Review | Gosh CC-cream

De BB-creams zijn inmiddels wel bekend in "beautyland" en bijna ieder merk heeft wel haar eigen BB-cream. Een BB-cream is eigenlijk een soort getinte dagcrème, maar geeft een veel lichtere dekking dan een foundation. En toen was daar ook ineens de CC-cream. Heel leuk en aardig allemaal, maar wat is een CC-cream nou eigenlijk? De CC in CC-cream staat voor Colour Correcting, wat betekent dat de crème ervoor zorgt dat rode vlekjes verdwijnen en dat je huid er minder vaal uit gaat zien. Ook zorgt de huid net als een BB-cream voor een egalere huid, hydratatie en bescherming voor de huid tegen de zon doordat er SPF inzit. Klinkt allemaal erg goed, maar maakt de CC-cream ook haar belofte waar? Ik testte de nieuwe CC-cream van GOSH uit de Autumn/Winter collection. Ik ben benieuwd!


De verpakking
De verpakking vind ik mooi. Niet te veel poespas, lekker strak en een handig formaat. Hij is lekker zuinig in gebruik, de opening is smal en het zal niet snel gebeuren dat je een veel te grote hoeveelheid uit het tubetje perst. Ideaal!
De inhoud
Wat me als eerste opviel, was dat de inhoud vrij dik was. De CC-cream beloofde toch echt luchtig te zijn, maar ik vond het erg veel op een dikke, vloeibare foundation lijken. Toen ik hem swatchte op mijn hand, was ik ook niet direct enthousiast: het leek veel te donker, en de kleur 03 Sand die ik testte, was toch echt de lichtste kleur. Nu zijn swatches op mijn hand nooit echt betrouwbaar, omdat hij op mijn hand vaak veel donkerder uitvalt dan op mijn gezicht. Ik had dus nog hoop!


Op mijn gezicht
En gelukkig maar dat ik nog hoop had, want op mijn gezicht viel hij wél goed uit! Ik testte de CC-cream onder de meest extreme omstandigheid: ik kwam net terug van een rondje hardlopen en had dus te maken met het welbekende fenomeen "tomatenhoofd". Als de CC-cream nu mijn roodheden zou verbergen, zou ik voor eens en altijd verkocht zijn!
De kleur pakte dus goed uit op mijn gezicht, hij past precies bij mijn huidskleur. Als ik hem op mijn huid heb aangebracht, voelt hij lekker luchtig én mijn rode wangen zijn voor een groot deel verdwenen. Je ziet mijn sproetjes er nog steeds doorheen, wat betekent dat hij semi-dekkend is. Ik gebruik zelf liever producten die wat meer dekkend zijn, maar het lijkt me een heel fijne crème voor de hete zomermaanden of als je je huid nét dat beetje extra egalisatie wilt geven.


Eindoordeel 
Als je op zoek bent naar een semi-dekkende crème, die roodheden van de huid doet vervagen én lekker luchtig aanvoelt op de huid, kan ik je de CC-cream van GOSH zeker aanraden. Als je op zoek bent naar een crème die dekkender is, kun je beter een foundation of meer dekkende BB-cream kopen. 
De CC-cream van GOSH kost €12,99. Zeker niet goedkoop, maar wat mij betreft ook niet te duur. Als hij een keer in de aanbieding is, zou ik deze zeker scoren!

Heb jij al wel eens een CC-cream uitgeprobeerd? Wat vond je ervan? 

23 opmerkingen:

 1. Hm laatst probeerde ik er een van l'oreal uit op mijn hand, ook eentje tegen rode vlekken, en het resultaat was niet zo mooi. Maar bij jou is dat blijkbaar ook anders geworden toen je het op je gezicht aanbracht. Misschien toch maar eens een kans geven dan. Ik hou soms wel van semi-dekkende creme, aangezien je er dan toch wat natuurlijker uitziet dan met hele dekkende foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben zelf niet zo bekend met het merk Gosh :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Ik gebruik op dit moment foundation, maar wil overstappen op een BB of CC cream.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. lijkt me een fijn product, ziet er goed uit.!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeh het ziet er mooi uit! Ik heb wel een CC-cream, hij is bijna op dus moet ik een nieuwe gaan halen.. Ik vind 'm heel fijn namelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er mooi natuurlijk uit. Al vind ik hem te duur, vooral omdat het zo'n kleine tube is en ik draag niet zo vaak make-up. Behalve mascara en lipstick. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ziet er uit als een goed product maar ik ben over het algemeen wel te spreken over GOSH :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ziet er erg fijn uit. Ik gebruik eigenlijk nooit BB/CC Cream of foundation, omdat ik sproetjes heb en ik het er dan een beetje raar uit vind zien, maar volgensmij is dit een goed product.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hij ziet er goed uit! BB cream, CC cream, ik blijf lekker bij concealer:)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kijk eigenlijk nooit bij de Gosh producten, maar deze CC cream dekt je rode plekken wel erg goed. Ik denk alleen dat de kleur voor mij veel te donker is helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik gebruik geen foundation of BB crème, al vind ik deze er wel goed uitzien!

  http://inlovewithpizza.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niet slecht! Ik vind het resultaat mooi en natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ziet er goed uit! Je roodheden zijn inderdaad duidelijk verminderd. En de prijs vind ik nog best meevallen eigenlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen