Budgetfood | Couscous met kip, rucola en champignons - The Budget Life | Blog over financiën en besparen

Theme Layout

Boxed or Wide or Framed

Theme Translation

Display Featured Slider

Featured Slider Styles

Display Trending Posts

Display Instagram Footer

No

Dark or Light Style

Light

Zoeken

Sticky Menubar[On/Off]

on

Preloader[On/Off]

off

Fixed Menu (yes/no)

yes

Sticky Sidebar

on

Infinite Scrolling[On/Off]

off

Post Styles[Simple/List/Grid]

Simple

Featured Slider

Featured

Headers [Header1/Header2]

header2

Budgetfood | Couscous met kip, rucola en champignons



Ik blijf het zeggen: ik blijf mezelf verbazen met mijn kookkunsten. Ik ben namelijk nooit zo'n ster geweest in koken en meestal verandert de keuken in een slagveld als ik net mijn avondeten heb klaargemaakt. Maar sinds ik op mezelf woon, gaat het allemaal eigenlijk heel voorspoedig.
Vorige week dook ik weer eens de keuken in en maakte ik een heerlijk gerechtje. Ik koos gewoon wat gerechten die ik lekker vind en waarvan ik dacht dat ze bij elkaar ook wel lekker zouden zijn. Ik maakte couscous met kipfilet, rucola, prei, champignons en soja kookroom en ik kan je vertellen: dit was echt ver-ruk-ke-lijk.

Dit is wat je nodig hebt voor 1 persoon:

- 100 gram kipfilet (€0,80)
- Een half doosje champignons (€0,49)
- Een halve prei (€0,20)
- Een half zakje rucola (€0,65)
- 100 gram couscous (€0,25)
- Een scheutje Alpro Soja kookroom
- Peper en zout
- Scheutje sojasaus

In totaal kost deze maaltijd dus €2,39 als je de kleine hoeveelheden niet meerekent, super cheap!



Als eerste snijd je de kipfilet in kleine blokjes en kruid je die met peper en zout. Ik gebruik vaak nog iets van Italiaanse kruiden en sojasaus omdat ik echt gek ben op lekker gekruid vlees.
Je doet wat olie in een wokpan en wokt de kip daarin bruin.
In de tussentijd kun je alvast alle groenten snijden. Nog een handige tip van een echte chefkok (ahum): ik snijd de prei altijd eerst horizontaal in, zodat je niet gigantisch grote ringen hebt als je hem gaat snijden.

Als de kipfilet mooi bruin is, doe je de prei en champignons erbij in de pan. Dit wok je een aantal minuutjes. Ondertussen kun je alvast de couscous klaar maken. Je kookt wat water en doet couscous in een kom. Daar giet je langzaam het water bij en ondertussen roer je door de couscous. Vergeet niet om een snufje zout bij de couscous te doen. Dit laat je een paar minuten wellen.

Als ook de prei en champignons goed gaar zijn, doe je een scheutje Alpro Soja kookroom bij het geheel zodat het wat vloeibaarder wordt (sorry, ik weet niet hoe ik het anders moet omschrijven).
De rucola hoef je niet mee te wokken, deze kun je alvast op je bord leggen en later door je maaltijd doen.

Ik vond dit echt super lekker en besloot het de dag erna nog een keer klaar te maken! Ik weet zeker dat ik dit nog eens ga maken, mjammie, mjammie!

Vergeet ook niet op de Budgetfood pagina te kijken voor nog meer inspiratie voor budgetrecepten!

Deze blogs vind je misschien ook leuk:

19 opmerkingen:

  1. Oeh klinkt goed! Ik moet toch nog boodschappen doen voor vanavond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er weer lekker uit Nicole!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hihi dank je wel! Nu weet ik wat ik vanavond ga eten! Ziet er heerlijk uit!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hmmm ziet er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Jammie ziet er weer lekker uit :)! Ik vind trouwens dat echt bijna alles beter gaat smaken door er rucola sla bij te voegen haha, dat is gewoon zulk lekker spul!
    Liefs, Demi

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik vind dat je goed kan koken hoor, ziet er goed uit

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Yummeh! Je hebt leuke food artielen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit lijkt me heerlijk! XO

    p.s. op mijn blog mag ik twee armbandjes weggeven! klik hier!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het klinkt heel erg lekker! Als ik ooit zelf op kamers woon ga ik jouw gerechtjes echt wel gebruiken!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Lekker gezond! Als je de couscous in wat bouillon laat wellen heeft het nog meer smaak ;).

    BeantwoordenVerwijderen
  12. klinkt lekker, ga ik ook eens proberen!
    xo, cheyenne

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wow dit ziet er lekker uit Nicole, als ik op kamers ga gebruik ik jouw blog gewoon als kookboek ;) Liefs

    BeantwoordenVerwijderen