Budgetfood | Mie met kipfilet, mango, kokos en groenten

Whoopsie, het is alweer eventjes geleden dat ik voor het laatst een budgetfood receptje plaatste. De afgelopen weken heb ik gewoon niet spannend genoeg gegeten om dat te laten zien op mijn blog (tenzij jullie het heel interessant vinden om te zien hoe ik mijn sperzieboontjes klaar maak...)
Maar ongeveer een week geleden, at ik dit heerlijke recept wat echt TE lekker was voor woorden. Al het eten waar mango in zit, vind ik lekker (zelfs sushi, terwijl ik dat normaal niet lust). Helaas zijn mango's altijd vrij duur, waardoor ik ze niet zo snel koop. Maar als ik zie dat ze in de aanbieding zijn, sprint ik naar de winkel om mijn mandje vol te gooien met mango's. (Oké, dat is overdreven: ik koop er één.) Ik maakte hier een heerlijk gerecht van: Mie met kipfilet, mango, kokos en verse groenten.Wat je nodig hebt voor twee personen:

- 4 mienestjes
- 200 gram kipfilet
- 1 rijpe mango
- 1 doosje champignons
- 1 prei
- 1 zakje geraspte kokos
- sojasaus
- peper en zout
- olijfolie

Dit receptje is echt ongelooflijk makkelijk om klaar te maken dus ja, ook jij kunt het maken! Als eerste snijd je de kip in blokjes. Deze breng je alvast een beetje op smaak met peper en zout of andere kruiden, het is net wat je lekker vindt.
In een wok- of koekenpan verhit je een eetlepel olijfolie waarin je de kipfilet bruin bakt. Ondertussen kun je alvast het water koken voor de mie, kijk op de verpakking hoe lang deze moet koken.
Vervolgens snijd je ook de prei en champignons in stukjes. Als de kipfilet mooi bruin is, kun je de groenten erbij doen. Deze bak je ook even mee totdat de groenten zijn geslonken.
Als laatste bak je de mango ook nog even mee, doe dit niet te lang, want je wilt natuurlijk geen papperig prutje op je bord. Tot slot deed ik nog een eetlepel sojasaus over het geheel, maar dat hoeft niet per se.
Als garnering deed ik nog een beetje kokos over het gerecht heen, wat echt een finishing touch is voor dit recept. En dan: smullen maarrrr!

27 opmerkingen:

 1. klinkt goed zeg...
  receptje om te onthouden!
  liefs,
  denise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh yummie, ziet er heerlijk uit. Deze ga ik een keer uitproberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm de combinatie klinkt heerlijk! Zoet en sappig. Ik hou van mango dus dit ga ik zeker eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt me wel heel erg lekker, ik heb het recept meteen weer even opgeslagen!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt heerlijk, vooral met het frisse van de mango en kokos lijkt me een hele lekkere combinatie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op een of andere manier lijkt het me vrij apart maar wel lekker. Al zou ik die kokos late nvoor wat het is, want dat vind ik echt niet lekker haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat ziet er heerlijk uit! Alleen zou ik de kip weglaten, omdat ik geen vlees eet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er heerlijk uit! Ik post ook regelmatig over budgetfood en ik vind het echt een challenge om iedere keer lekkere recepten te ontdekken. Echt leuk om bij anderen ook te zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lijkt me erg lekker, ik ben gek op kokos en mango!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het ziet er goed uit, maar ik ben niet zo'n fan van mango! xxliefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat klinkt super lekker!! en kokos is echt lekker bij nog vele andere gerechten

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jum! De mango klinkt er heel lekker bij :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er lekker uit! Maar waar is je leuke én handige 'Budgetfood' pagina gebleven?
  Hopelijk keert ie snel terug... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oei, dit laat ik even aan me voorbijgaan, niet mijn smaak!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mmm dat ziet er echt heerlijk uit:)

  xx Laura

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat kook jij toch lekker Nicole.. dit klinkt gewoon weer perfect en het ziet er heerlijk uit.

  BeantwoordenVerwijderen