Budget Fashion Challenge #2 | Complete Primark outfit - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budget Fashion Challenge #2 | Complete Primark outfit


Ik ben dol op challenges en dus was het de hoogste tijd om mezelf weer eens uit te dagen met een nieuwe challenge! In deze nieuwe rubriek The Budget Fashion Challenge ga ik de uitdaging aan: in allerlei low-budget kledingwinkels ga ik op zoek naar de leukste én meest goedkope outfit. Waar vind je de leukste outfit? En in welke winkel kun je de meest goedkope outfit scoren? Waar is het aanbod het grootst? Mijn bevindingen deel ik één keer in de twee weken, als ik weer een outfit heb weten te scoren in een low-budget kledingwinkel.
Vandaag is het tijd voor deel 2 van de Budget Fashion Challenge en sloeg ik mijn slag bij de queen van de low-budget winkels: Primark!


Toen ik op kamers woonde in Koog aan de Zaan, woonde ik letterlijk vier minuten van de Primark in Zaandam vandaan. Toen kwam ik er bijna wekelijks (niet erg goed voor je portemonnee kan ik je vertellen), maar nu was het alweer maanden geleden dat ik voor het laatst bij de Primark was geweest. Ik had dan ook weer ontzettend veel zin om eens lekker te shoppen!



Afgelopen vrijdag (Goede Vrijdag) ging ik met mijn zusje naar de Primark in Nijmegen en het leek wel alsof heel Nederland had besloten om naar de Primark te gaan. We waren er iets over 9 uur 's ochtends, extreem vroeg dus, maar het was onwijs druk. Maar ja, dat weet je van tevoren als je naar de Primark gaat en daar waren we dan ook op ingesteld. 



Als eerste liep ik tegen deze leuke trui aan. Ook al komt de zomer eraan, ik kon het niet laten om hem toch mee te nemen. Bovendien is de trui lekker dun en is hij nog perfect voor de lente. Ik ben dol op zulk soort simpele truitjes, je kunt ze eindeloos combineren en met een toffe statementketting maak je je outfit helemaal af.



Het zal je daarom ook niet verbazen dat ik een statemetketting uitzocht om te dragen bij deze trui. Primark heeft echt hele mooie statementkettingen die allemaal rond de €5 kosten - echt een koopje! Toen ik dit exemplaar zag, twijfelde ik nog geen twee seconden: die ging met mij mee naar huis! 




Om nog een extra eyecatcher aan de outfit toe te voegen, ging ik op zoek naar felle zomerschoentjes. Deze loafers voldeden precies aan mijn eisen! Ik moet er wel een beetje aan wennen, zulk soort schoenen draag ik normaal nooit, maar stiekem vind ik ze ook wel heel erg leuk.



Tot slot zocht ik ook nog deze vrolijke armbandjes erbij. Vijf armbandjes voor €2,50 is natuurlijk echt geen geld.

Thuis had ik nog een zwarte broek liggen van de Primark die ik een paar maanden geleden scoorde. Jammergenoeg ben ik daar ook alweer uitgegroeid, hij is nét één maatje te groot. Ook zijn de pijpen nogal lang, maar dat is prima op te lossen door ze op te rollen. Ziet er ook nog eens leuk uit!


De prijzen
Tijd voor hetgeen waar deze rubriek om draait: wat kost zo'n outfit nou? De vorige Budget Fashion Challenge deed ik bij Wibra, maar aangezien ze daar geen schoenen verkopen, had ik verwacht dat de totale prijs van de Primark outfit wel wat hoger uit zou vallen. Hier scoorde ik namelijk een gehele outfit!

De trui kostte €8, de ketting €6 (kijk, die worden dus stiekem steeds duurder!), de broek €15, voor de armbandjes betaalde ik €2,50 en de loafers kostten €11.

Totale outfit: €42,50

Wat blijkt dus? Deze outfit is zelfs ínclusief schoenen goedkoper dan de outfit van Wibra. Dat had ik nooit gedacht!


Kijk, er was weer een kitty die me kwam vergezellen! Volgens mij zijn poezen stiekem ook dol op low-budget kleding, hihi. 

Eindoordeel
Ook al is het altijd een soort slagveld bij Primark door de enorme drukte, het blijft gewoon een super leuke winkel. Het aanbod is enorm en je komt eigenlijk nooit met lege handen naar huis. Wel vind ik het jammer dat Primark stiekempjes aan steeds iets duurder wordt. Alsnog zijn alle kledingstukken extreem goedkoop, maar ik merk wel verschil met een paar jaar geleden.
De kwaliteit van de kleding is erg verschillend. Sommige T-shirtjes draag je drie keer en dan kun je ze in de prullenbak gooien, maar ik heb bijvoorbeeld ook een spijkerjasje die al jaren meegaat. Voor het geld dat je voor de kledingstukken betaalt, kun je van de kwaliteit ook niet erg veel verwachten, maar over het algemeen valt het me niet tegen.


Tip
Als je bij de Primark wilt gaan shoppen, bereid je dan voor op het allerergste. Mocht je de grootste drukte willen vermijden, zorg dan dat je nog voor openingstijd bij de winkel staat, of ga juist een beetje aan het einde van de middag. De meeste Primark filialen zijn doordeweeks ook tot 7 uur open, dus je kunt bijvoorbeeld ook nog om 5 uur langs gaan.

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

62 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige outfit! Wauw, en dat voor die prijs :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele leuke budget outfit, het lijkt me leuk om ook zo`n challenge te doen... Dat ga ik de volgende keer ook proberen bij de Primark!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie outfit! Zeker voor dat geld! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, super mooie outfit, vooral met die statement ketting, en wat een weinig budget, super!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een leuke outfit! Ziet er tof uit! Ik vind het een erg leuke rubriek!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige look <3 Vooral de ketting vind ik geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hele leuke outfit! Vind je ketting echt gaaf:)

    xx Laura

    BeantwoordenVerwijderen
  8. ik vind je schoentjes echt heel erg leuk !

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuke outfit! Vooral je schoenen en de ketting bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een tof idee zeg! En jeetje die prijs voor een hele outfit, eigenlijk niet normaal hahah! Die ketting vind ik echt heel gaaf <3

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Super lruke challenge! Je ziet er leuk uit! Ik had eigelijk precies hetzelfde dat de primark steeds iets duurder word, en de kwaliteit is meestal niet fantastisch, maar je hebt hier wel een leuke outfit!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Super leuke outfit, je bent inderdaad de queen van low-budget. Ik ga inderdaad altijd pas in de namiddag langs de Primark. Ze zijn dan al begonnen met opruimen en het is veel minder druk. Erg fijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je schoentjes vind ik helemaal leuk ! Helaas vinden mijn smalle voeten dit soort schoenen niets, ik slip daar uit hè :-(

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Prachtige outfit! En dat voor maar 42,50!

    x

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wauw wat een prachtige look heb je ermee gemaakt! Staat je heel erg goed, mooi met je statement ketting en te gek je arm candy <3 Je schoentjes maken je outfit helemaal af; love it! Zo leuk dat het ook nog eens goed is voor je portemonnee, perfecte match!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik vind vooral de loafers heel erg leuk ^^! Mooie opvallende kleur. Ik ga deze week maar weer eens een bezoekje aan Primark brengen.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een super leuke outfit Nicole! Staat je super goed :) Je zou denken dat als je alles bij een budget store koopt dat het er dan snel 'cheap' uit gaat zien. Maar jij bewijst zeker het tegendeel! Het ziet er erg netjes, classy en totaal niet goedkoop uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. die schoentjes zijn zooo leuk hele leuke outfit meis! liefs x

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ik vind deze challenge erg leuk! Leuk om te zien waar je voor weinig geld leuke kleding kunt shoppen! Ik ben benieuwd naar je volgende artikel!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Hahaha, bereid je voor op het ergste! Ik ga inderdaad ook altijd in de namiddag, dan is iedereen al geweest en is het lekker rustig! Ik vind je trui heel leuk, daar heb ik ook nog mee in mijn handen gestaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Gave outfit! Dit soort truien zijn heerlijk voor dit weer; wanneer het een beetje regent of gewoon viezig weer is. Ik had ook niet verwacht dat het goedkoper zou zijn dan de Wibra, haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Echt bijzonder dat je voor zó goedkoop al een outfit samen kan stellen. Zie je wel, fashion hoeft niet duur ;)
    Ken je toevallig de IJ-Hallen en Vintage per Kilo? Misschien is het wat om daar ook eens voor een challenge heen te gaan. Ik ben er wel eens geweest, en daar is het nog goedkoper! (hoe is het mogelijk).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Jolijn! Dank je wel voor je leuke reactie. En de IJhallen ken ik wel, maar ik ben er nog nooit geweest. Wat een goed idee om daar heen te gaan voor deze challenge, bedankt voor de tip! :) Liefs, Nicole

      Verwijderen
  23. Leuke outfit, I love primark maar kan me soms wel dood ergeren aan de drukte en vooral aan mensen die met kinderwagens in de weg staan haha. Die ketting is echt mooi!
    Liefs Charlotte

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Wat tof! Ik vind de primark ook echt geweldig en je kan er echt mooie items scoren als je goed zoekt! En jouw super leuke outfit voor dat prijsje, super goed gedaan!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ik vind dit zo'n leuk item, zo inspirerend ook! Top! :D

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Ohhhh wat een leuke outfit! En wat grappig dat hij zelfs goedkoper is.. :')

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Wauw echt leuk! Die trui is heel mooi, en je armbandjes ook. Super leuk Nicole :)

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een ontzettend leuke outfit!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ik was zelf nooit zo'n fan van Primark na een eerste slechte ervaring.. Misschien moet ik me toch weer eens laten overhalen, er is vast wel leuke herenkleding toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kom natuurlijk niet zo vaak op de herenafdeling, maar als ik er een keertje langs loop, zie ik echt super veel leuke kleding voor heren! Dus als ik jou was, zou ik Primark toch maar een tweede kans geven! ;-)

      Verwijderen
  30. Die schoentjes zijn leuk! die vallen ook echt lekker op!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ik wil nog eens een broek proberen van de Primark!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Anoniem22.4.14

    Leuke combinatie! Ik vind het truitje erg leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Anoniem22.4.14

    Heel leuk en lekker budget!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Geweldige look lieverd! Die ketting is geweldig <3

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Leuke outfit! Altijd fijn als het betaalbaar is. Ik ben ook echt verliefd op die ketting! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Ik hou van Primark! Die trui is echt leuk

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Toffe outfit! De kwaliteit van de Primark is inderdaad heel wisselend, maar dat heb ik er wel voor over. Soms hebben ze namelijk ook écht hele gave dingen waar je jarenlang plezier voor hebt, zoals jouw spijkerjasje, en dat voor verschrikkelijk lage prijzen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Heel leuk! Vooral je mooie ketting, armbandjes en je loafers :).

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Wat een leuk artikel, leuke rubriek ook:) Prachtige ketting.

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Vooral de ketting en de armbandjes vind ik erg leuk, deze passen perfect bij de outfit. Tof hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat een leuke trui en ketting! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Wat een mooie outfit. Staat je heel goed! De ketting is ook prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Hele mooie outfit! Staat je goed (: Ik heb een aantal kledingstukken voorbij zien komen in de Primark (;

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Leuke schoentjes en mooie ketting .!

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Mooie koopjes! Ik ben vorige week voor het eerst in de primark geweest en jeetje wat een gekkenhuis!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Anoniem22.4.14

    Dubbel en dwars geslaagd voor je challenge. Wat een mooie outfit zeg! Ik heb zelf ook een low budget blog en post af en toe (ik wil het echt vaker doen) mijn low buget OOTD. Liefs, x.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Erg leuke outfit, ik vind de ketting en je loafers superleuk! Ik ben dol op de Primark, ik heb bijna heel mijn kledingkast er mee vol hangen, haha. Ik vind de kwaliteit echt geweldig, zo heb ik alweer een jaar twee broeken in mijn kast liggen die nog steeds prima zijn en de shirtjes vind ik ook fijn! De Primark is echt een uitkomst als je even wat minder geld te besteden hebt :) Ik heb vandaag een winterjas weten te scoren voor 5 euro (afgeprijsd van 31 euro), een portemonnee voor 4 euro, een shirtje voor 3 euro en elastiekjes voor 1,50 haha.
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Leuk!! Ik haal ook altijd veel leuke dingen bij de Primark!

    BeantwoordenVerwijderen
  49. Ik ben nooit zo'n fan van Primark kleding, maar de accessoires zijn altijd wel cute. Je armbandjes bijvoorbeeld :)

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Leuke outfit! Ik vind deze artikelen van jou echt leuk!
    Die ketting is zooo gaaf! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Anoniem23.4.14

    Superleuk! Ik klaag altijd over te weinig geld en ben dankzij mijn shopverslaving chronisch blut dus dit is zeker handig voor mij. Ik ga je blog in de gaten houden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Leuke outfit. Al ben ik zelf niet zo vd Primark.
    1x geweest en niks leuks gevonden.
    Was laatst bij de New Yorker hebben ze ook leuke
    Niet al te duren dingen. Ook een outfit gescoord
    Voor nog geen €40,-.
    Mijn outfit kan je zien op http://fitmomslife.blogspot.nl/2014/04/when-i-sad-i-go-shopping.html?m=1

    BeantwoordenVerwijderen
  53. Anoniem23.4.14

    Zo'n mooie outfit! Hij staat je heel erg goed. En zo'n schattig katje, hihi!

    BeantwoordenVerwijderen
  54. De kleur van de schoentjes vind ik wel heel erg leuk en zomers....

    Groetjes Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  55. Wow super dat je zo'n goedkope outfit hebt gescoord! Vooral de statement ketting vind ik erg leuk :)

    BeantwoordenVerwijderen
  56. Leuke outfit! Die ketting is erg leuk!
    En wat een lieve kitten! (:

    BeantwoordenVerwijderen