Flormar oogschaduw palette #07 Nude Dudes

Het Turkse budget merk Flormar is alweer een tijdje verkrijgbaar in Nederland. In Amsterdam op de Kalverstraat zit een grote Flormar winkel, maar op de één of andere manier ben ik er nog nooit geweest. Wel las ik altijd hele positieve verhalen over de producten van Flormar, dus toen ik afgelopen week in Istanbul was en daar een grote Flormar winkel tegenkwam, ging mijn hartje spontaan sneller kloppen. Daar moest ik naar binnen! Eén van mijn aankoopjes was dit mooie palette met vijf matte, nude kleuren. Benieuwd of dit palette me goed bevalt? Lees dan snel verder!


Iedere beautyblogger weet het wel: een kwalitatief goede matte én goedkope oogschaduw kleur is bijna onmogelijk te vinden. Ik probeerde al matte oogschaduw van MUA en Essence, maar beide oogschaduws maakten me niet echt enthousiast. In de Flormar winkel swatchte ik even snel dit palette met de geweldige naam "Nude Dudes" en op het eerste oog zag het er wel prima uit. Ik besloot hem gewoon mee te nemen om eens te proberen!


In het palette zitten vijf verschillende oogschaduw kleuren, allemaal vrij neutrale kleuren én niet geheel onbelangrijk: ze zijn alle vijf mat! Er zit zowel een hele lichte kleur in, die perfect zou zijn als highlighter en een paar donkere kleuren die goed op je bewegend ooglid en in de arcadeboog aangebracht kunnen worden.


De verpakking vind ik erg tof, zo'n vorm palette kom je niet vaak tegen. Bovendien is hij lekker compact en kun je hem dus makkelijk ergens mee naartoe nemen: hij neemt niet veel ruimte in.


Tijd voor de swatches! En wauw: die bevallen me wel. Zelfs van de lichtste kleuren komt voldoende pigment af om ze te laten opvallen. Met name de twee donkerste kleuren geven lekker veel kleur af. I like! Kijk, het bestaat toch: een goed, low-budget palette met alleen maar matte kleuren. Yay!


Dit is de ooglook die ik ermee heb gemaakt: een look die perfect is voor een normale schooldag of een everyday look.
Op mijn bewegend ooglid gebruikte ik de middelste kleur: een perfect lichtbruin kleurtje. In mijn arcadeboog gebruikte ik de één na donkerste kleur en in de buitenste ooghoeken gebruikte ik de donkerste kleur om nog meer diepte te creëren. In mijn binnenste ooghoeken gebruikte ik de lichste kleur als highlighter.


Het kan op de foto's misschien lijken alsof er toch nog een shimmer in de oogschaduw zit, maar dit komt door de oogschaduwbasis die ik eronder heb gebruikt. Ineens kwam ik erachter dat daar een lichte glitter in zit, oeps!

Ik ben erg tevreden over dit Flormar palette met matte oogschaduw kleuren! Het zijn mooie, matte kleurtjes waarmee je een mooie ooglook kunt maken. De lichtste kleur viel me iets tegen, ik zou liever een glimmende higlighter gebruiken voor in mijn binnenste ooghoeken. Deze lichte kleur had nét niet goed genoeg pigment. Maar de overige vier kleuren bevallen me super goed! Ja, dit palette gaat zeker mijn favoriete basic palette worden voor een standaard ooglook.

Ik kocht het matte palette voor 18 lira, wat neer komt op ongeveer €6,30. In Nederland is 'ie iets duurder: €9,95 - alsnog een goede prijs voor vijf mooie, matte oogschaduwkleuren wat mij betreft!

Heb jij al wel eens een product van het merk Flormar gebruikt? 

35 opmerkingen:

 1. ziet er goed uit! die ga ik onthouden voor wanneer ik weer eens in amsterdam ben :)
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zo mooi dat de kleurtjes matt zijn! Echt een mooi pallet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er heel goed uit! Ik had niet verwacht dat ze nog zo'n pigment zouden hebben :-) Ik zweer bij UD Naked Basics (Man, best palette ever!) maar dit komt best in de buurt! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo balen dat Flormar alleen in Amsterdam zit, want dit palette moet ik echt hebben! Ik ben altijd op zoek naar goede, matte oogscahduws :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooie natuurlijke kleuren bevat dit palette! Erg fijn om alledaagse looks mee te maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er super uit! Jammer dat ik zo´n eindje moet rijden voor een Flormar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toch maar eens bij Flormar kijken als ik weer eens in Amsterdam ben!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie kleuren! Leuke look heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind 'm mooi, ik heb alleen maar oogschaduw met glitters omdat ik nooit een goede matte kon vinden, deze lijkt mij wel wat!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie palette! Ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Best mooi, zeker omdat ze matt zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die laatste foto vind ik echt heel mooi! Lijkt me trouwens een fijn palette, ik heb eigenlijk nog nooit iets gebruikt van Flomar.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk dat dit een geheel mat palette is! Zal 'em zeker onthouden voor als ik naar Flormar ga.
  X Saffira

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk palette, ik heb er ook al een van Flormar, erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. niet duur mooi voor je wenkbrauw als opvul kleur of als warmte tint liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dit ziet er echt een mooi palette uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi basic palette en een mooie natural look mee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een mooi palette! Erg fijne review ook! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Erg mooie kleurtjes. Ik hou wel van deze kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooi nude palette voor weinig geld :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik heb het winkeltje wel eens gezien in Amsterdam, maar het trok me niet zo.. Vind dit wel een heel mooi palette! Altijd fijn om wat neutrale kleurtjes in je collectie te hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik ben echt erg nieuwsgierig naar dit merk....het ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Dat ziet er goed uit! Ik heb zelf nog niks van dit merk maar was wel erg benieuwd :)

  Liefs,
  Kim / Vintage & Beauty

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ziet er mooi uit, jammer dat hij alleen in amsterdam zit. Kun je het online bestellen?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuk palette. Schatje eigenlijk meer. Al zou ik hem zelf niet kopen. Teveel lichte kleuren. Ik had ze liever op zien lopen qua donkerheid.

  BeantwoordenVerwijderen