Niet echt een succes, maar toch wel leuk: "Ploggen" met een wegwerpcamera!

Ploggen, het is dé trend van het moment. Mocht je de afgelopen maand onder een steen hebben gelegen, dan zal ik het je nog één keer uitleggen. Ploggen staat voor "Photo Bloggen": je legt één of meerdere dagen vast met je mobiel en deelt deze foto's vervolgens op je blog. Ook ik wilde heel graag eens ploggen, maar aangezien de kwaliteit van de camera op mijn mobiel om te huilen is, zou dat niet echt een succes worden. Collega Erik had ook over deze trend gehoord en kwam met een geniaal en heel origineel idee: ploggen met een wegwerpcamera!

Ook ik was direct enthousiast. Want hoe leuk is het om een hele reeks foto's te maken (met maar één kans op een goede foto!) deze te laten ontwikkelen en een week later ophalen en dan alles te delen op je blog? Ik trok diezelfde dag nog een sprintje naar het centrum, in de hoop een wegwerpcamera te vinden. Aangezien deze maatschappij alleen nog maar draait op digitale en spiegelreflex camera's, was dat nog een hele opgave. Uiteindelijk vond ik er één bij Kruidvat en ging ik aan de slag.


Het was echt hartstikke leuk om te doen, maar toen ik gisteren de foto's op ging halen, was ik toch een beetje teleurgesteld. Allereerst moest ik €10 neerleggen voor 27 foto's, wat ik echt belachelijk veel geld vind. Vooral omdat zeker vijf foto's niet eens ontwikkeld konden worden en de helft van alle foto's onscherp was en heel erg donker. Op een paar foto's zat ook nog eens mijn vinger voor de lens (whoopsie). Al met al was het dus niet zo'n heel erg groot succes, maar toch wilde ik graag het resultaat met jullie delen. Ik heb het uiteindelijk niet voor niets gedaan, dus hopelijk vinden jullie het leuk om te zien!

vrijdag 31 januari

Vrijdagochtend stond ik vroeg op, omdat ik die dag ging verhuizen. Ik moest mijn kamer in Koog aan de Zaan helaas verlaten en weer bij mijn ouders in Ede gaan wonen. Ik begon de dag met mijn favoriete ontbijtje ooit: een grote bak magere yoghurt met stukjes appel, een handje rozijnen en kaneel. Mjammie!

Het verhuizen ging verrassend snel! Het weekend ervoor had ik de meeste spullen al verhuisd, maar de grote meubels en overige dingen moesten nog wel verhuisd worden. Hier zit ik heel zielig in mijn kamertje met de laatste vuilniszak vol met rommel. Bye bye lief kamertje!

Toen ik weer in Ede was, kon ik lekker de kamer bij mijn ouders gaan inrichten. Ik vond het heerlijk om alle dozen uit te pakken en alle spulletjes weer in mijn kamer te zetten. Deze spiegel komt je vast bekend voor, je kon hier van de week meer over lezen op mijn blog. (klik hier)


Omdat ik vrijdag al heel vroeg ging verhuizen, had ik 's middags nog alle tijd van de wereld. Donderdag kocht ik extreem goedkope lipsticks bij de Action. Tijd om deze op de foto te zetten! Het artikel is inmiddels al online gekomen, deze kun je hier lezen.

Ook 's avonds werkte ik nog even aan mijn blog. In het weekend werk ik meestal vooruit voor de komende week, dus dan typ ik zo vier artikelen op een avond.

zaterdag 1 februari

Zaterdag begon goed! Dit enorme pakket kwam de postbode 's ochtends vroeg al brengen. Ik had de winactie gewonnen op de blog van Fleur en kreeg dit prachtige pakket met mooie lingerie, een super leuk jurkje, make-up en nog veel meer!

Daarna dook ik onder de douche met de nieuwe producten van Kruidvat. Deze moesten namelijk getest worden! Dit vind ik één van de leukste dingen aan het bloggen: producten lekker uitgebreid testen!

's Middags moest ik er toch echt aan geloven: ik moest maar weer eens iets aan school gaan doen. Ik heb vijf maanden lang stage gelopen en nu moest ik aan mijn stageverslag gaan werken. Natuurlijk lekker alles op het laatste moment: maandag moest ik hem namelijk inleveren en hier begon ik net.

Tussen al het typen door was er gelukkig ook nog tijd voor een lekker kopje thee. Hoe kan het ook anders: ik nam mijn favoriete smaak bosvruchten. Ook nam ik er nog een half banaantje bij en mijn lievelingskoekje: een sprits!


's Avonds ging ik nog snel even met mijn zusje naar de Mediamarkt. Ik wilde al langere tijd een tablet, omdat mijn laptop veel te zwaar is om overal mee naartoe te sjouwen. Dat weekend was er de 21% BTW Kortingsactie, dus daar moest ik natuurlijk van profiteren. En voilà, daar was-tie dan: de Samsung Galaxy Tab 3. Zoals je kunt zien op de foto ben ik er heel blij mee!

Een zaterdagavond zonder chips kan natuurlijk niet. Ik keek lekker op de bank All You Need is Love onder het genot van Pringles, chocoladepinda's, kaasstengels en - hoe kan het ook anders - een XXL doos tissues.

zondag 2 februari

Dit is één van de weinige foto's die wél goed gelukt is. Op zondag ging ik koken voor mijn familie, dat vind ik altijd super leuk om te doen! Ik besloot gyros te maken. Dit had ik nog nooit eerder zelf gemaakt, maar al wel eens gegeten en dat beviel erg goed. De keuken veranderde natuurlijk weer in een slagveld, maar het eten was heerlijk!

Genieten van mijn zelfgemaakte gyros! Ik maakte er ook nog een lekker sausje bij en serveerde het met rijst, sla en komkommer.
Het was alweer eeuwen geleden dat ik voor het laatst mijn nagels had gelakt, dus het was de hoogste tijd om ze weer te voorzien van een mooi kleurtje! Ik ging voor mijn favoriete Miss Sporty lakje in de kleur 535. Deze foto faalt nogal, omdat je ziet dat mijn vinger voor de lens zit en de foto totaal onscherp is.

maandag 3 februari

En ook hier kon de vinger voor de lens niet ontbreken. Maandag ging ik werken bij het Marketingbureau in Veenendaal waar ik naast mijn studie ebooks en blogs schrijf. Het had 's nachts gevroren en dus moest ik de ruiten krabben. Ook al vinden veel mensen dit verschrikkelijk, ik vind het stiekem wel leuk.

Dit had zo'n gave foto kunnen zijn, beetje jammer dat mijn vinger hier alwéér voor de lens zat. Het marketingbureau waar ik werk, bevindt zich op een prachtige locatie, midden in de groene weilanden. Toen ik daar 's ochtends langsreed met mijn auto zag het er zo mooi uit! Het was een beetje mistig, het weiland was nog bevroren en de zon begon ook te schijnen.


's Middags lag het internet er ineens uit. Geen probleem, er is namelijk nog genoeg ander vermaak zónder internet! In de ruimte naast ons kantoor staat namelijk een pooltafel en dus ging ik een potje poolen met mijn collega Erik. Natuurlijk won ik. (Ahum.)

Aangezien het internet het na een uur nog niet deed, besloten we maar om naar huis te gaan en daar verder te werken. Hier ben ik bezig met de lay-out van alle ebooks, heel erg leuk om te doen!

Aangezien het in mijn kamer nog steeds één grote rotzooi was van de verhuizing, ging ik 's middags ook nog maar wat spullen opruimen. Zo trok ik de hele lade uit mijn kastje en verbaasde ik me weer over alle zooi die daar in paste.
En toen had ik nog maar één foto over op mijn camera en ik besloot als laatste een selfie te maken. Ik kan je vertellen dat het best frustrerend is om een selfie te maken met een wegwerpcamera. Je hebt namelijk géén idee of je er goed op staat of niet. Ach, hij is best goed gelukt. 

Ik ben benieuwd: hebben jullie ook al "geplogd"?

52 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee! Ik krijg altijd zo'n nostalgisch gevoel van analoge foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk idee! (ook al vind ik de naam Ploggen echt héél lelijk haha).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, je krijgt een beetje het idee dat de foto's echt van vroeger zijn! Grappig ;-) X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WOW, zo uniek! Heel leuk bedacht hoor. Oké, de kwaliteit van de foto's is misschien niet geweldig, maar het geeft wel een hele leuke sfeer :). Leuke post, en die selfie op het einde is echt mooi haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind je foto's juist super leuk geworden! Dat ze niet altijd even scherp zijn of de foto's soms een beetje gek, ach ja, dat hoort bij analoge foto's. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hey, ik vind het juist heel erg leuk dat je het met een wegwerpcamera doet :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat tof om te zien, vooral leuk dat je 't met een wegwerpcamera hebt gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke manier om het zo te doen. Ik heb het ploggen zelf nog niet geprobeerd. Denk ook niet dat ik er gemaakt voor ben haha ga de helft toch vergeten te fotograferen :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wow, wat een leuk idee! Eindelijk een plog met foto's die niet allemaal perfect zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk dat je dat ploggen concept op een andere manier invult! Ik vind het effect heel tof :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een supertof idee om het met een wegwerpcamera te doen zeg! Jammer dat je 10 euro moet betalen voor maar 27 foto's, kan je het niet goedkoper via Pixum oid laten doen? Daar moet toch wat op te verzinnen zijn?! Het effect over de foto's is wel weer heel erg leuk en er zitten echt hele leuke foto's tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. kijk dit is nu origineel :D gaaf idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat enorm leuk gedaan, ik vind het effect wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha wat een leuk idee zeg! Super leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Juist super mooie foto's geworden zeg! Ziet er goed uit en een heel leuk idee trouwens :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Aah super leuk! Een keer wat anders :D

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke foto's, je hebt het organel gedaan. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Je selfie is inderdaad goed gelukt! En..foto's maken met een wegwerpcamera is en blijft lastig. Mijn mooiste foto's hebben ook altijd heerlijk een vinger voor de lens. Maar wel echt super leuk idee om te 'ploggen' met een wegwerpcamera. Misschien kan ik me er ook eens een keer aan wagen! X

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik heb nog geen plog gemaakt maar ik vind je foto's best wel leuk zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dit vind ik nou echt een geweldige plog om te zien! Door de wegwerpcamera krijgen de foto's een hele toffe sfeer om zich heen vind ik! Echt ontzettend tof gedaan :D

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind het wel heel leuk gedaan! De wegwerpcamera geeft altijd zo'n leuke sfeeeer

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een leuke plog! Ik vind de foto's juist leuk met een wegwerpcamera!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Die kookfoto is erg leuk, hij oogt heel nostalgisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat een origineel idee om het met een wegwerpcamera te doen, super leuk! Ik vind het juist wel wat hebben dat er hier en daar een vinger voor de foto te zien is, haha. Maakt het allemaal een stuk echter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Aaah dit vind ik echt leuk! Dat ga ik ook een keer doen :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Een heel leuk idee om een wegwerpcamera hiervoor te gebruiken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Haha, wat een leuk idee ploggen met een wegwerp camera :)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ookal zit je vinger een paar keer voor de lens, ik vind het wel heel erg leuk om te lezen en super orgineel! Ik wil misschien ook een dag gaan ploggen maar ik vind het woord zo verschrikkelijk haha

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk idee, ga ik misschien ook eens doen! :) Hopen dat ik er aan denk om niet m'n vingers voor de lens te houden, want dat is dus ook echt iets voor mij hihi. Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ikzelf heb nog niet geplogd. Het is wel een leuk idee!
  De foto's zijn nog mooi voor een wegwerpcamera, het heeft een vintage- achtige stijl.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Super leuk gedaan en leuk om te zien ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Echt een leuk idee! De kwaliteit is misschien niet helemaal super maar dat vind ik juist mooi! De foto's krijgen echt een vintage uitstraling!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Wat leuk gedaan zo zeg! Leuk om je foto's te zien. Al is een wegwerpcamera niet helemaal ideaal, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een leuk idee!
  Ondanks dat sommige foto's misschien niet helemaal scherp zijn en er af en toe een vinger voor zit, vind ik het wel een heel leuk effect hebben. Ja leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. haha, heel erg origineel deze vond ik wel leuk om te zien ^^. Nee ik heb niet geplogd en ben het ook niet van plan :'). Mijn leven is niet heel erg interessant.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb nog niet geplogd, maar ik vind het een heel leuk idee om het met een wegwerpcamera te doen. Misschien toch eens gaan doen,

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Wat een superleuk idee om te ploggen met een wegwerpcamera, erg leuk om te zien. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Haha, wat een grappig idee! Leuk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Echt super leuk dat je met een wegwerpcamera heb geplogd. Wel duur...

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Leuk! Ik neem vaak een wegwerpcamera mee op vakantie! Maar dan is het idd vaak ook maar hopen dat de foto goed is geworden. We hebben meestal wel leuke kiekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Heel erg leuk! Met zo'n wegwerpcamera, ik heb er echt heel veel zin in om nu ook foto's daarmee te gaan maken haha!

  BeantwoordenVerwijderen