15 low-budget cadeautips - The Budget Life | Blog over geld besparen, verdienen & investeren

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

15 low-budget cadeautipsJe kent het vast wel: één van je vriendinnen, je zus of nichtje is jarig en je hebt géén idee wat voor cadeau je aan ze kunt geven. Ze weten zelf niets te vragen en bovendien... ze hebben eigenlijk alles al. En dan is ook nog eens het einde van de maand in zicht en is je geld bijna op. Tja, dan wordt het wel heel moeilijk! Vandaag help ik je een beetje op weg en geef ik je maar liefst vijftien tips voor het scoren van een leuk én low-budget cadeautje.

Portemonnee

Een portemonnee is natuurlijk altijd handig! Zelf raak ik best snel uitgekeken op een portemonnee en wil ik elk half jaar wel een nieuwe. Daarom koop ik altijd lekker goedkope portemonnees die ook nog eens heel erg leuk zijn! Vaak scoor ik er één bij de Primark (voor nog geen €5 heb je daar al een hele leuke portemonnee) en op dit moment heb ik er één van de Kruidvat die volgens mij €3,99 kostte. Echt geen geld natuurlijk én een super leuk cadeautje.

Tijdschriften abonnement

Vorig jaar kreeg ik voor Sinterklaas een abonnement op de Glamour en dat vond ik zo leuk! Ik zou zelf niet zo snel een tijdschriften abonnement nemen, maar het is des te leuker om het te krijgen. Bij Kruidvat heb je regelmatig aanbiedingen waarbij je voor een tientje een halfjaar abonnement kunt nemen op diverse tijdschriften. Tijdschriften hebben zelf ook vaak aantrekkelijke aanbiedingen met een fikse korting of een leuk extraatje bij je abonnement


Parfum

Parfum vind ik echt zoiets dat je niet voor jezelf koopt, het is echt iets om cadeau te krijgen! Veel parfums zijn natuurlijk best wel duur, maar er zijn ook genoeg low-budget parfums te vinden die erg lekker ruiken. Mijn favorieten? De nieuwe White Lily van Kruidvat, Pin Up van Playboy en Closer van Halle Berry.

Agenda

Een paar jaar geleden kreeg ik van een vriendin een agenda. Ze had hem bij HEMA gekocht en helemaal versierd met foto's van ons, quotes en nog meer dingen die perfect bij onze vriendschap pasten. Zó leuk verzonnen! En het hoeft je helemaal niet veel te kosten. Zo heb je een leuk én persoonlijk cadeautje.

Tegoedbon/Bioscoopbon

Als je écht niets weet te verzinnen, kun je altijd voor de meest veilige optie gaan: een tegoedbon. Bijvoorbeeld van de HEMA, Ici Paris XL of een bioscoopbon. Zulk soort tegoedbonnen zijn natuurlijk altijd goed!

Zelfgemaakte tegoedbon

En wil je een niets originelere tegoedbon: maak er dan zelf één. Dit doe ik regelmatig voor mijn vriendinnen en ook heb ik mijn zusje laatst zo'n zelfgemaakte tegoedbon gegeven. Een tegoedbon voor een avondje stappen, een diner bij jou thuis of een dagje naar een Welness: je kunt van alles verzinnen!


Washitape

Perfect voor die ene creatieve vriendin. Washitape is er in allerlei soorten kleuren, patroontjes en maten en je kunt er ontzettend veel mee. Je agenda mee versieren, je fotoalbum opleuken en zelfs vaasjes kun je met washitape beplakken. Tegenwoordig vind je washitape ook bij de Action of HEMA.


Statementketting Primark 

Sieraden zijn natuurlijk altijd goed! Primark heeft onwijs toffe statementkettingen die allemaal ongeveer €5 per stuk kosten. Echt geen geld! En super leuk om cadeau te geven.

Zelfgemaakt fotoboekje

Dit heb ik zelf voor een vriendin gemaakt: een fotoboekje met foto's van ons. Ik kende haar al vanaf groep 7 en dus zaten er ook van die heerlijke genânte foto's tussen van toen we nog een stuk jonger waren. Hilarisch! Ook dit is zo'n leuk persoonlijk cadeau en je kunt gewoon een mooi fotoboekje bij Action kopen. Foto's kun je bestellen via Webprint.nl, volgens mij is dat de goedkoopste optie!


Nagellak Miss Sporty

Voor je vriendin die dol is op beauty en make-up! Mij maak je altijd blij met een nieuw nagellakje, een mooie lippenstift of een fijne foundation. En ik denk dat elke vrouw dat stiekem wel leuk vindt. Op het gebied van nagellak is Miss Sporty mijn lievelingsmerk: super betaalbare nagellakjes (tussen de €2 en €3 per stuk), veel leuke kleurtjes en goede kwaliteit.

Geurkaarsen

Met een lekkere geurkaars kun je eigenlijk ook nooit de plank misslaan. Denk bijvoorbeeld aan de Yankee Candles, maar ook Action, Zeeman en Xenos hebben hele lekkere geurkaarsen die helemaal niet veel hoeven te kosten.


Interieuritems 

Als je weet wat de interieur stijl is van je vriendin, dan is het ook altijd leuk om iets voor op haar slaapkamer of in de woonkamer te kopen. Een mooie kandelaar, een leuk fotolijstje of een vaas: er valt zoveel te verzinnen!


Kleurboek voor volwassenen

Of het wetenschappelijk bewezen is, weet ik niet, maar voor mij is het duidelijk: kleuren werkt écht ontspannend! Ik denk dat iedereen dit stiekem wel leuk vindt, dus het kleurboek voor volwassenen is echt een aanrader.

Bak een taart

Ben jij een keukenprinses? Dan is het natuurlijk ook super leuk om de jarige te verrassen met een zelfgebakken taart! Of maak heerlijke chocoladebrownies, cakejes of cakepops. Mjammie!

Zonnebril

Nu de zomer er weer aan komt, is het natuurlijk altijd handig om een zonnebril op zak te hebben. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel winkels die zonnebrillen verkopen en die hoeven écht niet zo duur te zijn. Primark heeft bijvoorbeeld hele leuke zonnebrillen in allerlei verschillende modellen en kleuren, daar zit vast iets tussen voor de jarige!

Dit waren mijn 15 tips voor een leuk, low-budget cadeautje. Heb jij nog tips? Ik ben benieuwd!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

48 opmerkingen:

 1. Super handig artikel! Echt goede tips :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne tips zijn altijd goed hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuke tips. De statement kettingen bij de Primark vind ik ook altijd prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh goede tips! Ik moest nog een cadeautje voor mijn moeder en nu weet ik zelfs meerdere dingen die ik voor haar kan kopen! Bedankt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Anoniem6.4.14

  Echt hele leuke tips! Het idee van een fotoboekje was ook echt super origineel en leuk!
  Xxx Sarah

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat leuke tips! Ik heb er zeker wat aan :)

  Nog een fijne zondag!
  Liefs, Natiza

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een boel leuke dingen staan er tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hele leuke tips, met geurkaarsen maak je mij inderdaad heel erg blij!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Anoniem6.4.14

  Thanks, wat een fijne tips! Hier heb ik zeker wat aan, bespaart ook weer een hoop 'cadeaustress' haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. die playboy parfums ruiken zo lekker :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke en handige tips zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Nog een parfum tip! Bij de ZARA verkopen ze heerlijke parfums van 8 euro en 16 euro (ongeveer)! Ideaal, en ook super tof als cadeaus (:

  Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hihi dat kleurboek moet ik echt onthouden! Je washitapes zijn zo leuk, waar komen die vandaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke cadeautips allemaal! Ik zou in ieder geval heel er blij worden als ik iets van het rijtje zou krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Anoniem6.4.14

  Super leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hele leuke en handige tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. wat een handige tips weer! fijne zondag en geniet ervan x

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oeeh! Ik kom bijna nooit bij de Primark maar vind die statement kettingen wel echt super tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind die portemonnee echt super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Handige tips weer! Primark kettingen zijn inderdaad altijd erg leuk. Liefs gea

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Leuk artikel heb je ervan gemaakt met fijne tips! Ik vind de voordelige parfums van de Kruidvat ook zeker een aanrader en vooral de statement kettingen van de Primark zijn altijd een leuk fashionable en toch betaalbaar cadeau :D

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Onwijs leuke ideeën! Die eerste ketting van de primark is super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Anoniem6.4.14

  Tegoedbonnen zijn altijd leuk om te geven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Leuke tips zitten erbij zeg! :D Ik vind cadeautjes vinden altijd zoooo lastig, maar gelukkig zijn bij mij de verjaardagen een beetje voorbij voor een tijdje!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke tips! Er zitten echt hele mooie producten bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Wat een handig artikel, super leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Dank je voor de tips. De parfums zijn inderdaad erg leuk, goed idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ohh dit artikel komt echt als geroepen! Heb volgende week een verjaardag van een vriendin die natuurlijk niet weet wat ze wil haha. Thanks voor de inspiratie!
  Liefs, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuke ideetjes! Vind overigens je statementketting met blauwe steen echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Wat een super handig artikel Nicole!! Heel erg leuk er staan namelijk een hoop fijne tips tussen! Vooral de kleurboek vind ik wel heel tof, ik wil best is kijken hoe ik het ga vinden en of het voor mij ook een ontspannende werking heeft. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuke tips! Ik geef meestal ook een leuk pakketje met thee aan mijn vriendinnen, die zijn ontzettende theeleuten. Bij de action zijn ook altijd zulke leuke dingen te vinden!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Wat een super toffe ideeën.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Anoniem6.4.14

  Dat kleurboek lijkt me tof. Ik teken graag portretten, tijdens mijn examenperiode teken ik vaak. Vooral na het leren, om mezelf te ontstressen. Iemand ideetjes? waar ik dat volwassen kleurboek zou kunnen vinden?

  Groetjes!
  Vanesa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit boek heeft mijn moeder gekocht bij een boekwinkel in Enschede. Maar het "Enige Echte kleurboek voor volwassenen" is verkrijgbaar bij een heleboel boekwinkels of bol.com voor €9,95!

   Verwijderen
 34. Leuke tips! Ik vind de dingetjes van Primark altijd leuk om cadeau te doen, dus als ik daar ben dan sla ik wat in, want de Primark is een heel stuk reizen! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Jahhhh dit is een heel leuk artikel, veel handige tips voor als je het eventjes niet weet...Super!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Wat een super toffe tips! Vooral die zelf een foto album maken vind ik leuk, ook lekker persoonlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Handig artikel. Ik vind het altijd zo'n kriem om cadeautjes voor mensen te kopen dus je artikel komt goed van pas!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Anoniem16.12.15

  leuk ideeeen! ik vind vooral dat zelfgemaakte fotoboek een leuk idee! echt iets persoonlijks!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Houd de aanbiedingen van winkels in de gaten! Bijvoorbeeld op dit moment zijn er artikelen bij de Bodyshop voor 50%. Je kunt ook nu alvast daar kadootjes inslaan en in een kast leggen voor als iemand jarig is.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. geweldig artikel, vol met cadeau-ideeën voor kleine budgetten!

  BeantwoordenVerwijderen