Mijn boeken tips: Moederkruid, Nieuwe Buren, BodieBoost kookboek, Beauty en De Pianoman

Ik vind het altijd super leuk om op andere blogs over hun favoriete films of boeken te lezen. Als ik me écht even wil ontspannen, dan duik ik lekker in bed met mijn laptop en een film, of ik pak een goed boek erbij. Heerlijk vind ik dat! Een tijdje geleden nam ik me voor om meer boeken te gaan lezen en minder achter de computer te zitten. En dat is gelukt! Ik heb maar liefst vijf boeken gelezen, een aantal dat ik normaal misschien in één jaar lees. En ik vond ze ook nog eens allevijf super leuk/mooi/interessant dus vandaag deel ik mijn boeken tips met jullie!
Carry Slee - "Moederkruid"

Carry Slee was zonder twijfel mijn favoriete kinderboekenschrijfster. Spijt, Confetti Conflict, Lover of Loser... ik heb al haar boeken gelezen en heb ook alle bijbehorende films gezien. Toen ik wat ouder werd, begon Carry Slee ook boeken voor volwassen te schrijven. Super leuk! Haar boek "Joël" vond ik erg gaaf en toen ik een tijdje geleden in de kringloop het boek "Moederkruid" tegen kwam, móést ik die wel meenemen. Tijdens mijn vakantie in Polen heb ik het boek in één dag uitgelezen. Het is zo'n fascinerend boek!

Het verhaal speelt zich af in de jaren '60/'70 en wordt verteld vanuit de "ik-persoon", een meisje van een jaar of 6. Haar naam kom je niet te weten in het boek, wat op het eerste gezicht heel gek lijkt, maar het geeft ook iets extra's mee aan het boek. De ik-persoon heeft ook nog een zusje: Elsje. Hun moeder is streng en niet zo'n beetje ook. De moeder maakt de kinderen maar al te graag duidelijk dat de kinderen haar tot last zijn en dat ze veel liever een zoon had gehad, in plaats van nóg een dochter. Alles draait om de moeder en de kinderen kunnen in haar ogen niets goeds doen. Ook voelt de moeder zich beter dan alle andere mensen om haar heen, de kinderen moeten naar een speciale school en boodschappen doen ze in de luxe winkels, niet zomaar bij de groenteboer om de hoek.
Hoe verder het verhaal zich vordert, hoe meer je beseft dat de moeder een psychische stoornis heeft. Haar poging tot zelfmoord schuift ze ook af op de kinderen en haar man, omdat zij zogenaamd haar leven tot een hel maken. Het is een heel intrigerend verhaal, omdat het vanuit de ogen van een zes-jarig meisje wordt verteld. Het is moeilijk voor te stellen dat een moeder het leven van haar kinderen zó zuur kan maken. Het is echt een meeslepend verhaal die je in één adem uit leest. Chapeau voor Carry Slee!


Saskia Noort - "Nieuwe Buren"

Saskia Noort is al een paar jaar één van mijn favoriete schrijfsters. Ze schrijft enorm spannende, psychologische thrillers waar je maar in wilt blijven lezen. Het boek "Nieuwe Buren" begint met een spannende epiloog, waarin een werknemer van een vakantiepark tot een schrikbarende ontdekking komt in één van de vakantiehuisjes. Het boek gaat over het jonge stel Eva en Peter, die al jaren samen zijn en net het verlies van hun doodgeboren dochtertje hebben moeten verwerken. Ze verhuizen en komen te wonen naast Steef en Rebecca met hun jonge zoontje Sem die er wel een hele andere, spannende en extreme levensstijl op na houden. Al snel raken de twee stellen bevriend met elkaar, maar of dat nu zo'n goed idee was? Eva rouwt nog steeds om de dood van hun dochter en wil graag proberen om nog een kind te krijgen, maar Peter die door wil met zijn leven en onvruchtbaar is, wil er niets meer van weten. Rebecca en Eva verzinnen een plan, wat helemaal uit de hand loopt. Zo erg, dat aan het einde van het boek niet alle hoofdpersonen meer in leven zijn.
Het boek begint al goed met zo'n spannende epiloog, je zit meteen in het verhaal en wilt zo snel mogelijk uitvinden wát er precies is gebeurt. Als je houdt van spannende verhalen met een verrassende twist, is dit boek echt een aanrader.


Cynthia Schultz (Miss Lipgloss)- "Beauty"

Een heel ander boek dan de twee boeken die ik hiervoor noemde, maar minstens net zo leuk! Cynthia, bekend van de blog Miss Lipgloss, volg ik al jaren, nog vóórdat ik mijn eigen blog begon. In haar boek "Beauty" geeft ze niet alleen onwijs handige make-up- en beautytips, maar vertelt ze ook over haar persoonlijke leven en hoe ze van 16-jarig meisje die van make-up hield nu is uitgegroeid tot één van de grootste beautybloggers van Nederland.

Een onwijs inspirerend verhaal, wat mij betreft is ze echt een voorbeeld voor mij en voor vele andere bloggers. Het boek is inmiddels al weer dik een jaar oud, maar daarom niet minder leuk. Als je het boek nog niet hebt gelezen, kan ik het je zeker aanraden om dat alsnog te doen!


J. Bernlef - "De Pianoman"

Op de middelbare school moet je ineens verplicht boeken lezen voor Nederlands en ineens vind je lezen stom. Herkenbaar? Voor mij ging het in ieder geval zo. Maar toch is één boek van één schrijver me bijgebleven: Hersenschimmen van J. Bernlef, een onwijs intrigerend verhaal over een man die dement wordt. Ik vond zijn schrijfstijl goed en dus wilde ik nog eens een boek van hem lezen.
In de kringloop kwam ik dit super dunne boekje tegen van - jawel - J. Bernlef! De Pianoman is een boekje van nog geen 90 bladzijdes en vertelt het verhaal van een laagbegaafde jongeman die terecht komt in Engeland. Praten doet hij niet en niemand weet wie hij is. Maar hij speelt piano als de beste. Een mooi, emotioneel verhaal dat mij echt greep. Het is ook gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat het altijd nog extra mooi maakt. Voor mensen die niet van een dikke pil houden, maar af en toe toch graag wat lezen, is dit boekje perfect.


Charlotte Willems - "BodieBoost het kookboek"

Laten we het meteen even duidelijk maken: diëten is echt niets voor mij. Over het algemeen eet ik aardig gezond, maar ik kan gewoon echt niet leven zonder mijn chips, chocola en taart. En ik ben vast niet de enige! Charlotte Willems kwam met een oplossing: een dieet waarbij snoepen moet en afvallen leuk wordt. Hé, dat klinkt interessant! Dit BodieBoost kookboek is het vervolg op het eerste boek en staat bomvol met leuke, lekkere én gezonde recepten. Per dag mag je 2 porties van vijf families: koolhydraten, zuivel, fruit, groente en eiwitten. En het beste van alles? 2 keer in de week snoepen is verplicht! I like! Om je alvast een beetje op weg te helpen, staan in het boek complete weekmenu's inclusief alle boodschappen die je nodig hebt. Zo eet je elke dag lekker gevarieerd. Ik heb al een aantal recepten uit dit boek geprobeerd, niet omdat ik wil afvallen, maar gewoon omdat ze me zo lekker leken. En tja, als je er dan ook nog een paar kilo van afvalt op de lange termijn, dan is dat natuurlijk alleen maar mooi meegenomen!

Kende jij deze boeken al? 

12 opmerkingen:

 1. Ik wil heel graag De Pianoman en Nieuwe buren nog eens lezen, het lijken me echt goede boeken. Beauty heb ik al gelezen en de andere twee wekken niet echt mijn interesse.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah zo leuk dit artikel! En ik ben ook he-le-maal fan van de boeken van Saskia, krijg altijd kippenvel door haar spannende thrillers :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil graag nog het kookboek van BodieBoost en het boek van Cynthia. Ben niet zo'n boeken lezer omdat ik er niet aan toe kom meestal maar wil het wel weer meer gaan doen. Minder op de laptop en telefoon en wat meer een goed boek pakken is mijn streven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien wat jouw favorieten zijn! Heb vroeger ook alle Carry Slee gelezen en ben erg benieuwd naar haar boeken voor volwassenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijken mij stuk voor stuk leuke boeken. Het meest benieuwd ben ik naar het bodieboost principe!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het lijken me allemaal hele leuke boeken. Saskia noort is zo'n goede schrijver!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat erg. Als kind was ik mega fan van de boeken van Carry Slee, maar ik wist helemaal niet dat ze ook boeken schreef voor volwassenen! Toch eens naar opzoek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bodieboost heb ik ook en het boek nieuwe buren lijkt me wel wat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb nieuwe buren ook gelezen en het is één van mijn favoriete boeken. Zo'n goed verhaal! Ook wil ik nog wel een keer het boek van Cynthia lezen. Lijkt me inderdaad erg inspirerend!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. 'Moederkruid' maakt deel uit van een trilogie, ik weet niet uit mijn hoofd welk deel dit precies was, maar ga ook de andere twee boeken lezen. Ik vermoedde dat het autobiografisch is, want hoe meer je leest, hoe meer overeenkomsten met Carry Slee je ontdekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een leuke boeken ik wil dat boek van Cynthia nog steeds eens lezen!

  BeantwoordenVerwijderen