In de test: Rimmel foundation + Miss Sporty foundation

Foundation: ik kan eigenlijk niet meer zonder. Gebruikte ik in de zomer nog veel mijn geliefde BB-cream, nu het buiten kouder wordt en mijn huid ook wat dramatischer wordt, grijp ik toch sneller naar een foundation! Foundation is al snel een duur product, maar het hoeft echt niet meer dan 10 euro te kosten! Vandaag test ik deze twee low-budget foundations: de Rimmel Stay Matte Liquid Mousse foundation en de Miss Sporty So Fine Skin Matching foundation.


1. Rimmel Stay Matte Liquid Mousse foundation              (€9,99)
2. Miss Sporty So Fine Skin Matching foundation             (€3,99)

De foundation
Ik zie meteen een groot verschil tussen de twee foundations! Die van Rimmel is namelijk een mousse foundation, wat betekent dat de substantie vrij dik is. Je merkt dat hij direct een stuk plakkeriger is en moeilijker uitsmeert.
De foundation van Miss Sporty daarentegen is erg vloeibaar en hij smeert heel gemakkelijk uit. Op het eerste gezicht lijkt de Miss Sporty So Fine Skin Matching foundation mij het fijnst.

Mijn gezicht voor het testen:
Zoals je ziet, heb ik last van wat roodheid op mijn wangen. Ook mijn neus heeft last van rode vlekjes, maar er zijn gelukkig niet zoveel oneffenheden te bekennen. Eens kijken of de foundations mijn huis egaler maken!

Eindoordeel:


#1 Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation. De kleur 200 Soft Beige is een kleur die helaas nét iets e donker is voor mijn huid. Hij zou wel perfect zijn voor in de zomer! Helaas is de foundation erg dik en smeert hij moeilijk uit over mijn huid. Op de foto lijkt het minder erg, maar in het echt was het toch wel duidelijk dat dit niet de juiste kleur was voor mijn huid. Bovendien is hij ook niet erg dekkend, de rode vlekjes zie ik nog steeds. Helaas, want over het algemeen ben ik een groot fan van de Rimmel producten!
Cijfer: 5/10

 #2 Miss Sporty So Fine Skin Matching Foundation. De kleur 020 Soft Nude is dé perfecte kleur voor mijn huid. Meteen toen ik hem opsmeerde, zag ik dat dit de juiste kleur was voor mijn huid. Hij smeert ontzettend makkelijk uit, ik heb niet eens mijn kwast gebruikt. Het resultaat? Een prachtig, egale huid die door de Miss Sporty foundation ook nog eens gematteerd is. Ik ben fan!
Cijfer: 9/10

De Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation is verkrijgbaar voor €9,99 bij onder andere Kruidvat.
De Miss Sporty So Fine Skin Matching Foundation is verkrijgbaar voor €3,99 bij Etos.

27 opmerkingen:

 1. Jammer van de eerste, maar de tweede klinkt erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik dacht serieus dat je op die 'voor' foto al foundation op je gezicht had! Ik ben echt jaloers op je egale huid hihi.
  Anyway, leuk dat je twee producten tegelijk hebt gereviewd! De foundation van Rimmel klinkt een beetje als een tegenvaller, ik vind het altijd fijner als een foundation makkelijk uitsmeert. Maar de van Miss Sporty klinkt gelukkig wel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die tweede ziet er inderdaad wel heel mooi uit! Jammer dat de eerste tegen viel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De foundation van Miss Sporty ziet er heel goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede review :) ik zoek namelijk al een tijdje naar een goede low budget foundation. De Miss Sporty is zeker het proberen waard denk ik. Wel jammer dat je foundation gebruikt trouwens, want je hebt al zo'n mooi huidje en als je er al die troep op gaat smeren zorg je juist voor meer kans op oneffenheden :(
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De foundation van Miss Sporty ziet er goed uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede battle! Ik weet nu welke mijn volgende foundation wordt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er goed uit en wat heb je er weer een leuke foto van gemaakt!
  liefs
  http://rachelkromdijk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Die van miss sporty heb ik ook, en het is inderdaad een hele fijne foundation.
  liefs, Rosanne
  http://rosannevandierenn.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik denk dat ik maar eens een kijkje ga nemen bij de Etos;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ooeh leuke review zo! en je foto's zijn echt prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wauw wat heb je al een egale huid zonder foundation zeg! Ik vind vooral de tweede inderdaad erg mooi! Ze geven beide best een mooi effect.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wow ik had anders gedacht. Ik ben op zoek, maar ik heb een extreem droge huid.. Lastig

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Vind de tweede inderdaad erg mooi! Ik draag zelf geen foundation, nooit gebruikt ook, ik vind het niet nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oeh mooi! Eens zien of Miss Sporty ook wat voor mij kan doen...

  XO

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Handig om te weten, ik vind Rimmel namelijk ook heel fijn, maar dan weet ik dat ik deze foundation niet moet kopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Je huid is echt al prachtig zonder foundation of iets. Echt mooi Nicole. Fijne review:)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. zo die van miss sporty is verrassend goed zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. je hebt echt een prachtige huid!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Die van miss sporty ziet er super goed uit! Misschien ook eens proberen, voor die vier euro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Ik vind die van Miss sporty het mooiste eruit zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Mooie foto's! Dat viel mij allereerst op. Verder fijne duidelijke review!

  BeantwoordenVerwijderen