How to style | De oversized sweater

Mijn favoriete trend deze winter? De oversized sweater! Ik heb inmiddels al een aantal warme truien in mijn kast  liggen, die onwijs lekker zitten. En aangezien ze een heuse horrorwinter inclusief min vijfentwintig graden voorspellen, zal ik deze truien vast vaak gaan dragen.
Maar hoe draag je zo'n oversized sweater nu op een leuke manier? Want je wilt er natuurlijk wel een beetje fashionable bij lopen. Vandaag laat ik zien hoe je één sweater op drie compleet verschillende manieren kunt combineren. Zo hoef je maar één of twee warme truien aan te schaffen, maar toch elke keer weer met een hele andere outfit voor de dag kunt komen.Als uitgangspunt nemen we deze toffe, grijze trui die verkrijgbaar is via OTTO voor €39,95. Een heerlijke, comfy trui die volgens mij iedereen wel goed staat. En doordat hij een hele neutrale kleur heeft, is hij ook nog eens eindeloos te combineren.


Look #1 Casual Comfy
De oversized sweater kun je prima combineren met een mooie, zwarte skinny jeans. Als je ook nog een wijde broek aan doet, loop je al snel het risico dat je er veel dikker uitziet dan je in werkelijkheid bent en volgens mij wil niemand dat! Omdat ik zelf heel klein ben, zou ik onder deze outfit ook nog mooie hakken dragen, bijvoorbeeld de zwarte wedges van Van Haren die ik zelf met veel plezier draag. Hierdoor ben je direct een centimeter of 10 langer en lijken je benen ook nog eens slanker en dunner. Om het geheel af te maken, kun je gaan voor een mooie, opvallende armband, bijvoorbeeld de Cleopatra armband van Jazzies.


Look #2 Skater Skirt
De trui kun je ook prima combineren met een rokje. Het staat heel leuk om de oversized sweater te combineren met een skater skirt. Zo kun je een comfy sweater heel chique combineren! Je kunt er voor kiezen de trui bij het rokje in te doen, maar om het lekker nonchalant te houden kun je hem ook los over het rokje heen dragen. Om het helemaal chique te maken, kun je gaan voor een paar mooie high heels. Is dat niets voor jou en houd je je outfit liever wat stoerder, dan kun je ook voor een paar stoere boots kiezen.


Look #3 Blouse
Ik denk dat ik dit de leukste manier vind van combineren: de sweater in combinatie met een blouse met kraagje eronder! Hierdoor maak je je outfit net een beetje extra bijzonder. Je kunt kiezen voor een standaard witte blouse of spijkerblouse, maar je kunt ook all the way gaan door een blouse te kiezen met felle kleuren of een collar vol met steentjes of pailletten. Kies je voor een simpel blousje, dan kun je je outfit helemaal af maken met een mooie statement ketting. Als je kraagje al veel bling bling bevat, is een ketting natuurlijk niet meer nodig.

Wat vind jij van de oversized sweater? En hoe zou jij hem combineren?

44 opmerkingen:

 1. Waauw super leuke inspiratie! Onwijs leuk gedaan en crea bea :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat tof! Ik houd van oversized sweaters :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk! Ik draag vaak een oversizes trui op een strak rokje :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal leuk. Bij -25 mag je wel 3 van deze truien over elkaar heen dragen hahahaha! Oooooooh -25... ik moet er niet aan denken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Look 2 is denk ik mijn favoriet! Leuk artikel!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hou van oversized sweaters! :D Ik kan inmiddels al niet meer zonder haha! Ik draag het het liefste met een legging (als de trui een soort als jurkje valt, dus echt heeel oversized) of anders met een mooie skinny!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oeh ik hou van oversized sweaters! Meestal draag ik ze gewoon met een blouse eronder en op een legging, het kan niet beter haha. Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke combinatiesetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw leuke combinaties! Ik vind de oversized sweater zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Echt een leuk artikel!
  De tweede outfit zou ik zelf het meest aandoen :)
  Liefs, Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Die laatste combinatie lijkt me super :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke intro foto, haha! Ik zou voor de eerste of de tweede outfit gaaan (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou voor outfit 1 gaan! X

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oversized truien zijn mijn favoriet! Ik draag ze meestal gewoon op skinny jeans.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Echt een heel erg leuk artikel, hoe je dat hebt gedaan met die plaatjes! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel leuk artikel, je hebt er wat moois van gemaakt! Ik draag mijn grote truien vaak met een skinny jeans en stoere laarsjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Erg leuk artikel en leuke combinaties heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Leuke setjes!! Zo'n trui is echt heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuke combinaties heb je gemaakt! :)

  xo Liesbeth
  http://aboutfashionliesbeth.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wat een leuk artikel! Mooi gedaan ook de eerste foto:)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hé, Nicole

  Leuk artikel heb je gedaan, zeg!! Ben er erg van onder de indruk!! Vooral die 3de combi lijkt me leuk!!
  Ik vind dat je een heel leuk blog hebt, ik ga je volgen via Bloglovin, maar wil je daar iets voor terugdoen?? Wil je mij ook volgen met mijn blog:http://eefsfotografieworld.blogspot.nl/ ik blog om de dag over: Fashion, lifestyle, en fotografie ik ben afgelopen donderdag begonnen maar ik heb nog niet echt volgers kun je me daarbij helpen??

  En mensen als jullie dit lezen neem gerust een kijkje op me blog bovenstaand adres of klik op mijn naam Eefsfotografieworld, dan verschijnt mijn blog vanzelf als het goed is tenminste :P. Ik heb vanmorgen een nieuw artikeltje geplaatst. En laat gerust je reactie achter!! Ik zie dat heel veel mensen mijn blog al hebben bezocht maar ze volgen me niet en ze laten geen reactie achter dat mag gerust hoor, als jullie dit lezen:) Nou byee.

  Liefs,

  Eef

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb er ook een paar in mijn kast liggen! Ze zitten lekker! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik had er eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht om 'm met een spijkerblouse te combineren. Ga ik morgen eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik heb dit jaar een heleboel truien gekocht! En manier drie vind ik het leukste!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Leuke combinaties, hele toffe inspiratie! Vooral in combinatie met een blouse vind ik zo'n trui heel tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Leuke combinaties, en die eerste foto vind ik echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik weet zelf ook nooit zo goed hoe ik dit moet combineren, thanks. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Heel erg leuk! Ik vind een blouse ondereen trui ook erg fijn, helaas ben ik 'te dik' geworden voor mijn blousen en pas ik ze niet meer haha

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Leuk gedaan! Ik hou ook van sweaters!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Heel gaaf gedaan Nicole! Ziet er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Leuk deze post! Je schrijft echt heel leuk vind ik :)

  XxX
  http://fabulousstylews.blogspot.com
  www.facebook.nl/fabulousstylews

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Leuke combi's heb je gemaakt! Ik draag zo'n sweater overal bij, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Leuk artikel! Ik val in de eerste stijl :)

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Wat een leuke collages heb je ervan gemaakt! Ik vind de variant met de skaterskirt het leukste :D

  BeantwoordenVerwijderen