Low-budget cadeautip | DIY Notitieboekje

Je kent het vast wel: je bent aan het einde van je geld en hebt nog een beetje maand over. En dan is ook nog één van je vriendinnen jarig. Wat nu? De oplossing is simpel: los het creatief op! Een cadeautje hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Bovendien vind ik persoonlijke en zelfgemaakte cadeautjes het allerleukst! Toen ik een tijdje geleden drie super schattige notitieboekjes scoorde bij de Action voor slechts €0,69 kreeg ik direct allerlei creatieve ideeën. Want wat is er nu leuker dan een zelfgemaakt notitieboekje als cadeautje te geven of te krijgen?


Dit zijn de boekjes waar ik het over had: kleine notitieboekjes met lijntjes en een mooie, bruine kaft. Aan de binnenzijde van de kaft zit zelfs nog een klein soort envelopje, super handig! Ik heb geen idee of ze nog steeds bij de Action verkrijgbaar zijn en of ze überhaupt bij alle Actions in Nederland verkrijgbaar zijn, maar ik zou zeggen: ga gewoon even kijken!

De voorbeeldjes die ik laat zien, zijn puur ter inspiratie. Je kunt natuurlijk helemaal je eigen creativiteit er op los laten! Ik gebruikte van alles wat ik tegenkwam in mijn laatjes: stempels, lint, washitape, allerlei soorten papiertjes, stickers, noem maar op!

Als eerste besloot ik een travel diary te maken. Sowieso ben ik echt een "dagboekenmens" en heb ik denk ik wel zo'n tien volgeschreven dagboeken in mijn nachtkastje liggen. Geïnspireerd door de leuke DIY op mijn lievelings blog Last Days of Spring ging ik aan de slag! Als eerste gebruikte ik een vintage airmail envelop die ik op de kaft plakte.

Vervolgens plakte ik daar een papieren onderzettertje onder. Deze onderzettertjes zijn misschien wel mijn favoriete decoratiemiddel, het staat zo ontzettend leuk op van alles en nog wat! Ik kocht ze al een aantal maanden geleden bij de Action: een hele stapel voor nog geen zestig cent!

Op een rommelmarkt kocht ik een tijd geleden drie dozen bomvol met vintage postzegels voor maar 6 euro. Ik heb geen idee hoeveel postzegels er precies in zaten, maar het waren er zeker meer dan 2000. Deze gebruik ik vaak om cadeautjes mee op te vrolijken en ook op deze travel diary kunnen ze niet ontbreken! Nadat ik de postzegel in de rechterhoek van de kaft had geplakt, gebruikte ik nog een stempel om de postzegel te stempelen. Deze stempels kocht ik bij de leuke stationery webshop Postpapierenzo.nl.


Met het stempelsetje dat ik ooit in de kringloop scoorde voor 50 cent, stempelde ik de letters "Travel Diary" op de envelop. Mocht je nu geen stempels hebben, je kunt het natuurlijk ook gewoon schrijven of een mooi lettertype op de computer uitprinten. Be creative!

Tot slot vrolijkte ik het boekje nog wat op met meer postzegels, washitape en stickers. Als één van je vriendinnen jarig is en binnenkort een mooie reis gaat maken of gewoon even lekker op vakantie gaat, is het super leuk om zo'n persoonlijke travel diary te geven! Je kunt de binnenkant ook opvrolijken en bijvoorbeeld alvast weetjes erin schrijven over de plek waar zij heen gaat.

En als je vriendin niet op reis gaat, kun je natuurlijk ook een "normaal" notitieboekje geven. Ik ga bijna nooit van huis weg zonder een notitieboekje in mijn tas. Het is gewoon onwijs handig om iets bij je te hebben waar je ten alle tijde je krabbeltjes op kwijt kunt.
Als eerste gebruikte ik wat schattige, roze stickertjes en een label op de voorkant van het boekje.

Vervolgens pakte ik weer mijn geliefde papieren onderzettertjes. Het geeft weer een heel ander effect dan bij de travel diary, maar ook hier vind ik het er weer super leuk uit zien!

Ik plakte er nog meer stickertjes bij en gebruikte rood met witte hartjes washitape.

Ik ging speciaal op zoek naar een mooie, grote rode postzegel die goed bij de rest van de decoraties zou passen. Deze paste er precies bij!

Om het geheel helemaal "cadeau-achtig" te maken, deed ik nog een mooie, rode strik om het boekje heen. Helemaal klaar om aan iemand te geven!

Hopelijk vonden jullie deze DIY leuk om te zien en heb je wat inspiratie op gedaan om misschien zelf wel zo'n leuk notitieboekje te maken. Gewoon voor jezelf óf als leuk cadeautje voor je vriend(in).

29 opmerkingen:

 1. Omg dit zijn zulke leuk diy"s zeg! :D vooral die travel diary ziet er leuk uit n_n.
  Ik heb wel is een foto lijstje gekocht en daar een quote in gedaan als cadeau, ook erg goedkoop en leuk om te krijgen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk gedaan en natuurlijk een super cadeautje. Ik heb ze ook van de Action met het idee er wat creatiefs mee te gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt superleuk! Ik vind vooral de tweede erg mooi! :) x Anne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke DIY en wat heb je ze tof gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk gedaan zeg :) Ik houd wel van dat soort creatieve do it yourselfs. Toevallig ben ik gisterenavond ook weer aan het knutselen geweest haha. Ik heb de notitieblokjes nog niet bij de Action zien liggen, maar onze action is ook vrij klein.
  Liefs, Demi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk gedaan! Misschien moet ik die boekjes maar eens gaan halen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Super leuk gedaan! :) Ik wist helemaal niet dat ze zulke notiteboekjes bij de Action verkochten en ook nog eens zo goedkoop!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk, eindelijk weer eens een artikeltje waarom ik Coco Gold altijd zo leuk vond!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel tof gedaan! Ze zijn er echt heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is super tof gedaan, wat leuk bedacht ook meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk gedaan Nicole, ik vind de boekjes stiekem ook wel leuk voor mezelf in de plaats van voor een cadeautje :) liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuk inspiraties weer, ik maak de notitieboekjes ook wel eens zelf, dat je het papier ook echt nog bindt. Altijd leuk om zo'n uniek cadeau te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jij bent wel erg creatief! Ziet er super leuk uit!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh wauw, dit is zo onwijs mooi!! De boekjes zijn súper leuk! Ik ga dit maken als kerstcadeautje voor mijn vriendin! Bedankt voor de tip!! Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Super leuke diy! Die boekjes zijn echt heel heel leuk, ik ga snel weer naar de Action! Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een tof idee! Die traveldiary vind ik helemaal leuk :D Sowieso zelf gemaakte dingen krijgen (en geven) zijn leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zo leuk gedaan! Heel creatief :).

  Liefs, Mariette

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oooh wat leuk gedaan zeg, super creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Het ziet er zo leuk uit! Ik heb deze boekjes een tijdje geleden ook gekocht en ben ze van plan wat op de vrolijken :)

  BeantwoordenVerwijderen