How to style | De spijkerblouse

Alles wat met denim te maken heeft: kom maar bij moi! Ik ben werkelijk gek op spijkerstof. Ik draag bijna elke dag wel een spijkerbroek ook de denim blousjes zijn favoriet. Wat ik het leukste vind aan denim? Deze items zijn eindeloos te combineren! Vooral met de spijkerblouse maak je elke keer weer een outfit compleet anders, het is echt zo'n basic item waarvan ik vind dat iedere vrouw die in haar kast moet laten liggen.
Maar hoe combineer je zo'n spijkerblouse nu goed? Omdat het vorige How to Style artikel zo goed in de smaak viel bij jullie, heb ik vandaag weer een nieuw "How to Style" artikel. Je raadt het al: met de spijkerblouse!Er zijn duizenden verschillende soorten spijkerblousjes verkijgbaar: met mouwen, zonder mouwen, licht, donker, met studs of met andere versierseltjes: er is voor ieder wel wat wils! Het exemplaar dat in dit artikel centraal staat, is een mooie, lichte spijkerblouse van Pull&Bear, één van mijn favoriete kledingwinkels. Deze blouse is extreem simpel: geen frutsels of franjes en een egale kleur. Des te makkelijker je hem kunt combineren!
De spijkerblouse kost €25,99 - wat ik een prima prijs vind!Skater skirt & statement necklace

De eerste combinatie is er één met een skater skirt. Ook dit is zo'n fijn kledingstuk die je eindeloos kunt combineren. Door het te combineren met een rokje en een bling bling statementketting, maak je je outfit ineens een stuk chiquer maar blijft hij toch casual door de spijkerblouse.
Je kunt ervoor kiezen om de blouse bij het rokje in te dragen, maar om het wat nonchalanter te maken kun je de blouse ook los over het rokje heen dragen. Maak het geheel af met een paar stoere boots, bijvoorbeeld deze leren enkellaarsjes van H&M.

Oversized sweater & shiny shoes

Outfit twee is er één met de oversized sweater. Ik ben dol op sweaters en het ziet er nóg leuker uit als je er een blouse met een kraagje onder draagt. De sweater die ik uitzocht, is er één van Pull&Bear en hóe leuk is die? Er zijn nog meer van zulk soort sweaters verkrijgbaar in de webshop en dat voor nog geen €20. Als je ervoor kiest een sweater te dragen over je spijkerblouse, let dan wel op dat je een sweater kiest met een hoogsluitende, smalle hals zodat echt alleen het kraagje er bovenuit komt. Dat staat het mooist.
Combineer het met een simpele skinny jeans die goed bij de sweater past. Om de outfit extra catchy te maken, koos ik voor hele blitse, zilveren schoenen van Clarks.Witte blazer & funky legging

De laatste outfit alweer! Je kunt ook prima een mooie blazer over je spijkerblouse dragen. Ik vind zelf een witte blazer het mooist staan, maar in principe kan elke kleur blazer er wel bij. Je kunt voor een neutrale kleur broek kiezen, maar ik vond het wel leuk om er een funky item in te knallen, namelijk deze Aztec Legging van Even&Odd (verkrijgbaar bij Zalando). Als je je outfit wat chiquer wil maken, ga dan voor een mooi paar pumps en als je het liever casual houdt, staat een paar sneakers of laarsjes er ook heel leuk bij.

Wat vind jij de leukste manier om een spijkerblouse te combineren?

45 opmerkingen:

 1. Wat ben je toch altijd creatief met foto's zeg, echt heel leuk gedaan! Outfit één zou ik zo kunnen dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel! Outfit 1 is mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Je hebt echt mooie collages gemaakt. Ik denk dat ik de eerste outfit met zo'n leren skaterskirt het leukste vind, vrouwelijk en toch stoer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi collage's! Look nr. 3 is absoluut mijn favoriet, fijne look voor de lente!

  X Sara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ontzettend leuk! Wat maak jij je collages ook leuk zeg! In Photoshop zeker? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een skaterskirt, ja leuk! Oh zo’n leren, ik baal nog altijd dat ik het zo vaak heb laten liggen. Een sweater eroverheen is inderdaad mooi. Ik wil ook nog altijd een witte blazer, dat lijkt mij zo’n fijne basic!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel Nicole :) Die sweater met zo'n spijkerjasje is superleuk en staat stoer

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind eigenlijk alle outfit super leuk maar de eerste zou ik zelf het snelst gaan dragen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk om te zien! Leuk gedaan, mooie creaties!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heel leuk deze outfits ! Zou ik allemaal zo dragen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik combineer een spijkerblousje altijd vrij simpel, gewoon op een simpele broek met laarsjes eronder. Wel doe ik dan altijd iets leuks met mijn haar, dan zet ik het in de krul ofzo. Geeft net dat beetje extra. Deze week zag ik ( volgens mij bij h&m ) een spijkerblousje liggen met witte stipjes erop. Die vond ik helemaal geweldig!
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk gecombineerd! Ziet er goed uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super leuk gedaan en leuke combinaties, de laatste 2 vind ik het leukst!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk artikel! Als ik mijn spijkerblouse aandoe laat ik hem altijd open, als hij dicht zit ziet het er echt niet mooi uit haha. Meestal zoek ik dan een bijpassend shirtje, maar hele leuke tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Heel leuk gedaan! Outfit 1 is mijn favoriet, die zou ik zo kunnen dragen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ik draag altijd oversized spijkerblouses, als eyecatcher en dan voor de rest redelijk simpel houden. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oew, die I like cats trui is tof! Ik combineer m'n spijkerblouses het liefst met een strak rokje of leren broek :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Outfit 2 is echt mooi! Leuk artikel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Aaah wat ziet dat er allemaal leuk uit! :D Tof artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuke looks! Ik denk dat ik zelf voor 1 of 3 zou gaan :)

  xo

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik ga voor de eerste, maar eigenlijk zijn ze allemaal heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk artikel! De laarsjes uit het de eerste outfit zijn heel gaaf :)!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. ik draag vaak zelf spijker op spijker :3

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk gedaan! Nr 1 vind ik heel gaaf! <3

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  www.facebook.nl/fabulousstylews

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Yay super tof gedaan! Leuk artikel en mooie combi's Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Mooie outfits heb je samengesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. leuke outfits en super leuke post! :)
  Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Leuke collages heb je ervan gemaakt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Je hebt me op ideeen gebracht! Dankje!
  xoxoxo Loïs
  lovesbeautyfashion.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Leuke looks! Ik vind de eerste het leukst:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Heel leuk gedaan! De eerste outfit vind ik heel mooi(:

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Mooi zeg die collages! Heel creatief.

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind het zelf op een donkere skinny wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Heel leuk!! 2 & 3 zin wel mijn ding. Sinds kort heb ik de highwaist jeans weer uitgevonden en ik wil nu al niks anders meer!!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Wat super leuk gedaan. Hele mooie outfits. Ik vind de laatste combinatie erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb een spijkerblouse, maar ik moet zeggen, ik vind het lastig combineren. Vooral, omdat ik graag jeans draag. En ik vind een spijkerblouse op een jeans gewoonweg niet leuk. Ik combineer het meestal met een zwart rokje, dat vind ik het leukste. Dat met die legging ziet er leuk uit, maar zou ik wat eng vinden om te dragen hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Leuk gedaan! Outfit 1 draag ik regelmatig: mijn fauxleren skaterskirt, zwarte enkellaarzen en een jeans shirt met statementketting. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Ik vind vooral outfit nummer 1 echt super leuk! Nu nog een leuke skirt zien te scoren, want die blouse heb ik al een hele tijd! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen