Kletspraatje #2 | Eerste schoolweek overleefd! - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Kletspraatje #2 | Eerste schoolweek overleefd!


Het leek wel gisteren dat ik uit kon slapen tot 1 uur 's middags, vervolgens in mijn bikini in de zon ging liggen en 's avonds aan het barbecueën was. Helaas is niets minder waar: mijn eerste schoolweek zit er weer op.

Maandagochtend zat ik weer om half 12 in de collegezaal, wat stiekem toch wel weer even wennen was. Ik heb ruim twee en halve maand vakantie gehad, waarvan ik een deel aan het werk was en een deel op vakantie was, en eigenlijk was ik er wel weer aan toe om naar school te gaan. Ik vond het leuk om al mijn klasgenoten weer te zien, aan mijn minor te beginnen en het allerbelangrijkst: weer lekker in een vast ritme komen! Hebben jullie dat ook?

Ik heb nog welgeteld 7 dagen om 20 hoofdstukken in dit boek te lezen. Mehh, ik kom er maar niet doorheen!
Minor met buitenlandse studenten
Maar toch hakt zo'n eerste week school er bij mij altijd wel in. Deze week had ik 24 uur les, wat misschien klinkt als appeltje-eitje, maar als je bedenkt dat ik vorig jaar ongeveer 12 uur les had, was dit toch wel even een heel ander verhaal. Dit jaar is mijn afstudeerjaar en dat staat toch wel bekend als het meest pittige jaar van de hele opleiding. Dit blok volg ik naast mijn normale Communicatie lessen ook een minor en laat ik nu net de minor hebben gekozen die erom bekend staat vrij zwaar te zijn. Op maandag-, dinsdag- en woensdagmiddag volg ik mijn minor en de overige dagdelen zijn bestemd voor de normale Communicatie vakken. Gelukkig bevalt het me tot nu toe erg goed! Ik doe de minor European Culture, waarbij we alles leren over de geschiedenis, talen en cultuur van de Europese landen. Ik volg de Engelstalige minor, wat betekent dat alles in het Engels gaat. Gelukkig ben ik dat wel gewend én vind ik het heel leuk om in het Engels les te krijgen. Er zijn ook een aantal buitenlandse studenten die deze minor met ons mee studeren, dit keer zijn dat drie Koreaanse studenten, twee Tsjechische meisjes en een jongen uit Roemenië. 

Communicatie vakken
Ook de vakken die ik dit blok bij Communicatie krijg zijn heel erg leuk! In elk blok doen we een project en de vakken die je daarbij krijgt, zijn allemaal ondersteunend voor dat project. Aan het einde van dit blok presenteer je met een groepje het jaarverslag van een bedrijf. Wij hebben gekozen voor Heineken. De vakken die we hierbij krijgen zijn Debatvaardigheid, Creatief Schrijven, Jaarverslag en Designmanagement. Ik verbaas me erover hoe goed het me ineens lukt om op te letten tijdens de colleges, wat wel laat zien hoe leuk ik het vind.

De Hagia Sofia moskee in Istanbul, dit blijft toch mijn favoriete foto!
Alles regelen voor Istanbul!
Voor de rest ga ik deze week beginnen met alles regelen voor mijn buitenland studie in Istanbul volgend jaar. Ik ga er samen heen met een vriendin die ook Communicatie studeert, dus we zijn elkaar al constant aan het opjutten. We hebben er zoveel zin in! Deze week gaan we ons officieel inschrijven bij de universiteit en gaan we vast kijken welke vakken we willen volgen. We kunnen kiezen uit ongeveer 800 (!) vakken en aangezien ik vaak alles leuk vind, zal dat nog een hele opgave worden. 

Mijn eerste weekje school is in ieder geval goed bevallen, ondanks dat ik heel moe was na zo'n eerste week. Hoe is het bij jullie gegaan? Misschien ben je wel begonnen aan een nieuwe studie of zit je nu in je examenjaar? Ik ben benieuwd, laat het weten! :) 

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

18 opmerkingen:

 1. Poe, klinkt als een best heftig jaar voor je! Maar wel ontzettend leuk dat je dit jaar gaat afstuderen, én dat je naar Istanbul gaat, dat is niet niks! Ik heb nu zelf ook net mijn eerste schoolweer erop zitten, en gelukkig is dat prima gegaan. Het wordt wel even fiks werken dit jaar, hopen dat het allemaal gaat lukken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is altijd weer even wennen als je weer met school of werk moet beginnen, maar het klinkt allemaal erg tof, helemaal Istanbul, wow! Mijn nichtje heeft er toevallig ook pas gestudeerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aah topper ben je, echt supergoed bezig! En wat spannend van de buitenland reis... 800 vakken om uit te kiezen, wát een opgave! Heel veel succes de komende week <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem7.9.14

  Het is altijd een beetje wennen de eerste week. Je hebt wel een interessante studie gekozen. Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend gaaf dat je op stage gaat in Istanbul. Lijkt me een geweldig mooie ervaring!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke update! Goed bezig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt erg heftig en vooral als een heel druk jaar! Heel veel succes. Ik ben afgelopen maandag begonnen met het eerste jaar van mijn opleiding Journalistiek. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt druk maar heel leuk! x
  http://www.thoughtsinstyle.com/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem7.9.14

  Leuke update! Het gaat vast heel gaaf worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben begonnen in 5 Gymnasium deze week... Pfoe, ik denk dat ze wel gelijk hebben dat het het zwaartste jaar wordt... Liefs' Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat gaaf dat je weer naar Istanbul gaat, te gek! Hopelijk kun je een keuze maken waar je geen spijt van krijgt :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. altijd goed om te horen wanneer iemand de juiste opleiding heeft gekozen :3

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Fijn dat je eerste week is bevallen! Toch altijd wel weer wennen een nieuw jaar, vooral als het je minor is. Echt onwijs gaaf dat je in Istanbul wilt gaan studeren!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het klinkt druk, maar fijn dat het je toch wel is bevallen. Succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat ontzettend gaaf dat je naar Istanbul gaat zeg. Maar 800 vakken?! Holy crap, dat zijn er veel. Ik kan me voorstellen dat kiezen dan eventjes lastig wordt..

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben ook begonnen deze week, je moet er wat voor over hebben.. school! Heel veel succes verder. Liefs Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Gaaf dat je een half jaar naar het buitenland gaat! De eerste collegeweek vond ik zelf ook best wel zwaar, maar ook wel weer leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik vind het knap hoor, alle lessen in het Engels! Mijn eerste lesdag was vandaag, al was het meer kennismaken met de leerkrachten :)

  BeantwoordenVerwijderen