MUA Undressed Palette - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

MUA Undressed Palette


Ik denk dat ik een nieuw favoriet make-upmerk heb: Make Up Academy is de afgelopen weken al een paar keer op mijn blog verschenen en ik vind het merk ge-wel-dig. Hopelijk worden jullie nog niet moe aan de overload van de MUA reviews, maar ik wil jullie toch écht kennis laten maken met dit palette: het MUA Undressed palette. Vanaf deze week is MUA verkrijgbaar in de geselecteerde Kruidvat filialen, maar blogger Emily werkt bij Kruidvat en nam voor mij alvast het Undressed palette mee, yay! Ik had al een aantal reviews op andere blogs gelezen en de meningen waren nogal verdeeld. Dat maakte me des te benieuwder, dus lees snel verder voor de uitgebreide review en swatches van deze beauty! De verpakking
De verpakking is simpel en lekker compact. Toen ik het palette op foto's zag, dacht ik dat hij een stuk groter zou zijn. In het echt is hij ongeveer 14cm lang: een perfect formaat!
Er zit ook een kwastje bij, met aan beide uiteinden een sponsapplicator. Deze gebruik ik nooit, omdat ik ze gewoonweg niet fijn vind, maar ik vind het toch wel belangrijk dat er in ieder geval een kwastje bij zit.

De kleuren
In totaal zitten er 10 kleuren in het palette. Een goede mix van lichte en donkere kleuren en matte en glanzende kleuren. Ik vind elke kleur stuk voor stuk prachtig! Er zitten twee matte kleuren in het palette (Shade 3 en Shade 5) en de overige 8 zijn allemaal kleuren met glans, de één met meer shimmer dan de ander.

Tijd voor de swatches! Een tijdje geleden reviewde ik ook al het Matte palette en helaas vielen de swatches van dat palette nogal tegen. Daarom was ik ook een beetje huiverig bij het swatchen van de kleuren van het Undressed palette. Maar, dat bleek nergens voor nodig te zijn. Want wauw, de pigmentatie is top! Shade 3 is de enige uitzondering, daar komt weinig pigment van af, maar dat ligt waarschijnlijk aan het feit dat het een matte kleur is. Wel jammer, want daardoor blijft er nog maar één goed gepigmenteerde matte kleur over (Shade 5). Vooral Shade 6, de prachtige gouden kleur, springt er echt uit! 
 
De swatches van de donkerste kleuren van het palette zijn stuk voor stuk prachtig. Een super mooie shimmer en een onwijs goede pigmentatie. Ik heb hier echt niets op aan te merken, ik ben zulk soort goede pigmentatie eigenlijk niet gewend dus ik was dan ook echt blij verrast! De laatste kleur, Shade 12, is echt een uitschieter. Super gepigmenteerd en een hele bijzonder kleur!

Look #1 Army Green and Blue
 
Je kunt eigenlijk wel tientallen verschillende looks maken met dit palette, doordat er zoveel verschillende kleuren zijn. Bovendien kun je de kleuren ook heel goed met elkaar mengen, zoals ik op bovenstaande foto heb gedaan.
Op mijn bewegend ooglid bracht ik Shade 2 aan, in mijn ooghoek Shade 1 en in mijn arcadeboog een mix van Shade 6 (goud) en Shade 10 (donkerbruin). Het resultaat is een legergroen kleurtje met een prachtige shimmer. Natuurlijk wilde ik ook de prachtige donkerblauwe kleur uitproberen (Shade 12). Met een schuin afgesneden kwastje zette ik een subtiel lijntje onder mijn oog met de blauwe kleur. I like!

Look #2 Nude Colors
In het palette zitten genoeg kleuren om een subtiele, nude look mee te maken. Hoe dol ik ook ben op felle kleurtjes oogschaduw, nude tinten blijf ik het mooist vinden. Op mijn bewegend ooglid bracht ik een matte, lichtbruine kleur aan (Shade 5) en in mijn arcadeboog bracht ik Shade 8 aan, een donkerbruine kleur met subtiele shimmer. Om mijn buitenste ooghoek nog eens extra aan te zetten, ging ik er nog met Shade 10 over heen, die net iets donkerder is dan Shade 8. Onder mijn oog bracht ik ook Shade 10 aan, in combinatie met Shade 4: een prachtige bruine kleur met flink veel glitters. In mijn ooghoek bracht ik tot slot nog de highlighter aan (Shade 1)

Full face foto met de laatste look. Hier kun je de intensiteit van de highlighter goed zien. Het geeft mijn ogen echt een mooi, oplichtend effect.

Het MUA Undressed palette is wat mij betreft dé perfecte basis om in je stash te hebben. Er zitten veel verschillende kleuren in, waarmee je goed kunt werken en zowel een subtiele als heftige ooglook kunt maken. De pigmentatie van de meeste kleuren is echt bovengemiddeld voor zo'n low-budget product. Ja, ik ben onwijs blij met dit palette en ik kan hem dan ook zeker aanraden.

Je vindt het MUA Undressed palette voor €5,99 bij de geselecteerde Kruidvat filialen.

Wat vind jij van dit palette? Ga jij 'm ook scoren?

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

33 opmerkingen:

 1. Deze wil ik zeker gaan halen, wat een prachtige kleuren!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw!! Deze vind ik echt ongelofelijk mooi! Ik kan niet wachten om dit weekend het Kruidvat te plunderen :D dit palette neem ik absoluut mee!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij ziet er heel mooi uit! Ik draag zelf niet vaak ogenshaduw maar misschien ga ik deze toch maar halen hihih

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Anoniem16.4.14

  Oh wow, wat een mooie look heb je gemaakt!
  Ben erg benieuwd naar deze palettes, snel eens bij Kruidvat kijken of ze er al liggen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, wat een gaaf palette, mooie kleurtjes zitten er in, lekker nude!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie palette! Ziet er heel mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Christina16.4.14

  Wauw! Wat een mooie kleuren en wat fijn dat ze goed gepigmenteerd zijn! En jouw ooglooks zijn prachtig, vooral die eerste met dat army green!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie looks! Ik vind het pigment echt mooi en het zijn ook kleuren die helemaal bij mij passen, toch heb ik 'm in Londen nooit meegenomen. Het schap sprak mij daar niet zo aan ,haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi palette! Ik ben al een paar keer naar onze kruidvat gelopen, maar hij is steeds helaas meteen uitverkocht!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb dit palette ook en ik vind hem prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Woow wat een beauty van een palette! Super mooie review heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ze verkopen nu ook MUA in Antwerpen, jammer genoeg was ik er niet snel genoeg bij want alles was al bijna uitverkocht, ook dit palette. :( Als hij er terug is, neem ik hem zeker mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb ze al langer vanuit de UK, en was altijd omvergeblazen van de kwaliteit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Lijkt mij een mooie palette voor iedere dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem16.4.14

  Heel mooie draagbare kleuren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ziet er goed uit! En het lijkt wel een beetje op Sleek zo, haha! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. ik hoop voor de winkels dat ze er veel hebben ingeslagen want dit palette gaat als een gek lopen denk ik! je kan er zelfs twee nemen voor extra echt geen geld, plus wat een prachtig pigmentatie! en wat handig op je hand zo de swatches! liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw hij ziet er goed hé! Mooie looks heb je er mee mee gemaakt! ;-) Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ziet er een mooi pallet uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind hem echt pretty! Echt zo'n "voor dagelijks gebruik" palletje!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Prachtig! Ik baal nog steeds dat ik hem niet kon scoren in Cambridge, maar de Kruidvat filialen zijn aan de andere kant van Amsterdam waar ze het MUA schap hebben -.-

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wauw, wat een pareltje!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wow, wat een pigment! Deze gaat zeker op mijn verlanglijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Anoniem16.4.14

  Heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. wauw, prachtig palette ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Anoniem16.4.14

  Mooi palet! (: De kleuren lijken een beetje op die van Naked 2 van Urban Decay, maar dan wel een heel stuk goedkoper (:

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Mooi ik ga hem halen! thanks hoop dat het ook mooi voor de donkere huid is

  BeantwoordenVerwijderen