Budgettip | Lunchen bij de Drie Graefjes in Amsterdam

Afgelopen maandag plaatste ik een oproepje op Twitter: wie weet er een gezellige lunchroom om te lunchen in Amsterdam? Ik werd werkelijk overstroomd met reacties en ontdekte zo binnen no time een heleboel nieuwe lunchrooms. Ik ging lunchen met twee vriendinnen en uiteindelijk besloten we voor De Drie Graefjes te gaan, aangeraden door een aantal Twitteraars én mijn ex-collega's bij SimplyPR. En ik kan je vertellen: dat was een goede keuze!


Wij zijn naar De Drie Graefjes op het Rokin gegaan. Er schijnt nog een vestiging te zijn, maar volgens iedereen was de lunchroom op het Rokin het leukst. Zo gezegd, zo gedaan! Het was ongeveer 1 uur toen we daar binnen liepen en het was opvallend rustig. Er waren maar een paar tafeltjes bezet en zo konden we direct plaatsnemen. Pluspunt!

Het water liep me meteen in de mond door alle lekkere cupcakes en taartjes die er stonden. Want zeg nou zelf, die zien er toch niet normaal lekker uit?! Helaas kwamen we niet voor al deze mega zoete lekkernijen, maar gingen we voor een "gezonde" lunch. En ook de lunchkaart was uitgebreid genoeg. Ik kon bijna niet kiezen!
Er zijn diverse Club Sandwiches en sandwiches die allemaal onder de €8 zijn - een hele schappelijke prijs wat mij betreft. Voor €11 heb je een hele goed gevulde maaltijdsalade die er ook ontzettend lekker uit ziet!

Aan een breed assortiment drankjes is trouwens ook geen gebrek. Diverse warme dranken zoals thee, cappuccino en chai latte, maar ook verse fruitsappen, smoothies en shakes voor een hele schappelijke prijs.
Uiteindelijk besloot ik voor een Club Sandwich te gaan met gerookte kip, bacon en bieslook-mayonaise en nam ik een heerlijke bosvruchten thee. Je kunt kiezen uit wit maïsbrood of bruinbrood en krijgt drie hele dikke sneeën die goed belegd zijn. Er zit zelfs nog een beetje salade bij, mjammie!

En oh, wat was het lekker. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de lekkerste Club Sandwich is die ik ooit heb gegeten. Eigenlijk wilden we na afloop ook nog de beroemde Red Velvet Cake proeven of een lekkere cupcake naar binnen werken, maar omdat we zó vol zaten, zijn we daar niet meer aan toe gekomen. Maar ik weet zeker dat ik er snel nog een keer heen ga om van de cakes en taartjes te genieten!


Uiteindelijk waren we iets meer dan €10 kwijt per persoon én kregen we nog een lolly mee (niet geheel onbelangrijk natuurlijk). Je vindt De Drie Graefjes op Rokin 128 in Amsterdam.

32 opmerkingen:

 1. Die cupcakes zien er super lekker uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bienvenue chez Entreprise Peinture Déco, Plus de 20 ans d'expérience
  Devis Travaux-Peintures-Peinture Renovation,Habitat 91,77,75,78 ...
  www.entreprisepeinturedeco.fr/devis-travaux/
  Devis Travaux peinture renovation- Epinay-sous-Sénart 91860- Epinay-sur-Orge 91360-Etiolles 91450-Etréchy 91580-Fleury-Mérogis 91700.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Volgende week ga ik naar Amsterdam en was nog op zoek naar een lekker en gezellig lunchtentje. Thanks!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt echt goed! Ziet er ook erg lekker uit:)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze hotspot staat al zoooooo lang op mijn lijstje, maar ik kom er maar niet aan toe. Toch eens plannen! Ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog nooit van gehoord maar het ziet er wel erg lekker uit! XO

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er gezellig uit joh! En dat eten, hmm <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er superleuk uit. Mooie foto's! Die cupcakessssss ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Morgen is er een bloggersmeeting in Amsterdam, misschien kunnen we hier dan ook wel gaan lunchen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb al vaak van deze plek gehoord. Ziet er heel lekker uit! Snel een keertje naartoe...

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er inderdaad uit als een goede keus zeg! Die houd ik in mijn achterhoofd als ik nog eens Amsterdam in duik :) En die cakejes, daar loopt het water me er gewoon van uit de mond.
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het ziet er verrukkelijk uit!
  Altijd leuk om een goedkoop adresje te hebben in Amsterdam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je moet echt een keer terug voor de Red Velvet Cake inderdaad, echt goddelijk. Daar kom ik altijd voor terug :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vind uit lunchen gaan altijd zo leuk, lekkere broodjes eten! Krijg weer helemaal trek door deze post

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ziet er leuk uit, hele mooie foto's ! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuk verslag! Daar ga ik ook zeker even langs binnenkort! X

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een mooie, sfeervolle foto's heb je gemaakt ! En leuk verslagje, ik zal dit adresje onthouden voor als ik weer eens naar Amsterdam ga :)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wauw, dat ziet er erg goed uit zeg! Waar twitter allemaal niet goed voor is. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Oe ziet er erg leuk en gezellig uit! Zet het adres zeker in mijn notitieboek om te onthouden:)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hmm daar wil ik zeker nog een keer lunchen!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Dat ziet er echt heerlijk uit, leuk artikel! Super mooie foto's ook weer Nicole :)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Leuk maar echt budget is het niet zo, weet ik toch wel goedkopere adressen.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat ziet het er allemaal lekker uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Super leuk geschreven, ben blij dat je het fijn had!

  BeantwoordenVerwijderen