Een dagje toerist spelen in Amsterdam!

Ik denk dat iedereen wel een guilty pleasure of een stiekeme hobby heeft. Wat die van mij is? Toeristje spelen in eigen land! Heerlijk vind ik dat! Met mijn huge ass camera alles fotograferen én natuurlijk zelf op de foto bij elk leuk gebouw, standbeeld of bijzondere plek. Gisteren was dé perfecte gelegenheid om weer eens ongegeneerd de toerist uit te hangen. Samen met de internationale studenten die ook de minor volgen die ik nu bij mijn opleiding doe, gingen we naar Amsterdam. En ja, dan hoef ik me dus helemaal niet te schamen om met mijn camera overal kiekjes van te maken, want dat doet iedereen! Vandaag deel ik mijn Amsterdam foto's met jullie. Want wauw, wat blijft Amsterdam toch een prachtige stad!


Super mooi huis op de Nieuwmarkt. Ja, hier zou ik wel willen wonen! (Droom lekker verder, Nicole)

Bij deze leuke lunchroom haalden we een broodje. Het heet "Broodbar" en het interieur ziet er super leuk uit! Zoals je ziet, bevindt deze lunchroom zich op nummer 18, alleen heb ik geen idee meer welke straat het is, haha! Ik weet alleen nog dat het de straat is die langs de Spinhuisssteeg loopt!


Deze foto ik vind ik best tof geworden! Jammer genoeg weerspiegelde het raam nogal, maar alsnog vind ik het een gave foto!


Halverwege de ochtend brak het zonnetje door. Zó lekker! Hier waren we bij deorganisatie Bright Fame, een vrijwilligersorganisatie die probeert vrouwen uit de prostitutie te halen. Echt een ontzettend goed initiatief en het was erg inspirerend om de verhalen van de mensen van deze stichting te horen.

Met mijn lieve buddy Belle uit Indonesië! Ik heb eindelijk iemand gevonden die net zo klein is als ik, yay! :)

En dit is Melis uit Turkije. Ook een super leuk meisje! Net als ik heeft ze ook een eigen blog, waar ze nu schrijft over al haar avonturen in Nederland. Super leuk, helaas schrijft ze in het Turks dus is het nogal moeilijk te begrijpen. Ik wil volgend jaar graag studeren in Istanbul en het lijkt me ontzettend gaaf om Turks te kunnen spreken. Ze helpt me daarom nu en ik help haar een beetje met haar Nederlands!


Mijn buddy Belle is ontzettend "Dutch" met haar zelfgesmeerde bammetjes, haha!Ik ging ook nog even met Belle naar de bloemenmarkt, zoveel prachtige bloemen! Je wordt toch spontaan vrolijk van al die felle kleurtjes? 


We sloten de dag af met een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Tja, áls je dan een toerist aan het spelen bent, dan hoort dit er natuurlijk ook echt bij.


Daarna ben ik nog even met Belle en Suranti (Indonesië) en Lilli (Hongarije) naar de Dutch Design Year expositie geweest in de Beurs van Berlage. Zó tof om te zien! Er worden een heleboel gave ontwerpen geshowd van designers.Jammer genoeg wel heel prijzig, zo betaal je voor deze papieren vaas €20 wat ik toch wel een beetje teveel geld vind. Zó jammer, want oh, wat is deze vaas gaaf!

De Dutch Design Year exhibitie is echt een aanrader voor als je al in Amsterdam bent. Het is niet erg groot, maar wel heel tof om te zien. Bovendien is de entree gratis, dus kun je zo even binnen hoppen! De tentoonstelling is nog t/m 1 mei.

Zo, dit was mijn dagje Amsterdam. Ik vind het zo'n leuke stad en elke keer als ik er kom, voel ik me gewoon weer een toeristje!

In welke Nederlandse stad speel jij het liefst toeristje? :)

31 opmerkingen:

 1. Gaaf die vazen zo zeg; wauw! Wel een beetje prijzig ja, haha! Zag er uit als een hele leuke dag; en je hebt prachtige (sfeer)foto's gemaakt! Ik denk trouwens dat die weerspiegeling juist leuk is; geeft weer iets extra's om over na te denken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk :) ik ga binnenkort naar groningen! daar ben ik nog nooit geweest, dus ik ga met mijn vriend samen lekker 2 dagen de toerist uithangen.
  xo, cheyenne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's ! Ik krijg helemaal zin om naar Amsterdam te gaan! Die bloemen maken mij zo blij hihih

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk verslag! Ik kom eigenlik veel te weinig in die mooie/leuke stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk verslagje, ik zie allemaal stukken Amsterdam die ik nog nooit gezien heb. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amsterdam is ook een geweldige stad! Zelfs als je er woon zijn er altijd nog wel prachtige dingen te zien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke foto's, vooral die met al die bloemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, Amsterdam is inderdaad een prachtige stad, mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige foto's! Super mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waaaw, mooie foto's zeg! Amsterdam is een prachtige stad! Zou er zo willen wonen. En dan inderdaad in zo'n prachtig herenhuis!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gave foto's! Amsterdam is zoo mooi!. Ik denk nu weer terug aan mijn eigen uitwisseling. (Buitenland periode) Geweldige tijd was dat!! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik vind Amsterdam ook een heel erg fijne stad!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hele leuke foto's, amsterdam is amazing!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke foto's heb je gemaakt!
  Je lay-out is tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo leuk om lekker toerist te spelen in je eigen land, hele mooie foto's heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke foto's! Ik vind toerist spelen in eigen stad (Groningen dus) heel leuk, maar ook in Amsterdam of Utrecht kun je altijd veel leuke dingen doen en foto's maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat leuk dat je in Istanbul wilt gaat studeren! De foto's zijn heel mooi geworden. Amsterdam is inderdaad een prachtige stad! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Amsterdam is dan ook een prachtige stad, ikzelf kan er ook nog steeds van genieten. Toevallig schreef ik laatst nog een stukje daarover: http://lipstickenlocke.nl/de-schoonheid-van-amsterdam/ :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ooh wat hou ik toch van Amsterdam! En wat een super leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw wat een toffe foto's heb je gemaakt! Eigenlijk zonde dat we nooit zoveel in eigen omgeving foto's maken ^^.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Toerist in eigenland uithangen, heerlijk!
  Mooie foto's heb je van Amstetdam gemaakt:).

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ah ik herken je echt hierin. Ik speel ook altijd toerist. Waarschijnlijk ga ik aankomende zomer naar Amsterdam voor een dagje. Super leuk. Leuke foto's Nicole!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Super leuk! Wat is ons landje toch mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuk! Ik vind toerist spelen in Nederland ook leuk haha, kan wel genieten van een dagje door een stad lopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke post, ik krijg helemaal zin om weer naar Amsterdam te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Aah wat een super super leuk artikel! Heerlijk om in eigen land de camera om de nek te hangen en te genieten van mooie hotspots en leuke plekjes; we worden erdoor omringd <3

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik vind Amsterdam ook zo geweldig! Sinds 2 jaar studeer ik er, maar ik blijf elke keer verrast worden door deze grote stad!
  Leuke blog heb je. Ik ga je volgen via bloglovin!
  Zou het leuk vinden als je mij ook zou willen volgen :)
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Wat een leuke dag, ziet er heel gezellig uit! En die vaas is wel echt heel gaaf, jammer dat die €20.- was. Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen