Producten die ik vaker zou moeten gebruiken

Ik denk dat alle beautybloggers en ook veel niet-bloggers dit probleem herkennen: een kast vol met producten die je stuk voor stuk super leuk vindt, je nóóit zou wegdoen, maar... je gebruikt ze gewoon niet. Waarom? Geen idee! Ik besloot dat dat voor eens en altijd voorbij moest zijn, bepaalde producten moet ik echt vaker gaan gebruiken. Welke dat zijn, laat ik vandaag zien in dit artikel!
Maskertjes
Als eerste: maskertjes. Ik vind het altijd super leuk om een maskertje cadeau te krijgen of zelf te kopen, maar vervolgens gebruik ik ze nooit. Misschien omdat ik er te lui voor ben of het gewoon niet nodig vind, maar áls ik het een keer doe, vind ik het stiekem toch wel erg lekker. Daarom mijn nieuwe goede voornemen: elke week een maskertje nemen. Kom ik eindelijk door mijn voorraad heen!

Huidverzorging
Dit is ook iets waar ik veel te lui voor ben. Pas sinds een paar maanden probeer ik er écht wat meer op te letten en gebruik ik voor het eerst in m'n leven dagcrème. Dat werpt wel meteen zijn vruchten af, dus eigenlijk snap ik niet waarom ik er nog steeds zo laks in ben. Bovenstaande producten heb ik allemaal al in huis, dus waarom zou ik ze niet gebruiken?

Opvallende kleuren lipsticks
Lipstick is mijn favoriete make-upproduct en ik draag het echt elke dag, maar de opvallende kleuren laat ik op de één of andere manier toch links liggen. Nu moet ik ook zeggen dat ik het een beetje te overdreven vind om naar school knalrode of oranje lipstick op te doen, maar als je een feestje of event hebt, kan het natuurlijk best. Dat moet ik dus maar eens vaker gaan doen, want ik heb zoveel mooie kleuren die ik eigenlijk nooit gebruik!

Felle/opvallende kleuren nagellak
Rood en roze, dat zijn de enige kleurtjes die ik draag op mijn nagels. Veel te saai, want er zijn nog tienmiljoen andere kleuren die óók heel leuk zijn. Bijvoorbeeld mintgroen, iets met een leuk glittertje of een mooie topcoat, maar ik gebruik het gewoon nooit. Daar moet verandering in komen!

Smokey eyes
Smokey eyes maak ik echt nooit, ik kan me eigenlijk ook niet herinneren dat ik het ooit heb gedaan. Maar ik vind het altijd zó gaaf bij andere meiden staan! Vooral van de grijze/zwarte smokey eye ben ik een grote fan. Ik heb zelfs twee speciale palletjes in de kast liggen voor smokey eyes (van Bourjois) waarvan ik er één zelfs nog nooit heb aangeraakt. Best erg toch? Als ik binnenkort een keer een feestje heb of uit ga, dan ga ik smokey eyes maken, beloofd!

Een andere mascara
Als ik eenmaal een fijne mascara heb gevonden, zweer ik daar echt bij. Denk maar niet dat er een andere mascara in mijn every day bakje komt. Als hij op is, koop ik het liefst precies dezelfde terwijl ik nog zo'n 20 (!) ongebruikte mascara's in de la heb liggen. En ik durf te wedden dat daar ook hele fijne tussen zitten. Ik moet dus snel weer eens mascara's gaan testen om te kijken welke nog meer fijn zijn.


Opvallende kleuren oogschaduw
En wéér iets met opvallende kleuren dat ik veel te weinig gebruik: oogschaduw. Paarse oogschaduw vind ik echt heel erg mooi, maar naar school opdoen - nee, dat doe ik toch maar niet. Voor een avondje uit zou het best kunnen, dus waarom ik dat niet doe? Misschien dat ik dan toch het idee heb dat iedereen me aanstaart. Met zulk soort kleurtjes moet ik meer gaan experimenteren!

Lippenbalsems
Lippenbalsems: ik vertik het om het te gebruiken. Pas als het écht koud wordt buiten en mijn lippen bijna uit elkaar vallen van droogte, ga ik er eindelijk eentje gebruiken. En als ik het dan een tijdje gebruik, merk ik meteen dat mijn lippen een stuk zachter en gevoed aanvoelen. Ik moet er denk ik gewoon voor zorgen dat ik vaker een lippenbalsem in mijn tas heb zitten, zodat ik hem sneller gebruik.

Losse oogschaduw
En tot slot, de losse oogschaduw. Ik vind de potjes er zo leuk uitzien en ik heb een paar hele mooie nude kleuren, maar toch gebruik ik het niet. Ik denk dat ik het gewoon onhandig vind om deze losse oogschaduw aan te brengen. Hier moet ik maar eens meer handigheid in krijgen, zodat ik het vaker ga gebruiken.

Ik ben benieuwd: welk product gebruik jij véél te weinig en zou je vaker moeten gebruiken?

25 opmerkingen:

 1. Leuke verzameling! Ik ben gek op felle kleuren lipstick en felle kleuren nagellak/glitters. Gebruik bijna nooit anders. Ik zou überhaupt meer oogschaduw moeten gebruiken, gebruik het eigenlijk nooit. Alleen omdat ik er niet goed in ben, maar zo leer ik het nooit he ;). 20 mascara's, haha wowwww. Zonde wat op een gegeven moment zijn ze zo oud dat ze gaan klonten en uitdrogen. Hup hup. Aan die andere mascara's beginnen jij ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het eens met je 'maskertjes' ik krijg ze heel vaak maar ik vergeet ze altijd te gebruiken of neem er de tijd niet voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maskertjes daar heb ik zoveel van in huis liggen. Elke week neem ik mezelf voor om een masker op te doen, maar op één of andere manier lukt dat niet. Daar gaat verandering in komen! Ik ben juist van de smokey eyes, en andere felle kleurtjes op mijn ogen en op mijn lippen.
  liefs x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dwing mezelf nu om elke dag een andere foundation te gebruiken, want da's vaak duurder en dan stom dat je het niet zo veel gebruikt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Opvallende kleuren lipstick moet ik ook zeker meer gaan dragen, ze zijn zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mag zeker wel meer maskertjes gebruiken haha! Ik heb er nog veel liggen en volgensmij ook fijn maar ik vergeet het gewoon steeds hehe. En felle lippen mag ik ook wel vaker dragen trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. hihi dit is toch een typisch vrouwelijke eigenschap??

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit is inderdaad heel erg herkenbaar, mooie kleurtjes kopen maar nooit gebruiken. Ik heb gister nog een blauw quattro palette van gosh gekocht, gewoon omdat die 2.50 was maar ik weet eigenlijk nu al dat ik alleen de highlighter ga gebruiken. Oeps!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik herken me in heel veel! Maskertjes is wel even een goede reminder, vanavond neem ik er tijd voor ... het is zo lekker :). Dat met smokey eyes heb ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is zo herkenbaar haha! Ik gebruik ook veel te weinig maskertjes, terwijl die juist zo fijn zijn! En andere kleuren nagellak dan (Bordeaux)rood en zwart draag ik ook niet, vind dat er bij mij zo raar uit zien terwijl het andere zo leuk staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Opvallende kleuren lipstick en gekleurde oogschaduw, daar ben ik het wel mee eens! En ik wil ook weer beginnen met nagellak dragen, dat heb ik echt al 1024820 jaar niet meer opgehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik eigenlijk ook veel te weinig kleur in mijn looks. Ik zou zelf ook vaker een niet zo'n heel opvallende lipstick willen dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een mooie producten. Dat ene groene lakje van Bourjois ziet lekker vrolijk en zomers uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoe herkenbaar! Behalve de nagellak, daar draag ik juist zelden rood/roze.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hallo Nicole, mijn complimenten over je blog, superleuk om mee te lezen al zit in helemaal niet in jouw leeftijdscategorie maar meisjes blijven altijd meisjes als het over mode, make-up enz gaat.

  Groetjes
  Mrs T


  mrstloves@blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hmm het valt niet echt onder 'weinig' gebruiken, maar mijn collectie nagellak is zodanig groot dat ik telkens met periodes bijvoorbeeld veel blauwe nagellak draag, of dan weer vaak roze, en dan wordt de rest vergeten!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Opvallende lipsticks moet ik ook echt meer dragen! Het staat gewoon zo leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ohja maskertjes zou ik meer moeten dragen, ik zou er eens moeten aanschaffen want heb er geen :( Oja en dagcreme gebruik ik ook niet :P

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk artikel! Ik moet ook echt vaker maskertjes gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een ontzettend leuk artikel! Vaker een maskertje gebruiken, herken ik. Ik heb ook een flinke voorraad liggen, maar neem er de tijd niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een leuk artikel! Veel dingen zijn herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Je hebt echt mooie lipsticks, wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wil je een keer laten zien hoe je smokey eyes maakt? Ik zie er altijd uit als een panda beer als ik het doe..

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Producten die ik vaker zou moeten gebruiken: mijn hele make-up collectie, ik doe er eigenlijk veel te weinig mee. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen