DIY | School schriften - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

DIY | School schriften


Ik wil er liever nog niet aan denken, maar over iets langer dan een maandje, zitten we weer in de schoolbanken. Ik ga aan mijn afstudeerjaar beginnen, super spannend! Maar of je nu naar de brugklas gaat, naar 6VWO of aan een nieuwe opleiding begint, het blijft leuk om schoolspullen te kopen. Gelukkig hoef ik geen boeken meer te kaften, maar ik vind het nog steeds super leuk om een nieuwe agenda, schriften en pennen uit te zoeken.

Toen ik laatst bij HEMA was, dé winkel op het gebied van leuke schoolspulletjes, kwam ik deze drie schriftjes tegen. Op het eerste gezicht heel simpel, maar daar kunnen we natuurlijk verandering in brengen! Ik besloot lekker aan de slag te gaan en deze schriftjes te DIY-en.


Notebook #1: Silver
Voor het eerste schriftje heb je de volgende dingen nodig:
- Verf
- Kwast
- Washitape

Van de onderste rechtse hoek breng je een stuk washitape aan tot rechtsboven in de hoek, zodat er als het ware twee vlakken op het schrift ontstaan. Eén van die vlakken ga je strak verven. Voor de zekerheid plak ik nog een tweede strook washitape ernaast, zodat ik zeker weet dat ik niet in het andere vlak kan knoeien.

Aan de slag met verf! Ik gebruik zilveren verf, waar ik laatst ook al deze DIY mee maakte.

Vervolgens verf je één van de twee vlakken in de kleur verf die je hebt uitgekozen. Je laat hem daarna even drogen en als de verf goed droog is, doe je er nog een laag overheen zodat het een mooi egaal vlak wordt.

Als ook je tweede laagje verf goed droog is, haal je de washi tape eraf. Ta-daaa: een super strak, zilver vlak!
Om het geheel nog wat op te leuken, plakte ik nog een strook washitape strak langs de lijn. En dan is je notebook af!

Notebook #2: Travel Diary
Het tweede schriftje tover ik om tot een reisdagboekje. Deze ga ik gebruiken voor mijn vakanties naar Mallorca en Duitsland. Als eerste teken ik met potlood een vlaggetje op de voorkant. Hiervoor gebruik ik ook een liniaal, zodat ik zeker weet dat de lijntjes mooi strak zijn.

Daarna trek ik het vlaggetje over met een zwarte fijnschrijver. Deze komt ook van HEMA en is super fijn! Ook hier gebruik ik weer een liniaal om de lijntjes mooi strak te maken.

 Vervolgens ga ik op zoek naar mooie lettertypes die ik kan gebruiken om tekst op mijn boekje te schrijven. Hiervoor kijk ik op de website DaFont.com, waar een heleboel leuke lettertypes gratis te downloaden zijn.
In het vlaggetje schrijf ik "My Travels" en ik wil ook graag een mooie travel quote op het boekje zetten. Daarvan zijn er honderden te vinden, maar uiteindelijk ga ik voor de quote: "Wherever you go, go with your heart". Een super mooie quote!

Tot slot teken ik nog wolkjes op het boekje die ik met een wit potlood inkleur. Een echte finishing touch! 


En dan is ook het tweede boekje af! Als je deze voor school wilt gebruiken, kun je natuurlijk ook een andere tekst op het schriftje zetten. In het vlaggetje kun je bijvoorbeeld je naam zetten en als quote kun je een leuke school quote gebruiken (als die bestaan... ;-))

Voor het derde boekje had ik nog geen inspiratie. Heb jij nog een leuk idee hoe ik dit laatste boekje kan DIY-en? Laat het achter bij de reacties!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

28 opmerkingen:

 1. Wat een super leuke DIY, helaas ben ik niet zo super creatief om het na te maken haha. Al is het resultaat wel super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel leuke DIY zeg! Ik vind vooral het schriftje met zilver het leukste! Voor het derde schriftje heb ik helaas ook geen inspiratie... misschien kun je op Pinterest kijken? :) Ik ga overigens niet meer naar school, net 2 studies gehad, dus nu druk op zoek naar werk!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet het er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat leuk! Vooral dat reis boekje vind ik super leuk. Thanks for the inspiration!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Echt heel leuk gedaan!
  Heb dezelfde boekjes in roze gehaald en ook versierd met washitape, ziet er altijd zo leuk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele toffe ideeën, ik ga meteen aan de slag (: (op deze manier wordt het vooruitzicht van school bijna leuk, haha). X

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ahh, superleuk gedaan! :)

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel leuk gedaan! Ik vind die met "My Travels" er zo leuk uit zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat creatief! Ook super leuk dat het uniek is zo en echt je eigen ding.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fantastische ideeën, echt super leuk vind ik dit! Heel tof ook die travel diary :) X

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een ontzettend leuk en creatief idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Maak er een rainbow unicorn kaft van!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Anoniem25.7.14

  Wat een leuke DIY! Deze schriftjes ga ik denk ik ook halen. Op het derde schriftje kun je een collage maken, een qoute op schrijven of een patroontje op verven/tekenen?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waah, geweldig! Het ziet er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Vooral dat tweede schriftje is echt super tof. Leuk bedacht!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat leuk gedaan! Heerlijk om zo creatief bezig te zijn :)
  Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Echt heel leuk! Hoe heten de lettertypes die je gebruikt hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat leuk! Dit heb ik vorig jaar ook gedaan met mijn schoolschriften :) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Anoniem28.7.14

  Wauw, leuk zeg! Ik heb nu heel veel zin gekregen om spulletjes te kopen en aan de slag te gaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Super leuk gedaan Nicole! Ik kreeg trouwens vandaag een reactie op mijn blog van een webshop, een leuke webshop hoor, maar zag er bijna hetzelfde notitieboekje. (my travels) Beetje jammer dat zij jouw inspiratie gebruiken ter verkoop. Tenzij jij jouw inspiratie van hun webshop hebt gehaald, maar dat kan ik me bijna niet voorstellen, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hoe heb je die tekst op je boekje gekregen?

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat leuk, ik herken het notitieboekje van hebbers.nl!

  BeantwoordenVerwijderen