De hoogtepunten van 2013

Ik weet dat ik ongelooflijk cliché klink als ik zeg dat 2013 voorbij is gevlogen. Maar niets is minder waar. Voor mijn idee was het gisteren nog 1 januari 2013, maar nu staat het nieuwe jaar alweer voor de deur. Ik kan zeker zeggen dat 2013 een heel erg leuk jaar was, waarin mijn blog ontzettend hard gegroeid is, ik veel nieuwe mensen heb ontmoet en heel veel leuke dingen heb meegemaakt. Het leek me leuk om alle hoogtepunten van 2013 op een rijtje te zetten, om nog één keer terug te kijken op een geweldig jaar!


Januari 2013
In januari bezocht ik de Grazia Beauty Bloggers Masterclass in Amsterdam. Ik werd toen, samen met twee andere bloggers, uitgekozen om van twee shows tijdens Amsterdam Fashion Week verslag te doen. Dat was echt ontzettend gaaf, zat ik daar zomaar ineens bij de catwalk van Fashion Week, ik kon het bijna niet geloven!
Ook kocht ik in janauri een spiegelreflexcamera, de Canon 550D waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Mede hierdoor is mijn blog kwalitatief echt een stuk beter geworden. 
Ook sprak ik aan het begin van januari af met bloggers Linda en Nadiye, waarmee ik gezellig ging shoppen in Rotterdam. Ik vind het altijd zo leuk om met bloggers af te spreken! 


Februari 2013
Februari was een hele goede maand voor mijn blog. Zo schreef ik mijn allereerste betaalde advertorial (toen ik ooit begon met bloggen wist ik écht niet dat je er geld mee kon verdienen, dus ik was echt zo verbaasd dat ik geld kreeg voor een artikel dat ik schreef!), kreeg ik mijn allereerste perspakketje óóit (Ik was daar zo ongelooflijk blij mee dat ik volgens mij wel een half uur naar alle mooie producten gestaard) en werd ik voor het eerst uitgenodigd voor een event: de lancering van het F.A.L.L. magazine. 
In februari werd mijn lieve zusje 16. Nu is ze alweer bijna 17, echt niet te geloven! In m'n gedachten blijft ze altijd 14, haha! 
Samen met mijn lieve klasgenootjes (en ook bloggers!) MariekeAnoukAmanda en Laurie, ging ik naar een heel leuk event van LUSH waar we een heerlijke behandeling ondergingen.
In februari lanceerde ik ook samen met Marieke, Anouk, Laurie en Judith onze meidenblog Oh, Jolie. Dit was een schoolopdracht en we hebben hier heel erg hard en met ontzettend veel plezier aan gewerkt. Binnen drie maanden tijd werd onze blog al 30.000 keer per maand bekeken en waren we heel erg trots op "ons kindje".
Ook maakte ik in februari mijn allereerste YouTube video, maar laten we het daar maar niet over hebben, haha!


Maart 2013
In maart bezocht ik weer een aantal leuke events voor mijn blog! Zo ging ik samen met Cherelle naar de opening van de nieuwe club Vie in Rotterdam, ging ik naar het bloggersevent bij Unlimited PR en het bloggersevent van Sostrene Grene in Groningen en woonde ik een hele leuke modeshow bij van Van den Assem schoenen.
Halverwege maand ging ik op trainingsweekend naar de camping waar ik afgelopen zomer drie weken heb gewerkt. Hier heb ik hele leuke mensen ontmoet! 
Ook werd ik met een outfitpost gefeatured op Girlscene, waardoor ik een soort ontploffing kreeg aan bezoekers op mijn site die dag. 
Wat betreft mijn blog nog een nieuw hoogtepuntje: ik kreeg eindelijk een eigen domein! Vanaf toen was Coco Gold gewoon te bezoeken via "www.cocogold.nl"


April 2013
In april was het tijd voor een feestje! Toen bestond mijn blog namelijk twee jaar en organiseerde ik een aantal leuke winacties. Voor mijn blog bezocht ik het DIY-event van Cream PR, het Summer Style Event van V&D en bekeek ik de nieuwste collectie van Fred de la Brétonière. Ook ging ik nog even langs bij de persdagen van onder andere SimplyPR (ja, waar ik nu stage loop!), GanbarooPR, PuurPR en Fuse Communications. 
Ook kwam mijn langgekoesterde droom uit: ik ging namelijk eindelijk naar NEMO! Ik was er nog nooit geweest en samen met Marieke en nog twee vrienden hadden we daar de tijd van ons leven. 
Eind april maakte ik nog een heel leuk reisje met mijn ouders en zusje, we gingen namelijk naar Kusadasi in Turkije en dat was echt een heerlijke vakantie!


Mei 2013
In mei kwam ik terug uit Turkije en was ik op de één of andere manier totaal niet bruin geworden (lang leve mijn albino huidje) en was de Rimmel at Home workshop die ik mocht organiseren voor mijn blog. Er waren vier meiden die op mijn blog de winactie hadden gewonnen en er daardoor bij mochten zijn en ook waren er nog drie vriendinnen. Het was echt een hele gezellige en geslaagde avond!
Halverwege mei beleefde ik de avond van mijn leven bij de opening van Stan & Co in Utrecht, waar ik samen met twee vriendinnen en drie vrienden was. Ja, dat was echt een memorabel avondje! :)
In mei schreef ik ook mijn allereerste eBook over bloggen voor het marketingbureau waar ik toen werkte, dat was echt heel erg leuk om te doen! 
In deze maand besloot ik ook om op Coco Gold meer te gaan focussen op low-budget en volgens mij is dat een hele goede keuze geweest. Sindsdien zijn de bezoekersaantallen gestegen en volgers heel erg gegroeid en bovendien vind ik low-budget ook het allerleukste om over te bloggen!


Juni 2013
Happy birthday to me! Op 9 juni werd ik 19 jaar, oud oud oud, ik weet het! Ik was toen net een weekendje aan het werk op de camping, dus het werd daar groots gevierd inclusief feestmuts en tientallen kindjes die voor me zongen. Zo lief!
In juni was er ook een heel leuk event van Inglot waar ik samen met Anouk en Judith heen ging. Op woensdag 12 juni ging ik hospiteren bij een kamer in Koog aan de Zaan waar ik diezelfde avond nog hoorde dat ik de kamer kreeg. Zo leuk! 
Omdat de zomer in de lucht hing en ik toe was aan een nieuw kapsel, besloot ik om een centimeter of 15 van mijn haar af te knippen. Sindsdien heb ik mijn haar steeds "kort" gehad en dat bevalt me heel erg goed!


Juli 2013
Per 1 juli kreeg ik de sleutel van mijn kamer en dat betekende klussen, klussen en nog eens klussen! Of nouja, dat viel eigenlijk wel mee, in één dagje was mijn kamer helemaal zoals ik hem wilde hebben!
In de zomer vond ook de Amsterdam Fashion Week weer plaats en ik mocht er weer bij zijn. Ongelooflijk gaaf natuurlijk! Ik bezocht de shows van onder andere Spijkers & Spijkers, Claes Iversen en Mevan Kaluarachchi. 
Eind juli vertrok ik naar Brabant om daar drie weken op een camping recreatiewerk te doen. Dit waren weer drie ongelooflijk leuke weken waar ik met veel plezier op terugkijk.
In de zomermaanden deed ik ook mee met The 100 Things Summer Challenge, die een groot succes werd in bloggers land en ik succesvol behaalde. 
En oh ja, er was ook nog een heel leuk bloggers event, wat niet vaak voorkomt in juli! Restaurant Loos in Rotterdam vierde haar 25-jarig bestaan en daar hebben we heerlijk gegeten. Ook hier ontmoette ik weer een heleboel nieuwe bloggers, zo gezellig!


Augustus 2013
Aan het begin van deze maand was ik nog steeds aan het werk op de camping. Toen ik terugkwam, was ik de lay-out van mijn blog weer eens zat (dit gebeurt echt te vaak, ik ben nu weer achter de schermen bezig met een nieuwe lay-out, haha...) en gaf ik hem een make-over. Eind augustus trok ik definitief in mijn kamer in Koog aan de Zaan en begon ik met mijn stage bij SimplyPR. Natuurlijk was dit heel erg wennen aan het begin: ik maakte lange dagen, had bijna geen vrije tijd en alles was gewoon nieuw voor me.


September 2013
In september waren er weer volop leuke events, nu de zomervakantie weer voorbij was. Zo was ik bijvoorbeeld bij het C&A Denim on the Move event, het ECCO event en de persdag van Kruidvat.
Deze maand besloot ik ook om 2 challenges te doen. Eén daarvan was de 10 euro challenge, wat inhoudt dat je een week lang eet met slechts 10 euro in je portemonnee. En het is me gelukt! Ook kookte ik een week lang avondeten met slechts 10 verschillende ingrediënten. En ook deze challenge heb ik volbracht.
Ik schafte in deze maand ook een nieuwe lens aan voor mijn camera, namelijk de 50mm 1.8 lens voor Canon. En wauw, wat een schatje is dat zeg! Sindsdien hebben mijn camera en deze lens elkaar bijna niet verlaten, hij maakt zulke mooie foto's!


Oktober 2013
In oktober fotografeerde ik er lekker op los met mijn nieuwe lens en maakte ik vooral veel productfoto's. Dat vind ik nog steeds één van de leukste dingen van het bloggen: het fotograferen van producten! Ik bezocht ook nog het Kerst event van V&D wat weer heel gezellig was met allemaal bloggers en ik ging maar liefst drie keer naar de kringloop en scoorde een heleboel leuke dingetjes. Zo jammer dat ik er op dit moment niet zoveel tijd voor heb, want jullie weten het: ik hou van de kringloop!
In oktober was er ook weer een nieuwe editie van de Grazia Bloggers Masterclass, deze keer ging het helemaal over beautybloggen. Hier ging ik heen met Kiki en dat was heel erg leerzaam en gezellig!


November 2013
November was een hele rustige maand. Zowel op mijn blog als op mijn stage. Er zijn ook niet heel veel spannende of spetterende dingen gebeurd. Wel ging ik nog even langs bij de persdag van Fuse Communications, de enige persdag die ik kon bezoeken omdat de rest steeds onder werktijd viel. Hier ging ik heen met Josephine en ik vond het zo leuk om haar eindelijk eens in het "echt" te zien! 
Wat ik nog wel heel erg leuk vond in november, was de 1+1 gratis actie op alle make-up bij Kruidvat. Van dat soort acties word ik gewoon een heel gelukkig mens!


December 2013
En dan zijn we alweer aangekomen bij de laatste maand. Hopelijk zijn jullie nog niet vermoeid door al mijn lange kletsverhalen. December was zoals altijd een drukke maand door Sinterklaas en kerst en ondanks dat ze voorspelden dat het een rustige maand zou worden bij SimplyPR, was er niets minder waar. Het was namelijk een hele drukke maand waarin ik veel heb gedaan op stage en ook voor mijn blog was ik heel actief bezig. Daardoor heb ik in december heel weinig vrije tijd gehad en zag ik mijn vrienden soms twee weken niet. Oepsie! Voornemen voor het goede jaar is dan ook: meer tijd besteden aan mijn vrienden, want dat is natuurlijk ook heel belangrijk! 
En niet geheel onbelangrijk: in december behaalde ik de 1000 volgers op Bloglovin'. Zo belachelijk veel, waar komen jullie allemaal toch vandaan?

En dan staat nu 2014 alweer op het punt om te beginnen. Ik wil jullie bedanken voor alles het afgelopen jaar. Doordat jullie steeds weer terugkomen op mijn blog, heb ik ontzettend veel gave dingen mogen meemaken, mogen doen en staan er ook weer super leuke dingen op mij te wachten in 2014. Ik heb ontzettend veel plezier in het bloggen, het is het liefste wat ik doe. En hoe leuk is het om dat ook nog de allerleukste lezeressen van Nederland te hebben die dagelijks of wekelijks mijn artikelen lezen en lieve reacties achterlaten? Ja, ik ben een gelukkig mens!

Liefs,
Nicole

27 opmerkingen:

 1. Wat leuk zo'n jaaroverzicht, erg leuk om te zien wat je allemaal hebt beleefd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk artikel Nicole! En lief dat je mij noemt :) Het lijkt me ook echt tof om zo'n artikel te schrijven, maar erg moeilijk om het 'kort' te houden lijkt mij! Haha, bijna niet te doen joh! Wel leuk ook voor jezelf om alles op een rijtje te hebben :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk om te lezen! Je bent echt naar veel events geweest zeg! Ik wens je een goed 2014!
  Liefs, Nadia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel leuk om te lezen wat je allemaal hebt gedaan dit jaar, een stuk meer dan mij haha! En 1000 volgers, wat een aantal! Ik wens je alvast een geweldig en succesvol 2014! Bye, Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw, wat gaaf dat je dat allemaal hebt mogen meemaken! Bij deze wil ik je alvast een fantastisch 2014 wensen en ik hoop dat de stijgende lijn zich voort blijft zetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een geweldig jaar, ik zie wel dat je heel veel leuke dingen hebt mogen doen dit jaar. Hopelijk word 2014 nog leuker!!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw wat een geweldig jaar, ook voor je blog! Alvast een fijn 2014 !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo te zien (en te lezen!) heb jij een top 2013 gehad! Ik lees altijd met veel plezier met je blog en die 1000+ volgers heb je dan ook absoluut verdiend! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een geweldig jaar heb je achter de rug! Op naar 2014!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk om te zien! Hopen dat 2014 net zo mooi wordt :D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je hebt vele dingen ondernomen in 2013:)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw, je hebt een heel leuk jaar gehad zo te zien! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ontzettend leuk om zo over je jaar te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. leuk hoor, wat een super jaar!
  veel succes nog, ken je onze blog al?zullen we volgen Bloglovin?
  http://www.we-heart-fashion.com

  BeantwoordenVerwijderen
 15. wat super om dit van je te lezen ik heb je gevolgd vanaf maand twee dat je was begonnen dus ik heb je groei echt gezien.. ik ben echt nog een beetje stil blijven staan met bloglovin en gfc waar ik wel van baal omdat ik echt iedere dag een post neerzet haha dus ik doe waarschijnlijk misschien iets fout?
  heel veel respect voor hoe je iedere keer weer een grote post neerzet en je eerste video was niet vreselijk ik vond het juist een hele leuke video! liefs, x

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wauw, wat super tof zeg om allemaal te lezen! Je hebt een hoop meegemaakt voor je blog, supergaaf zeg :-) Woon je in Rotterdam of niet? Aangezien je heel veel events daar hebt (gehad) ^^ Ik woon daar zelf ook namelijk, hihi :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. superleuk om te lezen. je hebt een mooi jaar om op terug te kijken ♥ xx

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi jaar voor je! Erg leuk geschreven :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Leuk geschreven! Je bent echt veel veranderd, maar omdat ik elke dag je artikelen lees is me dat helemaal niet opgevallen, haha! Ik ben echt een grote fan van je blog, je bent echt m'n favo blogger.. Keep blogging!

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Leuk zo'n jaaroverzicht! Je hebt echt een hele leuke blog! (:
  een fijn 2014 ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Kanjer! Je hebt bijgedragen aan een top team op de camping! Leuke blog!

  Fijne jaarwisseling, dat 2014 maar net zo mooi voor je mag worden.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een geweldige veranderingen Nicole, je bent echt gegroeid! :-) Op naar 2014!
  Oja en ik zie een foutje, was jij met de Rimmel workshop niet bruin? Ik kan me herinneren dat jij daar met een lekker kleurtje zat tussen ons allemaal. ;-)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat leuk om al je momenten te lezen in een overzicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Dat klinkt als een suprerleuk jaar! :) Proficiat met de groei van je blog, hij komt heel professioneel over!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Heel leuk om te lezen! Ik kom altijd speciaal voor jou mooi bewerkte foto's terug en de inhoud is altijd interessant, ook voor mij als black beauty. Heel veel succes en blogplezier voor dit nieuw jaar liefs xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Hé zie ik mezelf zomaar voorbijkomen in je overzicht. Wat heb je veel leuks mogen doen dit jaar. Dat verdien je echt! Ik hoop dat 2014 nog zo'n mooi jaar wordt.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen