kruidvat kreeg en nu beschouw ik het als een dikke faal op mijn shop-dag. Met kledij heb ik dat gelukkig niet. Ik geef niet snel en vaak geld uit aan kleding en geef veel weg. Voordeel van een kleine kast te hebben misschien. Ik moet me ook wat meer focussen op iets anders, voor het te laat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Heel mooi geschreven. Ik vind het lastig. Ik heb gewoon niet veel te besteden en heb inderdaad dus de 'meer drang'. Als ik spullen krijg word ik daar gelukkig van omdat ik zelf niet zomaar spullen kan kopen. Op dat moment hebben die spullen zeker wel een bepaalde waarde.
  Anderzijds klopt het wat je zegt. Mensen om je heen en van hen genieten is veel belangrijker. Maar ik houd wel van balans. Als alleen mijn sociale leven goed loopt, maar eigenlijk zit ik diep in de shit of kan ik maar weinig doen, ben ik ook niet gelukkig. Andersom ook niet als ik wel genoeg kon uitgeven maar mijn sociale leven staat niet op de rails.

  Ik denk dus dat het gaat om balans. Snap je wat ik bedoel?

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Ik ben getipt door Dagmar om hier te lezen en inderdaad.. je raakt hem op de juiste plek! Ik koop de laatste tijd veel voor mijn dochter en voor mezelf niet zoveel eigenlijk. Waarom ik het voor haar koop? Omdat ik haar niets tekort wil doen.. Terwijl ze eigenlijk al alles heeft wat een klein meisje kan willen.. Er wordt enorm veel van haar gehouden,, en dat is eigenlijk het belangrijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Oh wauw, zo mooi geschreven. Het raakt me echt. Ik heb zelf ook veel waarde gehecht aan spullen, maar de laatste tijd doe ik steeds vaker dingen weg. Dingen waar ik niets mee heb en dingen die ondertussen al verstoffen. In mijn kamer ligt zoveel, dat ik er af en toe beter iemand anders blij mee kan maken. Als ik nu iets koop of krijg ben ik er écht blij mee. Als ik er niet blij mee ben, dan is het zo weer weg. x

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Heel herkenbaar dit. Ik blog nu negen maanden en krijg perspakketjes en mailtjes om gratis kleding/schoenen en accessoires uit kiezen. Ik denk dat velen denken dat het altijd geweldig is om snel te groeien en spullen te ontvangen. Maar die spullen maken idd niet niet gelukkig. Vooral omdat ik soms het gevoel heb dat ik in een achtbaan zit. Ik ben heel dankbaar, begrijp me niet verkeerd, maar ik zoek heel erg balans in t bloggen, vrije tijd en studeren. Spullen bieden namelijk geen geluk en rust. Mooi artikel !

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Via de blog van Esmée ben ik op je blog terecht gekomen en ik heb met veel interesse dit artikel gelezen! Ik denk dat dit voor veel mensen heel herkenbaar is, aangezien we toch in een materialistische consumptiemaatschappij leven. Mijn blog is nog lang niet zo groot als de jouwe, maar ook ik krijg wel eens dingen gratis vanwege mijn blog en hoewel ik daar erg dankbaar voor ben, zie ik duidelijk in dat het mij niet écht gelukkig maakt. Tuurlijk ben je er heel blij mee, zeker omdat je leuke content wilt hebben voor je blog, maar het is heel wat anders dan het krijgen van liefde van de mensen die het dichtst bij je staan. Ik denk dat het verschil tussen materieel en immaterieel geluk soms moeilijk te onderscheiden is voor mensen en vaak is er een moeilijke periode voor nodig om dat verschil te leren. Ik hoop dat dit artikel mensen aanzet om er wat meer over na te denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Anoniem6.10.14

  Wat goed geschreven zeg en zo herkenbaar, ik ben zelf namelijk op moment ook zo, wil van alles nog meer en het kan niet genoeg zijn!!! te erg en het moet ook stoppen, ik kan ook moeilijk afstand doen van spullen maar wat je zegt genieten van de mensen om je heen is belangrijker dan wat dan ook. Prioriteiten moeten bij mij weer aangescherpt worden en de gat in mijn hand moet dicht!!!

  BeantwoordenVerwijderen