MUA Eyeshadow, Liquid eyeliner & Mega Volume Mascara - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

MUA Eyeshadow, Liquid eyeliner & Mega Volume Mascara


Sinds MUA verkrijgbaar is bij Kruidvat in Nederland, ben ik een grote fan van dit low-budget merk. De vormgeving, de kwaliteit én natuurlijk de prijs van de producten: ik vind het allemaal geweldig. Vandaag review ik weer drie producten uit de Make Up Academy collectie, waarmee je samen één ooglook kunt maken: de MUA Eyeshadow in de kleur 22 Pearl, MUA's Liquid Eyeliner en de Mega Volume mascara.


Laten we beginnen met de oogschaduw van MUA. Ik ben dol op mono eyeshadows, stiekem vind ik die veel leuker dan een palette. Shade 22 Pearl is een prachtig lichtroze kleurtje met een lichte shimmer. Toen ik deze oogschaduw voor het eerst zag, dacht ik dat het een blush was. Ik denk ook dat je deze prima als blush kunt gebruiken, leuk zo'n twee-in-één product!

De oogschaduw zit verpakt in een klein, compact doosje. Op de achterkant staan de ingrediënten en de naam van de oogschaduw, altijd handig!

De swatch verraste mij op een hele positieve manier! Kijk hoe mooi die kleur is, I love it! Ondanks dat de kleur vrij licht is, geeft het onwijs veel pigment af. Super!

Van liquid eyeliners ben ik over het algemeen niet zo'n grote fan. Ik gebruik al jaren de eyeliner van Essence in een stiftvorm, maar zodra er een kwastje bij komt kijken, ben ik al snel weg. Het lukt me gewoon niet zo goed om daarmee een strak lijntje boven mijn oog te zetten.

Gelukkig lijkt deze liquid eyeliner me een stuk fijner. Hij mag dan wel een kwastje hebben, maar deze is enorm stevig waardoor je alsnog een strak lijntje kunt zetten. Het kwastje is van de onderkant wat breder en loopt heel smal uit in een puntje, volgens mij kun je hiermee dé perfecte winged eyeliner zetten!

Van de swatch word ik niet meteen dolenthousiast. De vloeistof is vrij vloeibaar en waterig, waardoor hij net niet helemaal goed dekt. Wel kun je heel makkelijk een dun of juist een wat dikker lijntje zetten, het kwastje vind ik echt heel erg fijn.

De Mega Volume mascara lijkt op het eerste oog weer zo'n mascara met een huge borsteltje, waar ik persoonlijk niet zo van houd. Hiermee krijg je al snel klontjes en dat is wel het laatste wat je wilt. De koraalroze verpakking vind ik wel heel tof. Deze mascara schijnt black/brown te zijn, ik ben benieuwd of je echt verschil ziet met een normale zwarte mascara.

Toen ik het borsteltje uit de verpakking draaide, werd ik spontaan gelukkig: kijk wat een fijn borsteltje! Ondanks de vrij grote en dikke verpakking, is het borsteltje helemaal niet groot en heeft het hele dunne, stevige haartjes waarmee je je wimpers goed kunt separeren. Ja, dit lijkt me wel wat!


Tijd om alle drie de producten op mijn oog te testen! Als eerste breng ik een oogschaduwbasis aan met daarover de roze kleur. Ik vind het wel wat hebben! Het is niet mega opvallend, maar je ziet toch dat je oogschaduw op hebt. Als je een keer voor een subtiele ooglook wilt gaan, is dit een perfect kleurtje. Ook op mijn oog is de pigmentatie van de oogschaduw super.

De eyeliner valt me eigenlijk heel erg mee. Door het dunne, stevige kwastje kun je echt een perfect lijntje boven je oog zetten en heel gemakkelijk een mooie wing maken. Alsnog vind ik hem iets te waterig, ik moest wel een keer of drie het lijntje overtrekken totdat hij écht mooi zwart was. Jammer, want het kwastje is echt één van de fijnste kwastjes die ik ooit heb gezien.

De mascara bevalt me ook goed. Hij maakt mijn wimpers langer en ook separeert hij mijn wimpers goed. Ik zie niet echt dat het een bruin/zwarte mascara is, op mijn wimpers valt hij gewoon lekker zwart uit, wat ik eigenlijk wel prima vind.

Ik vind het altijd zo leuk om te zien hoe een beetje make-up op je ogen echt wonderen kan doen! Vind je ook niet?

Ik ben heel tevreden over deze drie producten van MUA! Vooral de mascara en de oogschaduw kan ik je van harte aanraden, de eyeliner vind ik persoonlijk iets te waterig.
Je vindt de producten van MUA bij geselecteerde Kruidvat filialen.

MUA Mono Eyeshadow Shade 22 - Pearl - €2,49
MUA Liquid Eyeliner - €2,99
MUA Mega Volume mascara - €4,99

Welke van deze drie MUA producten lijkt jou het fijnst?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

23 opmerkingen:

 1. Die eyeliner lijkt mij heel fijn! Ik heb weer een nieuwe nodig, dus bedankt voor de tip :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat roze kleurtje nog best wel leuk; heel leuk! De eyeliner en mascara vind ik mwah, jammer dat de eyeliner zo waterig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een mooie toppers! De mascara ziet er ook heel fijn uit, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review. De roze oogschaduw vind ik erg leuk, ook prima te gebruiken als blush inderdaad! De mascara heb ik ook, maar bij mij doet hij vrijwel niets helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem19.5.14

  ziet er super goed uit, mooie swatches!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Fijn dat alle drie de producten goed bevallen! Vooral de roze oogschaduw vind ik prachtig, die wil ik ook wel <3

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goedkoop is niet altijd duurkoop, zoals dit voorbeeld wel illustreert! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Niet verwacht dat zo'n lichtroze toch zo goed gepigmenteerd zou kunnen zijn. De mascara ziet er ook fijn uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het roze kleurtje is erg mooi! Subtiel, maar wel een fris tintje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. klinkt allemaal erg goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ze zien er allemaal erg goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ziet er goed uit meid! die eyeliner lijkt mij ook echt fijn! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke look heb je er mee gemaakt! Mooie kleur oogschaduw!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb de mascara ook, vind hem best fijn alleen wel een groot borsteltje haha! Ik heb ook een aantal anderen dingen van MUA gekocht, 2 lakjes en 2 lip producten aah MUA is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat is de blush mooi! Had Ik niet verwacht! Die ga ik ook scoren

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een fijne review en prachtige ooglook. Ik heb de oogschaduw mono ook die ik heb gewonnen op je blog en weet nu hoe ik die het beste kan gebruiken! :) Pigment vind ik ook echt fantastisch. Ik ben zelf niet zo fan van de mascara, bij mij gaf ie namelijk niet zo veel af helaas... misschien nog maar eens proberen!
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De oogschaduw is wel heel erg mooi van kleur....lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik dacht ook dat de oogschaduw een blush was, haha. Ik ben al lang op zoek naar zo'n licht kleurtje als blush, dus misschien moet ik deze maar eens gaan uittesten ;)

  BeantwoordenVerwijderen