Dé perfecte spijkerbroek voor elk figuur


Je kunt gerust zeggen dat ik een spijkerbroekmeisje ben. Als je mij in een rokje of een jurkje ziet, is er waarschijnlijk een wonder gebeurd, want dat komt bijna niet voor. Ik heb denk ik wel een stuk of vijftien verschillende broeken in mijn kast liggen, waarbij de spijkerbroek overduidelijk overheerst. Een spijkerbroek zit gewoon zo lekker en is op duizend verschillende manieren te combineren. En dat niet alleen: de spijkerbroek komt ook nog eens in duizend verschillende modellen, kleuren en lengtes. Bij elk figuur past er wel een perfecte spijkerbroek, benieuwd welke spijkerbroek dé broek voor jou is? Lees dan snel verder!
1. Peer
Als je een peerfiguur hebt, dus dat je van onder wat voller bent dan van boven (smalle schouders en taille, maar bredere heupen en bovenbenen) dan kun je het beste de focus leggen op je bovenlichaam. Het beste kun je donkere broeken dragen, bijvoorbeeld zo'n donkere spijkerbroek. Broeken die hoog getailleerd zijn, staan je ook mooi. Let wel op dat broeken niet te strak zitten, hierdoor breng je juist de aandacht naar je heupen en bovenbenen. Zorg ervoor dat de broek aan de onderkant wat wijder zit. 


2. Zandloper
Als ik één figuur zou moeten kiezen waar ik onder val, dan zal dat denk ik toch wel het zandlopermodel zijn. En volgens velen ben je daarmee gezegd. Ik moet ook zeggen dat ik blij ben met mijn figuur! Als je lang bent en je hebt een zandloper figuur, dan is de bootcut jeans perfect voor jou. Een broek die van boven strak zit en uitloopt in wijde pijpen. Let op: dit is alleen écht mooi als je lang bent. Als je klein bent, zoals ik, kun je dit beter vermijden omdat je benen dan een stuk dikker lijken en dat wil je natuurlijk niet. Als je een kleine vrouw bent met een zandloper figuur, kun je beter gaan voor de skinny jeans. Deze benadrukt je mooie figuur nog eens extra!


3. Recht
Bij vrouwen met een recht figuur zijn de rondingen niet zo goed zichtbaar. Je bent eigenlijk van boven en van onder even breed. Ook voor dit figuur is de bootcut jeans of de boyfriend jeans een goede spijkerbroek. Hierdoor creëer je als het ware een zandloper figuur.
Als je een recht figuur hebt, kun je de skinny jeans beter vermijden, omdat dit je nog rechter maakt. 


4. Appel
Bij vrouwen met een appelfiguur, zit het volume echt in het midden van je lichaam. Je hebt niet een duidelijke taille en hebt een wat vollere buik. Mensen met dit figuur zijn vaak gezegend met lange en slanke benen. Deze mag je dan ook zeker benadrukken met een mooie, skinny jeans. Om nog meer het idee van een taille te creëren, is het slim om een wijder T-shirt of trui te dragen en deze in je broek te stoppen. Vervolgens trek je deze weer een beetje omhoog, zodat het T-shirt los valt. Zo lijkt het net alsof er wél een taille onder zit!

Esprit stelde een top 10 op met de meest favoriete jeans. Ik weet zeker dat jouw perfecte jeans daar ook tussenzit! 

Ik ben benieuwd: welk figuur heb jij? En wat voor soort spijkerbroek draag jij het liefst?

21 opmerkingen:

 1. Ik weet niet precies tot wat ik behoor, maar een skinny jeans draag ik toch het liefst!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk artikel! Ik ben zelf voornamelijk van de skinny broeken, die wel wat 'hoger' zitten en voornamelijk zwart!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet nooit helemaal zeker wat voor figuur ik heb, ik heb overduidelijk een slanke taille maar als ik aankom zit het ook alleen op mijn buik.. dus een beetje een appel-zandloper? Haha ik draag het liefst high waist skinny om mijn taille nog meer te accentueren

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heb je een handig en leuk artikel gemaakt!! Ik heb een beetje een recht en zandloper figuur maar het liefst draag ik altijd een skinny jeans omdat die het mooiste bij mij vallen en ik persoonlijk ook het mooiste vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat een handig artikel! Ik heb echt geen idee wat voor figuur ik heb! Ik twijfel een beetje tussen zandloper en peer! Bedankt voor de tips! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Handig artikel! Zelf draag ik gewoon altijd skinny jeans maar zodra het warmer dan 17°C wordt trek ik meteen m'n shorts uit de kast dus ik draag niet zo vaak een spijkerbroek.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel handig artikel :)! Ik had er nog nooit op gelet toen ik een broek kocht :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet eigenlijk niet precies waar ik bij hoor, ik denk recht haha, maar ik hou niet van boyfriend jeans ik hou meer van skinny jeans.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb een recht figuur dus ik zou dan het beste een boyfriend jeans kunnen dragen, maar daar zie ik me eerlijk gezegd echt nog niet in lopen :p Ik draag het liefste gewoon skinny jeans en dan de wat donkerdere variant.
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hm, ik weet niet zo goed wat mijn figuur precies is, geen zandloper maar ook niet recht haha. Ik vind skinny's het mooiste, maar wel donkere!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb een zandloper figuur, maar ik draag het liefst een skinny jeans! Een bootcut vind ik stiekem toch niet helemaal mijn ding. Wat een leuk artikel, en wat mooi gedaan met die foto's zo! Liefs, Stella.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik weet niet tot welk figuur ik behoor haha! Ik draag zelf altijd een skinny jeans en dat vind ik wel mooi staan. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Handig artikel! nu nog uit vinden wat mijn figuur is.
  De foto's zijn ook leuk bewerkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik hou van de skinny jeans :D Leuk om te zien zo met lichaams vormen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik heb zelf een zandloperfiguur, maar met een dikke kont. Echt veel heup heb ik niet, maar gewoon een dikke achterkant :'). Leuk artikel en handige tips!

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik ben echt een rokjes persoon, maar als ik toch een broek draag dan kies ik vaak voor een zwarte skinny :) Ik ben namelijk het schoolvoorbeeld van een peerfiguur, dus lichte jeans maakt mij helaas dikker lijken :(

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuke tips! Ik draag niet zo graag jeans aangezien dat zo een merde is om er weer in te kruipen als je ze gewassen hebt :p

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuk artikel! Jammer dat de meisjes op de plaatjes allemaal gewoon superslank zijn en niet echt bepaald een volle buik of brede benen hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Handig artikel! Een goede spijkerbroek vinden is altijd moeilijk!

  BeantwoordenVerwijderen